• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

17.05.2017

21:17

DODIKA ŠTO PRE UNIŠTITI I UHAPSITI: Zapad ruši Republiku Srpsku tajnom akcijom "POSLEDNJA ŠANSA"!

Politika

DODIKA ŠTO PRE UNIŠTITI I UHAPSITI: Zapad ruši Republiku Srpsku tajnom akcijom "POSLEDNJA ŠANSA"!

Podeli vest

Akciju čiji je krajnji cilj ukidanje Republike Srpske vodi agent britanske tajne službe MI6 Entoni Monkton. Milorad Dodik, po planu Zapada, mora da bude 'uklonjen' najkasnije do 1. septembra

Zapadni moćnici krenuli su u realizaciju plana pod nazivom "Poslednja šansa", čiji je krajnji cilj hapšenje Milorada Dodika i potpuno ukidanje Republike Srpske, objavio je ruski odlično obavešteni "Sputnjik".

Stalno nas pritiskaju
Međunarodni pritisci na RS nikada nisu ni stali. Mi ćemo svoje postojanje braniti političkim putem
Milorad Dodik, predsednik RS

Ovu tajnu operaciju, tvrde ruski izvori, predvodi Entoni Monkton, agent britanske tajne službe MI6, i to uz podršku pojedinih opozicionih lidera u Banjaluci i logističku pomoć američke ambasade u Sarajevu. Prema planu zapadnjaka, Dodik mora da bude "potpuno uklonjen" najkasnije do 1. septembra ove godine.

'Bankrot' i 'Glava'

Kako prenosi "Sputnjik", tajna operacija ima dve ključne tačke koje nose kodna imena "Bankrot" i "Glava".

"Nakon neuspelog pokušaja rušenja vlasti, koji su skrojile strane obaveštajne službe pod nazivom 'Proleće 2016', počelo je sprovođenje novog plana pod nazivom 'Poslednja šansa'. Plan koji sprovode stranci uz pomoć opozicije predvodi operativac engleske obaveštajne službe MI6 Entoni Monkton i njegovi saradnici, potpomognuti pojedincima iz Ambasade SAD u Sarajevu", navodi ruski informativni portal, i precizira detalja plana:

"Najvažnija tačka kodnog naziva 'Bankrot' je opstrukcija priliva novca u RS, jer bankrot države dovodi do rušenja vlasti. Drugi segment kodnog naziva 'Glava' predstavlja kriminalizovanje vlasti, posebno Dodika. Za to su zaduženi spoljni saradnici, biznismeni i kriminalci, a udarna trojka su ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić i opozicionari Vukota Govedarica (SDS) i Branislav Borenović (PDP). Podršku daje i Bakir Izetbegović iz Sarajeva. Zapadnjaci, ipak, priznaju da im je veliki problem to što Dodik ima jako dobre odnose sa Rusijom...

U panici zbog Putina

Informer

Razlog za aktiviranje ovog plana, smatraju upućeni, može biti i strah SAD, čiji obaveštajci tvrde da Rusija planira da pravi vojnu bazu u Mahovljanima nedaleko od Banjaluke. Kako smo objavili, agenti CIA upozorili su NATO da postoje informacije da je Dodik sa Putinom već sklopio tajni dogovor o vojnoj bazi.
 

Odlično obavešteni diplomatski izvori Informera potvrđuju postojanje "opasnog plana za likvidaciju RS i Dodika".

- Krajnji cilj te akcije koju predvodi britanski MI6 je uništenje i hapšenje Milorada Dodika koji je označen kao najveća prepreka interesima Zapada na Balkanu - kaže jedan od naših sagovornika.

Na drugoj strani, sam Dodik kaže da o ovom planu ne zna ništa više od onog što je video u medijima.

Beta

mojugao

DORIS PAK
EVROPSKI PARLAMENT

Dodik sa idejama o referendumu o secesiji RS neće naići na odobravanje u Beogradu, te je teško da će se referendum dogoditi.

