• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: infromer.rs/Sputnjik

21.05.2017

12:55

(VIDEO) SRBIJA POD ZAŠTITOM RUSIJE! MOSKVA MENJA RATNU TAKTIKU I SPREMA ZASTRAŠUJUĆA ORUŽJA: Napad je najbolja odbrana!

Politika

(VIDEO) SRBIJA POD ZAŠTITOM RUSIJE! MOSKVA MENJA RATNU TAKTIKU I SPREMA ZASTRAŠUJUĆA ORUŽJA: Napad je najbolja odbrana!

Podeli vest

Rusija može da u svakom trenutku izgradi nosača aviona, ako to zatraži vojni vrh. To za sada nije prioritet vojne industrije već stvaranje novog naoružanja saopštio je potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin. On je poručio i da je Rusija mirnodopska država i za nju najvažnije da sačuva bezbednost svojih i granica saveznika Moskve

Istina, Rogozin nije decidno naveo na koje zemlje misli kad kaže ruzskih saveznika, ali vojni stručnjaci u Moskvi, ali i na Balkanu, smatraju da je jedna od zemlja koju će Moskva da štiti po svaku cenu i Srbija. 

Podsetimo, Moskva je odlučila da Beograd naoruža modernim sistemima, a prioritet su sistemi za zaštitu neba, poput BUK. Tu je i donacija MIG 29, ali i više desetina potpuno modernizovanih tenkova T 72.

- Koliko je Moskvi stalo do toga da Beograd ostane ban domašaja NATO, ali i bezbedan govori i to što je ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin samitu svetskih lidera u Pekingu poručio je  da je Srbiji mesto u Evroazijskoj ekonomskoj uniji (EEU) koju predvodi Moskva - kažu sagvornici Informera.  

Tanjug

Rogozin je najavio i da Moskva polako napušta odbrambenu taktiku jer je napad najbolja odbrana.

Što se tiče izgradnje nosača aviona, "tehnički i tehnološki današnja vojna industrija Rusije može da izgradi brod takvog tipa. Postoji tehnički projekat, na njemu nikad nije prekidan rad. Međutim, to je pitanje za vojsku - da li im je potreban takav brod. Za razliku od SAD, mi smo velika kontinentalna sila, i mi nemamo druge prioritete - istakao je Rogozin

On je poručio i da novi program naoružavanja predviđa prekid modernizacije starih tipova naoružanja.

- Nećemo vršiti modernizaciju starih tipova naoružanja. Mada, treba reći da je modernizacija isto tako normalna stvar kao i pravljenje novih modela. Međutim, modernizacija ne treba da bude beskrajno mnogo - tri, četiri, ne više. Inače, to zaustavlja stvaranje novog programa naoružanja - rekao je Rogozin u intervjuu televiziji "Rusija 24".

Po njegovim rečima, novi program će biti inovativan, gradiće se inteligentno oružje, automatski sistemi upravljanja, komunikacioni i obaveštajni sistemi.

Rogozin je naglasio da se već završava izrada bespilotnih kopnenih vozila i vazdušnih letelica, radi se na snažnoj modernizaciji kosmičke grupe, dok će flota dobiti nove brodove.

- Pojaviće se potpuno nova savremena komunikacija - to je ono što je kod nas uvek bilo slaba tačka - dodao je on.

Novi program naoružanja podrazumeva i ravnotežu između raznih rodova vojske - Vazdušno-kosmičkih snaga, flote, kopnenih snaga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marko

pre 6 godina

Evo kraj maja meseca , a mi ni tocak od Migova ne videsmo.

Aca

pre 6 godina

Nekima ni oci ne vrededa bi videli.Mrznja ljude cini nesrecnim.

Nikola

pre 6 godina

nekima neosnovana ljubav ne dozvoljava da vide realnost ni jelkicu za retrovizor

Nikola

pre 6 godina

Druze, ajde se informisi malo, barem malo nesto procitaj i vidi koji su razlozi ,zasto jos uvjek nisu stigli migovi u Srbiju. A ne si nasao na neke fore da vredjas odnose dvijuh drzava. Ili mozda bolje , idi u ameriku da ti mornaricke foke prociste te kanale.

zoro

pre 6 godina

Jadan je onaj koga Rusi brane..samo velike neznalice veruju u to..to je najopasnija teza za sudbinu srpskog naroda.

