• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2017

17:06

ČEPURIN OTKRIO ISTINU O ISPORUCI S-300 HRVATSKOJ: Rakete su bile neupotrebljive, a Hrvati prevareni, Rusija sa tim nema ništa!

Politika

ČEPURIN OTKRIO ISTINU O ISPORUCI S-300 HRVATSKOJ: Rakete su bile neupotrebljive, a Hrvati prevareni, Rusija sa tim nema ništa!

Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin kaže da su spinovanja o navodnim isporukama Hrvatskoj raketnih kompleksa S-300 iz Rusije "laž i provokacija"

Njihov cilj je, ističe Čepurin u izjavi za Tanjug, da se nanese šteta Srbiji, koja čuva i razvija prijateljstvo sa Rusijom, te da se oslabi poverenje između srpskog i ruskog naroda.

- Još jednom izjavljujem da Rusija nije nikad isporučivala naoružanje kršeći međunarodne norme i embargo na isporuku naoružanja za zemlje bivše Jugoslavije, koji je bio uspostavljen od strane Saveta bezbednosti UN- rekao je Čepurin.

PESKOV O ISPORUCI S-300 SRBIJI: O vojnoj saradnji razgovaramo na najvišem nivou!

Dodaje da je taj "informacioni napad" bio ostvaren uoči proslave za, kako kaže, Ruse i Srbe svetog praznika Vaskrsa - da bude što bolniji i da se smanje mogućnosti reagovanja. 

Tanjug



Čepurin navodi da je interesantno da se priča o S-300 "ubacuje" u medije svakih pet, šest godina i dodaje da se dobro zna da su se kriminalne aktivnosti odvijale u trouglu "zemlja destinacije-posrednik-Ukrajina". 

- Predstavnici hrvatske vlade više puta su javno priznavali da je to naoružanje stiglo iz Ukrajine. Da nije spremno za upotrebu. Da su prevareni. Kasnije su delovi ovog sistema otišli u jednu treću zemlju. Pogledajte internet. Pogledajte Vikiliks- rekao je Čepurin.

SJAJNE VASKRŠNJE VESTI IZ RUSIJE: Srbija dobija S-300!

On kaže da je svima poznato ko je u međunacionalnim sukobima preopterećenom regionu Hrvatsku obilno snadbevao naoružanjem i ko su bili sponzori raspada Jugoslavije, a da sada neko pokušava da izvrne situaciju naopako.

Čepurin je upitao zašto ta priča, stara više od dvadeset godina, nije nikad bila istražena i zašto nisu izvedeni pred lice pravde naručioci, posrednici i isporučioci.

- Zašto kriminalni trgovci naoružanjem, ovi psi rata, osećaju sebe potpuno bezbedno? Privedite konačno tu priču kraju. A Rusiju ne treba da uplićete u to. Ostavite ruskog medveda na miru- zaključio je Čepurin. 

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović ponovio je tvrdnje koje su ovih dana iznete u javnost u Hrvatskoj, navodeći da je toj zemlji nedvosmisleno isporučen sistem S-300, dok bivši ministar odbrane Andrija Hebrang tvrdi da kompletan sistem nikada nije isporučen Hrvatskoj, niti je bio u upotrebi.

(FOTO/VIDEO) ISTORIJSKI SPORAZUM, SRBIJA JE SILA! Putin nam daje helikoptere, uragan, smerč...
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mara

pre 7 godina

Ko zna kakve se kriminalne mahinacije kriju u Hrvatskoj u vezi tog oruzja,neko je tu napunio dzepove isto kao i u Srbiji dok su evropske i americke marionete,zuta olos, vladale Srbijom.\n

Mig29

pre 7 godina

Хрватска обавештајна служба ради по задатку, само јалово им иде, на те приче против главног српског савезника у Србији могу да се приме само ови паткари, њима су мозгови одавно испрани.

Daniel

pre 7 godina

Zar ste sljepi, Ruska mafija je prodavala Hrvatskoj oruzje i to je jasno kao dan...Ako su Srbi takoder za vrjeme rata prodavali Hrvatima oruzje u zamjenu za naftu sto nebi onda i Rusi..Para vrta di burgija nece...

Miki

pre 7 godina

Poz,od kud znas ko je svi zaboravljate jedno,da u rusiji ne, ziveI samo rusi,ceceni su medju najkriminalnijim podogov u devetesetim,ajd svejovan na stranu to nego ko jeda iz srbije prodavo granate za vberove hvo-a1994/1995 pola vojnika u brckom pitaj ko, je bio tu potvrdice isto

nikanor

pre 7 godina

Činjenica je da su nam Rusi 1992. godine politički okrenuli leđa. Činjenica je da su Rusi1999. godine dali na znanje amerikancima da se neće mešati zbog napada NATO.

Miki

pre 7 godina

Ta prica je stara sad vec 20-ak godina. I tada se znalo i pisalo da je Hrvatskoj deo S-300 sistema isporucila Ukrajina. Nikakva tajna to nije bila. Za cije potrebe se ponovo pokrece prica ali u to uvlaci Rusija, pa nismo ludi, glupi ili ajde, bar naivna deca. Ili mozda i jesmo nesto od toga ili sve to??

Avram

pre 7 godina

Za mene kao Srbina je ovo kraj, i do sada stvarane iluzije,o ruskom prijateljstvu prema nama.Nema veze ko je u Rusiji bio na vlasti ni '91. ni '99.,cinjenice su tu,nisu nam pomogli kada nam je bilo tesko i to je to,vec su pravili prestavu sa nekim brodom koji bi stigao do meseca dok su nas ubijali uranijumom,a ovo sa Hrvatima,pa to je samo slag na tortu.Mnogo puta kroz istoriju smo nasom krvlju platili njihov racun,dosta je bilo,kraj.

Alek

pre 7 godina

Ja to pricam od prvog trenutka kad je izasla ova nazuovi vest!Oni jesu tada od ukrajne trazili i dobili kamion sa praznim silosima a silosi su bili sklepani od neznam cega vec,davno je bilo zaboravio sam.Znaci prevareni su od Ukrainaca,koji nikada nisu ispunili dogovor i poslali pravi.Onda hrvati da bi se dodvorili amerima,poslali su im na ispitivanje taj S-300,koji ponavljam veze nema sa pravim.Ovo apsolutno ne pricam da bih branio ruse,vec da bi se znala istina.Svako normalan zna da bi se hrvati do sada konstantno hvalili sa time i bio bi u svakom njihovom nabrajanju naoruzanja.Ovo potpisujem kao hiljadu posto tacnu pricu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17