- Međunarodni pritisci na RS nikada nisu ni stali. Samo se menjao intenzitet tih pritisaka. Oni su uvek pojačavani pomoću "domaćih izdajnika", u ovom slučaju Saveza za promene koji deli vlast s Izetbegovićem u BiH i koji za njegov račun i šaku vlasti pokušava da destabilizuje i uruši Srpsku. Bez obzira na sve, RS će svoje postojanje odbraniti političkim putem - poručuje Dodik.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević ocenjuje da se iza ovih planova zapravo krije udar na Srbiju.

- Napadi na RS predstavljaju deo projekta slabljenja Srbije i njenog uticaja u regionu. Napadi na dva snažna lidera, Dodika i Vučića, imaju isti cilj. U RS i Srbiji, nažalost, postoje snage koje to podržavaju - upozorava Galijašević.

Opstrukcija Banjaluke

Konačno, analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara navodi da je opozicioni srpski Savez za promene ucenjen i da mora da pomaže slabljenje RS.

- Amerikanci i Britanci su instalirali tu stranku u Savet ministara BiH kako bi opstruisali RS. To izdajničko delovanje iscrpljuje vlast u RS, ali je ne može srušiti jer narod ipak većinski podržava Dodika - zaključuje Kozomara.

Britanska ambasada: Apsurd!

Ambasada Velike Britanije u BiH saopštila je da je plan "Poslednja šansa" još jedna apsurdna teorija zavere.
"Kao potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma, Britanija podržava snažnu i stabilnu RS, kao deo snažne i stabilne BiH", kažu u ambasadi.

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sinisa

pre 6 godina

Sto pre rusku bazu napraviti u REPUBLICI SRPSKOJ i pustiti RUSE da rade svoj posao i spase R.SRPSKU od zlotvora i sotona.....

Nemam pojma

pre 6 godina

Blize se izbori suplje jer je zapad je i napravio nema od ukidanja nista.

grof01

pre 6 godina

Mislim da je to nemoguće.BiH je već odavno NATO baza,a ovi što pričaju o rusima i bazama ili nemaju pojma ili pričaju o vlastitim željama.Čak i da BiH već nije de fakto u NATO,da bi ruski vojnici uopšte mogli da kroče na teritoriju BiH potrebna je dozvola predsjedništva BiH(a ne entiteta)a takvo nešto je nemoguće cjeneći činjenicu da u predsjeništvi sjede i bošnjak i hrvat!Takodje u BiH egzistira tzv.mirovna misija ALTEA koje je pravim nazivom NATO misija.U BIH imate takodje komandu NATOa za ovaj dio evrope,Oružane snage BIH su pod NATO komandom i td i td...Prema tome,ne pište gluposti.

vev

pre 6 godina

RS je entitet-odvojeni deo tako da Dodik moze ladno da proglasi nezavisnu drzavu RS. Tacno se znaju granice entiteta,a tada bi to postala drzavna granica!A takodje Dodik ina dobru zaledjinu, tesko da ce ista uspeti, on ima velikog i istinskog prijatelja, naci ce nacin da ovim luciferima smrsi konce. Dzihadisti u BiH imaju svoju teritoriju, raj na zemllji koji su dobili od Izetbegovica, to NATO-U ne smeta!!! A centar za ovaj deo im je tu u BiH. I sta to znaci, SAD se kao bori protiv njih u Siriji i Iraku, a u BiH zive normalno,zajedno, kako to da nije bilo odmazde na NATO od njih zbog napada na njihove saborce u Siriji???I kako se u BiH NATO ne bori protiv dzihadista, tu im ne smetaju, sta???? Ko razume shvatice! A UK i MI6, smo mi mnogo puta okusili, od 1941 i pobune protiv sporazuma princa Pavla, koji je zeleo da sacuva narod.E oni su digli narod i zato nas sada ima 6.000.000. umesto sezdeset, izginu nam sva mladost! Sad nisu uspeli da nas izazovu pravljenjem trase za emigrante kriz Srbiju. Hvala Bogu i nasem novom Predsedniku, da je pustio da mirno prodju najveci broj inace je to mogao biti okidac kao 1941. U RS oni mogu trenutno da malo naprave razdor, ali kada pokusaju nesto, ni su svi kao jedan, dzabe se oni muce, nece biti vise Jasenovca, nece dozvoliti da se istotrija ponovi.

Milos

pre 6 godina

Nismo ni mi dali kaubojcima dozvolu da na kosovu prave bondstil pa ipak ... ;)

Maxmen

pre 6 godina

Mogu oni srusiti Dodika. A mogu li oni iz opozicije RS posle rusenja Dodika mirno spavati. A mogu li njihove porodice biti sigurne. Nek se zamisle. Ima dosta budala u BiH.

xx

pre 6 godina

a najvise ima onih kojima je dosta prezivljavanja 2 decenije da bi se kriminalci i fukare balkana bogatili...tih je najvise , a i nepravilno su rasporedjeni , mogu se ocekivati sa svake strane....a nemaju ni za telefon da kupe tako da ih je nemoguce registrovati.....jedino sto imaju je ogromna zelja da se napiju krvi svojim krvnicima a nasim ''politicarima'' i ''vodjama stranki''......

Mig29

pre 6 godina

"Додик са идејама о референдуму о сецесији РС неће наићи на одобравање у Београду" у потпису Дорис Пак. Па ко пита Београд, ако је Београд маћеха Српској нека се Срби обрате мајци Русији и крај приче! Пуна подршка Додику, само гурај царе.

Nenad

pre 6 godina

Mile Ronhil je bitan britancima kao i mi vanzemaljcima

Zivko

pre 6 godina

Za Dodika je Tadic i njedova SDS u Banja Luci pokretaci i saradnici M16 i drugih stranih i domacih tajkuna bili i ostali najveci neprijatelji,a Dodik to zna i on ce se izboriti za RS i sacuvace Srbe i sve koji zive na teritoriji RS bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.Bravo Dodik.

sotir

pre 6 godina

Srpska ranjena, Srbija ranjena, Makedonija ranjena, Crna Gora ranjena dosta je braco trpiti nepravdu

nikolalondon

pre 6 godina

Eto kakvi smo mi Srbi. Hrvatska propada vise nego i jedna od bivsih republika zahvaljujuci tome najvise Tudjmanu. Ali u njega ne diraju, niko ni da pisne .

Ekv

pre 6 godina

Penzije i place duplo ako i ne viise od Srbiji i PiH ,poredim place istih radni mjesta,a kad oni propadaju gdje smo mi sa standardom. Provjeri negdje vidjeces .

Saša

pre 6 godina

Ali su i cijene mnogo veće nego u BiH ili Srbiji. Ali propasti neće niko iako nikome nije lako.

Ekv

pre 6 godina

Hrana je tu negdje ima izbora, samo cigare su preskupe u Hr , gorivo je tu negdje u PiH naj jeftinije.

Borac rs

pre 6 godina

ŠTO PRIJE ODE TO JE BOLJE ZA R SRPSKU I SRBIJU A POGOTOVO ZA VUCICA JER MU JE ON KAMEN OKO VRATA

Hari

pre 6 godina

Kad galijasevic najveci strucnjak na balkanu kaze da ce se to desit onda je to istina .svake godine kad god je neko godisnje doba ruse dodika i rs .RS je ustavna i dejtonska kategorija i a ustav se mjenja dvotrecinskom vecinom u parlamentu i dogovorom tri naroda a obican narod je siromasan.

Pravi komentar

pre 6 godina

U rep. Srpsku ne smije niko da dira to se zna,zna se sta je ovde rep. Srpska -prevaga nesirenju islamstva . Isisa i ostalog ,podrzaće nas hrvati pre od svih kad dodje per na sest...

micko

pre 6 godina

Spalio se on sam u skupštini nakon fijaska povodom glasanja o prodaji rudnika u Ljubiji.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17