Mig29

pre 6 godina

Да није Русије, Срби би били збрисани, само наивни верују у западне лажи, да нас нису побили у прошлом веку данас би било 15 милиона Срба, овако добро је што смо и живи. Слава руском оружју и цару Путину!!!

zoro

pre 6 godina

Daleko je Rusija..zapad jos dalje...preciznije receno - moramo vise raditi i ekonomski ojacati..sve drugo je robovanje...jedno prosto pitanje - zasto ljudi idu raditi na zapad a ne u Rusiju? Nisam ljubitelj zapada ali sam protiv mitomanije.

Sochi

pre 6 godina

Отишао мој пријатељ да ради у Сочи као кувар, не иду баш сви на трули Запад.

mirko

pre 6 godina

Daso, migovi ce biti kad otvorite ebo za prelet, ali kako necete bojim se da ce silom leteti.

michael1972

pre 6 godina

Ne boj se Mirko nece silom leteti, nece im NATO dozvoliti, znas!!!

Jovo

pre 6 godina

neverovatno koliko ste glupi. Bas Rusiju boli puno kuac za nas Gledajte sebe i svoj narod, a ne neke ruse ili druge fantazije

xxdet

pre 6 godina

Neverovatno koliko si slep, jel ti citas izmedju redova ili mora sve da ti se crta ? Tri dana u Srbiji provodi predsednik Kine, to se nikad nece desiti u zemljama okruzenja, jel mislis da smo mi bili toliko bitni i da on samo na svoju ruku ovde dolazi ? Vucic dva dana pred izbore ide u Moskvu, broj njegovih poseta tamo je za druge bivse republike ali i mnoge zemlje nedosanjan san jer je Rusija bogata i mocna drzava. Srbija ucestvuje na ekonomskom samitu u Kini medju 25 razvijenih drzava na koje je ona pozvana medju gomilom drugih drzava koje nisu pozvane a htele su da idu tamo. Jel mislis da smo mi sami po sebi bili vazni da nas pozovu ili nas je neko ugurao tamo ? Pogledaj kako je Vucic docekan u Kini. Jel mislis da je spontano ? Kod Kineza i Rusa nista nije spontano. Ako si pratio Putin je cesto govorio upravo o Srbiji na tom forumu sto je neverovatno i dosad nezabelezeno. Sto se tice oruzja sigurno nece praviti docek na aerodromu za novinare i javnost. Ajde malo ukljuci mozak ako pratis politiku da ne lupas mnogo i vise vere moras da imas.

Putin

pre 6 godina

Има на јутјубу кад Путин набраја земље за ЕАЕУ па кад је дошао до Србије само је скренуо поглед ка Вучићу, погледом је све рекао.

boca

pre 6 godina

Za sada je sigurno Rusi nas brane praćkom a za ubuduće videćemo

mile

pre 6 godina

istorija se po nepisanom pravilu ponavlja, izmedju cekica i nakovnja ...

Mirko

pre 6 godina

Sve je to lepo i ja to podrzavam, ali kuda (preko kojih teritorija) Rusija misli da liferuje to oruzije, i nedaj boze nekog sukoba kako planira da liferuje municiju (rakete itd.)

Mig29

pre 6 godina

НАТО је очигледно у офанзиви судећи по коментарима, не брини се ти пријатељу куда иде оружје, гледају они Балкан као на длану, светска је то сила, кад је Русија јака, Србија је још јача, али вама то није у интересу јел да?

