• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2017

19:29

VULIN ODGOVORIO LUNAČEKOVOJ: Ratni zločini ne zastarevaju!

Politika

VULIN ODGOVORIO LUNAČEKOVOJ: Ratni zločini ne zastarevaju!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom poziva potpredsednice Evropskog parlametna Ulrike Lunaček Beogradu da povuče, kako tvrdi, zastarelu optužnicu protiv Ramuša Haradinaja da bi ona morala da zna da ratni zločini nikada ne zastarevaju

Da li bi gospođa Lunaček u svojoj zemlji rekla da ne treba goniti naciste, jer su činili zločine pre 80 godina? Haradinaj je na slobodi zato što su svi svedoci u njegovom slučaju pobijeni i ne sme ostati na slobodi, jer će biti pobijeni i preostali svedoci, a materijalni dokazi uništeni - ukazao je Vulin u izjavi za Tanjug.

On je upitao i ako su zločini UČK zastareli zašto je onda međunarodna zajednica formirala sud za zlocine UČK.

- Možda će politika nadvladati pravo pa Haradinaj ne bude izručen Srbiji, ali Srbiju niko neće naterati da prestane da se bori za pravdu i istinu. Žrtve UČK zasluzuju istinu i pravdu. Bez pravde za žrtve zločina UČK nema pomirenja - istakao je Vulin.

Lunaček je ranije danas pozvala Beograd da povuče, kako tvrdi, zasterelu optužnicu protiv bivšeg lidera tzv. OVK Ramuša Haradinaja, koga Srbija tereti za ratni zločin nad srpskim civilima, a Prištinu da nastavi proces dijaloga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Kad lunacek dobije bolest besnih krava postaje ludacek. Kreten potplaceni.

AS

pre 7 godina

ZNA ONA JAKO DOBRO DA NE ZASTAREVA ALI AKO MOŽE NEŠTO DA SE UĆARI U MUTNOM

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija