• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Oslobo]enje

15.05.2017

16:18

U TOKU JE UDAR NA SRPSKU: Aktiviran plan "Poslednja šansa", SRBI, OVO NE SME DA PROĐE!

Politika

U TOKU JE UDAR NA SRPSKU: Aktiviran plan "Poslednja šansa", SRBI, OVO NE SME DA PROĐE!

Podeli vest

U Republici Srpskoj u toku je sprovođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske pod nazivom "Poslednja šansa", koji je procurio u javnost uprkos strogoj tajnosti, piše beogradski portal Oslobođenje. Aktivnostima zaverenika koordinira operativac engleske obaveštajne službe e MI 6 Entoni Monkton

 

Posle prošlogodišnjeg neuspelog pokušaja rušenja vlasti u Republici Srpskoj, koji su skrojile strane obaveštajne službe pod nazivom 'Proleće 2016', počelo je sprovođenje novog, odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Republike Srpske, pod nazivom "Poslednja šansa", koji je procureo u javnost uprkos pokušaju njegovih kreatora da ga drže strogoj tajnosti"!

Britancima i SAD se žuri da unište Srpsku, posebno posle najava da će Rusija u Kobotovcima pored Banjaluke otvoriti veliku voju bazu iz koje može da kontroliše gotovo čitavu Evropu, a posebno Jadran, Sredozemlje, ali i da neutrališe američku bazu na Kosovu Bondstil.  

Za realizacuju plana angažovane su pojedine strukture unutar opozicije u Republici Srpskoj - SDS, SZP, PDP, NDP ali i određeni odmetnuti centri moći unutar samog Dodikovog SNSD.

AMERIKANCI U NEVIĐENOJ PANICI, RUSI PRAVE VOJNU BAZU U BANJALUCI: Agenti CIA tvrde da je Dodik sklopio tajni dil sa Moskvom!

RS pod zaštitom Vučića i Putina

Problem za SAD i Britance je Rusija, koja je upozorila Dodika, ali i lidere Srbije Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića na namere SAD i Britanije.
Dodatni problem za protagoniste plana 'Poslednja šansa" su dobri odnosi lidera Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, ali  i odlični odnosi Dodika sa Putinom. 
Rusi i predsednik Putin za sada čvrsto stoje iza Srpske i neće dozvoliti njeno rušenje. To je bez imalo uvijanja SAD, Britaniji i Francuskoj u Savetu za provođenje mira poručio ruski predstavnik Petar Ivancov.
Monktonu na ruku ne idu i istraživanja javnog mnjenja koja kažu da Dodik uživa i dalje veliko poverenje javnosti u Srpskoj.

Aktivnostima zaverenika koordiniraju operativac engleske obaveštajne službe e MI 6 Entoni Monkton i njegovi saradnici potpomognuti logistikom i angažmanom pojedinaca iz Ambasade SAD u Sarajevu, navodi portal Oslobođenje.

Ideja je da se na svaki način Srpska dovede do bankrota, kroz opstrukciju u zajedničkim organima u Sarajevu, i da se za to ooptuži Predsednik RS Milorad Dodik.

Britanske i američke obaveštajne službe smatraju da će "bankrot države" dovesti do uličnih nemira i rišenja Milorada Dodika i njegovog režima.

RAT NA BALKANU JE POČEO: Srbija nema mnogo vremena da se pripremi za odbranu!

Interesantno je i da se lider Hrvata u BiH Dragan Čović za sada drži uzdržano, iako Britanci i na njega vrše velik pritisak da pomogne rušenje Milorada Dodika.

S druge strane, Bakkir Izetbegović je uključio sve svoje stranačke, ali i resurse Federacije BiH u realizacuiju ovog plana.

Tanjug

Prema nezvaničnim informacijama, Entoni Monkton i njegovi saradnici na sve načine žele da na njihovu stranu otvoreno stanu lideri opozicionih partija  u Republici Srpskoj, pre svih lideri PzP Mladen Ivanić, SDS Vukota Govedarica, lider PDP-a Branislav Borenović i Dragan Čavić iz NDP-a. 

Britanske i američke obaveštajne službe smatraju da će "bankrot države" dovesti do uličnih nemira i rešenja Milorada Dodika i njegovog režima

Njima su ponuđene visoke pozicije kako u Srpskoj, tako i na nivou  BiH.  Tako je Mladenu Ivaniću ponuđena fotelja predsednika Srpske, Govedarici mesto premijera, a Borenoviću neko od ministarstava.
 
U međuvremenu su po nalogu Monktona aktivirane i do usijanja dovedene afere "Aluminun" i "Arselor mital", za koje su navodno odgovorne vlasti u Republici Srpskoj.

Problem za SAD i Britance je Rusija, koja je upozorila Dodika, ali i lidere Srbije Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića na namere SAD i Britanije.

DODIK: NE ŽELIMO KONFLIKT, ALI KO NAS NAPADNE...! Srpska će braniti svoja prava!

Dodatni problem za protagoniste plana 'Poslednja šansa" su dobri odnosi lidera Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, ali  i odlični odnosi Dodika sa Putinom. 

AP PHOTO

Lider Hrvata u BiH Dragan Čović za sada drži uzdržano, iako Britanci i na njega vrše velik pritisak da pomogne rušenje Milorada Dodika

Rusi i predsednik Putin za sada čvrsto stoje iza Srpske i neće dozvoliti njeno rušenje. To je bez imalo uvijanja SAD, Britaniji i Francuskoj u Savetu za provođenje mira poručio ruski predstavnik Petar Ivancov.

Monktonu na ruku ne idu i istraživanja javnog mnjenja koja kažu da Dodik uživa i dalje veliko poverenje javnosti u Republici Srpskoj.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milorad

pre 6 godina

не дамо те Републико Српска,увек ће Србија и Русија бити са вама

KIZA

pre 6 godina

A zasto bi rusili dodika kada su ga dovodjenjem na vlast urusili Republiku Srpsku. Sam dodik je zarad vlasti i kriminalnih radnji preneo vise stotina nadleznosti sa RS na nivo BiH. Gde god je zgazio svojom nogom tu trava vise nije rasla. Ekonomski problemi poticu od Dodika koji je unistio kompletnu privredu Republike Srpske i svetskih mocnika koji nisu reagovali nego su zajedno sa Dodikom preko MMF-a doveli kompletnu BiH a pogotovo RS u duznicko Ropstvo. Zato ne lupetajte.

Vladimir

pre 6 godina

Ti li si to Govedarica? Prvo: ukidanje vojske RS - SDS na vlasti. Ukidanje Pogranicne policije RS i saglasnost za DGS (zajednicku policiju drzavne granicne slizbe) - SDS. Proiznavanje nepostojeceg genocida u Srebrenici - Cavic i SDS,..... Treba li jos da nabrajam?

niki

pre 6 godina

Kiza@Uh vidimo kako muslimani zive, nema sve bogat do bogatijeg zahvaljujuci darezljivom zapadu.Ti ne lupetaj sta tebe briga za Republiku Srpsku i koga ce ona da dovede,a ti mozes samo u Tursku jer ce na kraju tako biti.

vlah alija

pre 6 godina

neka nama dodika niko vise neunistava tako zvanu srpsku od njega svojim postupcima ce je uskoro izolirati od sveta, samo se zaduzuje i rasprodaje sve resurse i uzima joj to malo duse sto je ostalo.ziveo dodik

gagi

pre 6 godina

DALJE SVI OD NAŠE SRPSKE,I NEĆEMO SA VAMA DA ŽIVIMO NI POKOJU CIJENU.NEMAMO MI SEDAM ŽIVOTA DA IH POKLANJAMO MUSLIMANIMA I USTAŠAMA...MA MORE...HAJDE PROBAJTE...ŽIVJELA SRPSKA REPUBLIKA DRŽAVA SRPSKOG NARODA...ŽIVIO MILORAD DODIK...ŽIVIO VUČIĆ,I DOBRI NAŠ TOMA NIKOLIĆ

Lala iz Banata

pre 6 godina

Свуда исто...! Жестока експлоатација СРБА и у Босни и у Србији, спроводи се на исти начин.... Власт узима кредите из иностранства, дели ПРИВАТНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА да би имали послове, а онда их враћа радничка класа ( Срби у већини!) и грађани....Веруј друже мој свака БУРЖОАСКА ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА, је експлоататор у служби приватног капитала ( страног и домаћег!) Ту је Влада само приватни предузетних у име државе, за "АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО" звано...... СТРАНКА ( страначки тајкуни конкретно) Нема спаса без истинске праве, оригиналне, ...- социјалистичке народне револуције...!!

Mara

pre 6 godina

Bravo narode,konacno ste se osposobili da unapred prozrete prljave cionisticke  planove koji oni odavno sprovode ispod zita.Sad kad im se uslo u prljavi i monstruozni plan,lako ih je pobediti.Kad bi svi sada bili pametni kao sto nusu(bosanci,hrvati,crnogorci,makedonci),pa da ne reaguju na planove tih ratnih i krvolicnih pseta,i da ih ne zarezuju,ne bi nam nista mogli.Dajem predlog,proterajte te njihove marionete sa nasih prostora,ne mojte ni da saradjujete ni da razgovarate sa njima,proglasite ih za persone non gratis i zabranite ulazak na sve nase prostore.Ako oni mogu Dodiku da udare sankcije udarite i vi njima.Kraj price,tacka.\n

shhamgasetg

pre 6 godina

Taj kordinator Monkton bi uskoro mogao da se oklizne na koru od banane i da padne glavom na jedan poveci ekser, ne bi on al mora tako, jbg slucajnosti se desavaju.

saraba

pre 6 godina

bravo mare.udariti amerima englezima francuzima svabama sankcije pa da vide kako musa jarca dere.bilo bi kuku lele daj da se dogovorimo.ali nasa vlada i predsednik to ne cine a oni znaju najbolje u svakom slucaju.ne mogu nam nista jaci smo od sudbine i bez panike nastaviti miran zivot jer u radu je spas a politicari smo dali povjerenje i u sigurnim smo rukama.pozdrav od ducicevog grada danas slobodarskog srpskog trebinja.

Vladimir

pre 6 godina

Dobro bi bilo da, pre nego što dajete ovako pogubne komentare po sopstvenu naciju, pročitate bar nekoliko knjiga i izadjete ponekad iz svog sela kako bi bar malo sagledali onaj "ostatak sveta" izvan vašeg vidokruga. Kad kažem "selo", više mislim na granice i domet vaših vidika i opšteg znanja, a ne na "ruralna naselja sa malim brojem stanovnika". Mada, teško je izbeći poredjenje koje se nameće...

Hmmm

pre 6 godina

@Saraba Mi da uvedemo sankcije zapadu? To je jedan od najneozbiljnijih komentara u 2017-toj. Sta mislite da ce da se dogodi ako se to ostvari? Nista. Nece ih osetiti. Jos ce se smejati. @Mara Sve nacije koje ste naveli zive bolje od vas, ili su na tom putu. Preporucujem vam da izadjete iz drzave i vidite kako narod zivi van Srbije. Oseticete gorcinu kad se vratite.

Mare

pre 6 godina

Da, da toliko lepo zivite...Pa eto ti Hrvatske, u EU je...A iseljavaju se vise sada nego za vreme omrazenog Tita i Jugoslavije...Idu u Irsku trbuhom za kruhom rade poslove koje ni jedan Irac nece da radi. Ja imam prijatelja Hrvata koji radi u jednom starackom domu u Irskoj, menja pelene starim i bolesnim jer u hrvatskoj u kojoj tece med i mleko nema posla...A o hrvatskom dugu koji je veci od Srpskog, Slovenackog i Bosanskog zajedno da ne pisem.

dp

pre 6 godina

To trebate reći Kolindi Grabar Kitarović čija je država nastala ne na jednom, nego na DVA genocida.

Feniks1

pre 6 godina

Entitet srpska je dobijena na silu , ukradenim oruzjem bivse jna , i osnovana na zrtvama neduznih civila i Ljiljana . Koji nikad ne bi ni ratovali ali je narod morao da se brani . Kasnije su vrseni teror i zlocini na sve strane , ali cinjenica je da je srpska na silu potpisana i stvorena , a svaki ugovor na silu se ne vazi . Ja da sam Zapad, sve bih srbe vratio u maticne zemlje , pa bi mogli da se vrate tek kad sami promijene politiku i ukinu srpsku . Ovako ce se pisati vijekovima kako je zasnovana i buduce generacije ni krive ni duzne ce nositi taj pecat . A bez pecata ....

Mare

pre 6 godina

Kad smo vec kod vracanja Srba u maticnu zemlju. Da mi prvo vratimo vas u vasu maticu Tursku? Bosna je oduvek bila Srpska zemlja i uvek ce biti. Titula bosanskih kraljeva glasi- 'kralj Srba, Bosne, primorja i Humske zemlje'..Nikakvih Muja i Hasa, nikakvih muslimana i nazovi bosnjaka...Jer vas tad nije ni u tragovima nije bilo na ovim prostorima...Ovde ste dosli sa Turcima i u Bosni ste samo podstanari koji ne placaju stanarinu. To nemoj nikad da zaboravis.

Borac rs

pre 6 godina

GOSPODO AKO OPOZI IJA POKUSAVA DA SRUSI DODIKA TO NE ZNACI DA RUSI R SRPSKU TOGA KRIMINALCA TREBA U ZATVOR DA BI R SEPSKA NORMNO ZIVJELA VI IZ BRATSKE SRBIJE NEZNATE KAKAV JE OVDE KRIMINAL

BorisDe

pre 6 godina

Samo balije su protiv Dodika, zato ga više i cenimo. Samo napred Dodik!

Doboj

pre 6 godina

Za Gospodina koji vodi poslednju sansu ispred izdajnickih stranaka iz Republike Srpske a koga svi znaju pod imenom TIP 500. Davno bese rece neko kad se znalo ko je branio i ginuo za srpski narod i Republiku Srpsku a ko je bjezao sa polozaja VRS u uniformi u kamionu brasna TIP 500 da bi ga na granici otkrila srpska policija.Sada taj ocigledni izdajnik naseg roda rusi legalno izabranu vlast u Republici Srpskoj. Zato zivila Republika Srpska,zivio njwen Predsjednik,zivila njena Vlada i zivio srpski narod Republike Srpske.DOLE IZDAJNICI i dezerteri marocito oni TIP-a 500.

Mara

pre 6 godina

Feniks-Ni ti ni ja nikad ne mozemo biti zapad,mi mozemo biti njihovo roblje od kojih ce preko MMF-a crpeti i poslednji dinar od nas a davati nam na kasicicu samo da bi mogli da prezivimo.Zive bolje od nas samo oni koji na neposten nacin dolaze do para i privatnici koji zaradjuju onoliko koliko zele da rade.Plate i standard su bedni u svim bivsim republikama Ex Jugoslavije u poredjenju sa zapadom.S obzirom da Srbija nije clanica EU a vi jeste,ne mozete da se pohvalite da bolje zivite od nas,razlika u platama i standardu je zanemarljiva.Ima i ovde bogatasa kao i kod vas a ima i sirotinje.\n

Feniks1

pre 6 godina

Ja nisam u EU niti cu ikad biti . Ja sam u Americi . Vecina oficira u jna su bili Srbi i oni nisu odrzali zakletvu koju su dali . Nece odrzati ni zadnju , znam ja njih . Da su se svi oficiri 1990 povukli , dali otkaz , desetari bi sa vojnicima i teritorijalnom bolje sacuvali Jugu .

Mare

pre 6 godina

Ja gluplji komentar u zivotu nisam procitao. Srpski oficiriri u JNA prekrsili zakletvu? Pa jesu li Srpski oficiri naredjivali svojim vojnicima da opsedaju kasarne u kojima se nalaze njihovi drugovi drugih nacionalnosti, ili su to radili hrvatski i muslimanski oficiri i ostala boranija? Jesu li Srbi naredjivali streljanja, napade na konovoje i vojnike JNA ili su radili neki drugi? Druze, cinjenica je da su samo Srbi hteli da sacuvaju Jugoslaviju, ostali su se svojski trudili da je sruse do temelja...Nisu hrvatski i muslimanski oficiri i vojnici JNA prekrslili samo zakletvu vec su i dezertirali iz JNA...A to se u svakoj drzavi i armiji smatra za najnecasniji i najsramniji potez.

Mara

pre 6 godina

Hmmm-Zapazanje ti nije ni realno ni racionalno,razlike u standardu su toliko male da su zanemarljive.Srbija nije clanica EU pa bi vi clanice po toj logici trebalo da zivite i imate standard blizi zapadu nego nama u Srbiji.Kad sam rekla sankcije,mislila sam vise na zabranu ulaska odredjenih marioneta a ne na trgovinu i ekonomiju.\n

dejan

pre 6 godina

jede li taj englez pecurke . ako ih ne jede onda fik i gotovo.

janko

pre 6 godina

Bravo Englezi ponovo pokazujete svoju naklonost za ubijanjem..500 uništavali Afriku,Australiju,Aziju( najvuše Indiju...) i S.Ameriku...šta je li to ispraznila se kasica-prasica pa ponovo u pljačku

Dejan

pre 6 godina

Dokle više ti uljezi i mi6 . Dokle više da prođu nekažnjeno . Dodik i Putin su po meri za razulareni zapad i njihove sluge.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17