Dragan

pre 6 godina

E moj mirko pa preko svojih teritorija ako jos nisi shvatio sta dolazi a sto se migova tice i druge opreme docice ali u brisucem letu pravac jug-zapad i to ubrzo

nada

pre 6 godina

Daj Boze da Ruska Federacija stane iza Srbije, inace od NATO zlikovaca nam nema spasa. Rascerupace nam zemlju.

uglesa

pre 6 godina

sta ce nama migovi i ruska baza ovde kada rusija moze da lansira raketu koja stize do bilo koje drzave balkana za 4 minuta i 32 sekunde ??? ako bucdemo napadnuti tada stize s 300 zajedno sa vojnicima koji znaju to da koriste takodje i piloti koji ce leteti na suhpju a ne na migovima iskreno mislim da je sve to odavno u srbiji

Vasa

pre 6 godina

Jeste Ugljesa , to je sve vec stiglo , pogledaj kroz prozor na ulicu , ne brini , rat moze da pocne , napravi jedan bunker ako imas dvoriste.

nepoznati

pre 6 godina

Da nije Rusije,Srbija bi bila odadavno izbrisana sa mape sveta.Jako je bitno da prvo malo nesta procitate u zivotu pre nego sto lupetate.Evo jedna cinjenjica koji svi danas precutkuju,gotovo celo plemstvo Velike Britanije su bili simpatizeri Hitlera.Ovo niste ucili u skoli.\n\n

Nenad

pre 6 godina

ja bi voleo da stigne sve sto pre avioni tenkovi i sistem s 300 \n

Radovan

pre 6 godina

Dok USA fašisti terorišu svet,Hrvatske Ustaše se dižu a Albanske bande prete i kroje granice neko će im stati na put !  Naši žuti lopovi i izdajnici sigurno neće!  Još uvek ima Srba u Srbiji koji će se boriti protiv svih protuva i ološa!!!n

pomracenje uma

pre 6 godina

Ne kapiram ove frikove sto se mrste na ruske migove i ocekuju ne znam sta?........americku ili nato donaciju u oruzju. Pa dobili smo od natoa najvecu donaciju u poslednjih 100godina, sta je bilo prespavali ste 1999.god. pa dosta, sledeca nato donacija za opet 30-tak godina, a bude li vise takvih kao vi mozda i ranije....

Slavisa Milosevic

pre 6 godina

За многе забринуте где су МИГови, смирите се. Стигли су и сада се састављају у Моми Станојловићу. Стрпите се. Презентација ће бити величанствена, бришућим летом.

gagi

pre 6 godina

zasto srbija nenapravi raketni sistem sama kao rakete s 300 i nove avione

jova

pre 6 godina

Odgovor Zori i Jovi( vi ste jako pametni) nadam se da će vas Vojska Srbije kao takve,pozvati kada budu dolazili iz Rusije Avioni i ostala oprema da vi to sve vidite,vidi se koliko volite Rusiju,Srbiju i Srbski narod. Vi nas vašom pameću učite da volimo Demonske NATO snage i da u njih verujemo,koji su nas napunili Uranijom.Tačno je da jeRusija imala pijanoga Borisa i Srbija šuntavoga Borisa,to je prošlost,sada Rusija ima Putina,Srbija Tomu i Vučića,vas dvojica ste Bibliski nepismene osobe pa neznate da dolazi 8.Kralj a to je Rusija koja će vladati Svetom,a vaše uzdanice propadaju i vaša pamet sa njima.

sdf

pre 6 godina

cekaj bre hoce li da nas brane kao Siriju? pa siriju gadjaju i ISIS i ameri i turci kada god hoce i ne pitaju za dozvolu... da li mi to prizeljkujemo da nas rusija brani, a ovi da udaraju 10 godina bez prestanaka? cime se mi zanosimo....

mirko

pre 6 godina

Vidim i pored orgaizovane kampaje, nesto ne ide jenki botovi... Popio vam osiromaseni uranijum entuzijazam, ili zeleni papiri gube na vrdnosti? U svakom slucaju dzaba ste krecili...

Solunac

pre 6 godina

kakvi Su dasu i  Rusi i Kinezi su bolji  od ovih sto nas cepaju , svadjaju , pretee , menjaju istoriju , sve cesce bombarduju ... \nNemogu da verujem da ima pravih Srba koji posle svega forsiraju Nato okupatore. sta ocekuju od zapada. ???\nda ih stite kao Irak ili Avganistan ili ukrajinu. \nZnaci mi udjemo u nato koji nas mrzi a onda nas za sva vremena izbrisu i Rusi i Kinezi i postanemo robovi jos veci . Jer cemo da se prodamo zapadu koji jedva ceka da nas iskoreni a niko nece da pomisli da kaze rec u nasu odbranu. \n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17