• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

03.06.2017

13:15

(VIDEO) DIREKTOR SRPSKE POLICIJE: Haradinajeve pretnje da će doći do Niša su - BESMISLENE!

Politika

(VIDEO) DIREKTOR SRPSKE POLICIJE: Haradinajeve pretnje da će doći do Niša su - BESMISLENE!

Podeli vest

Šef policije je govorio tokom gostovanja na TV Pink o regionalnoj policijskoj saradnji, novom Zakonu o suzbijanju nasilja u porodici, pretnjama Ramuša Haradinaja i Danu policije koji se sutra obeležava u Nišu

 

 

U nedelju 4. juna biće obeležen Dan policije, a centralna proslava biće održana na trgu u Nišu.

Direktor policije Vladimir Rebić najavio je uručenje nagrada najboljim pripadnicima MUP-a, polaganje venaca na tri lokacije u Srbije i proslava na centralnom trgu u Nišu.

- Pozivam Nišlije da se druže sa policijom, razgovaraju sa njima i saznaju sa kakvim se izazovima svakodnevno susreću - poručio je Rebić, ističući da će u defileu učestvovati oko 1.000 službenika koji će u vežbama pokazati spremnost i sposobnost policije.

Govoreći o pretnjama Haradinaja da će doći do Niša, Rebić je poručio da su takve pretnje besmislene, ali da je odlično što se proslava Dana policije održava baš u Nišu, kako bi se pokazala spremnost srpske policije.

- Policija će pokazati svoju sposobnost, kao što je pokazuje svakodnevno. Broj ubistava i krivičnih dela smanjio se za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, što znači i da su građani sigurniji i bezbedniji - poručio je Rebić za televiziju Pink.

 

 

Šef policije je, govoreći o novom Zakonu o suzbijanju nasilja u porodici, istakao da on treba da odvrati nasilnike od bilo kakvog vida nasilja. Obučeno je i sertifikovano 400 policajaca koji su osbosobljeni za reagovanje u situacijama nasilja.

- Spremno smo dočekali 1. jun i primenu Zakona i nadamo se da će se nasilje smanjiti. Građani sada češće odlučuju da prijave nasilje, a sada možemo da očekujemo da nasilje prijavi i komšija, ne samo žrtva - rekao je Rebić.

On je podvukao da policije regiona sarađuju sve bolje, timovi razmenjuju potrebna znanja, a najviše se radi na suzbijanju kriminala, terorizma.

POGLEDAJTE REBIĆEVO GOSTOVANJE NA TV PINK:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
una

pre 6 godina

zasto smesne?doce covek da proba grah ili pasulj niski tavce na gravce sa rebarca suva ali govedja ne svinjska.

ZN

pre 6 godina

Nisu besmislene ako se zna da Albanci naveliko kupuju i zemlju i kuće na jugu Srbije i u Nišu. A kakav im je priraštaj - logično je za očekivati da če kad-tad doći i do Niša, tražiti prvo kulturnu autonomiju i nastavak sledi.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17