• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2017

20:55

KURTI ZOVE USTAŠE U POMOĆ:  TZV kandidat za premijera mašta da će sa Hrvatima formirati vojsku Kosova?!

Politika

KURTI ZOVE USTAŠE U POMOĆ: TZV kandidat za premijera mašta da će sa Hrvatima formirati vojsku Kosova?!

Podeli vest

Kandidat za premijera tzv. Kosova Aljbin Kurti tvrdi da će nova vlada u Prištini "formirati vojsku u partnerstvu sa Albanijom i Hrvatskom"

- Prethodne inicijative za formiranje vojske naišle su na međunarodni zid. Naša vlada neće iznenaditi međunarodne faktore, već će iznenaditi zločince- poručio je Kurti u sinoćnoj emisiji "Zona debate" televizije "Klan Kosova", prenosi "Kos sev".

Navodi se da je Kurti, govoreći o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku samoproklamovanog Kosova, koju je pokrenuo predsednik tzv. Kosova Hašim Tači kroz zakonske izmene, a ne kroz ustavne, kako je za međunarodnu zajednicu bilo jedino prihvatljivo - zbog čega je, kako se u Prištini veruje, ova transformacija i zaustavljena, naveo da je Tačijev "problem" bio to što je "sve iznenadio".

- Na kraju se ispostavilo da to nije bilo ozbiljno i digao je ruke od toga," rekao je Kurti.

(VIDEO) NEMA FORMIRANJA VOJSKE KOSOVA BEZ ODOBRENJA SRBA: Šef NATO Haradinaju i Tačiju pokazao čiji je Kosmet!


On je kazao i da će njegova vlada "odmah započeti formiranje vojske, ali to formiranje ne znači da može da se uradi preko noći".

- Vojska može da se raspusti preko noći, ali ne da se formira. Ne možete da formirate vojsku, bez razgovora sa Tiranom i bez razgovora sa NATO. Nema smislila da se kosovska vojska formira na iznenađenje naših saveznika i partnera- zaključio je Kurti.

AMBASADOR DANSKE BEZ DILEME: Vojska Kosova nema podršku

"Kos sev" prenosi navode "Klana Kosova" da je, iako je druga stranka po rezultatima na izborim održanim 11. juna, pokret Samoopredeljenje napravio je najveće iznenađenje i najbolji rezultat, sa 200.138 glasova, a sam Kurti je bio kandidat koji je osvojio najviše glasova izborima - 143.642.

MEŠKOV ODBRUSIO ŠIPTARIMA: Odustanite od formiranja vojske Kosova, obezbedite Srbima ljudska prava!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dušan

pre 6 godina

Aha....OK,neka nas pozovu na 'otvaranje' ,paradu ili šta već 😁n

Dr za rock and roll

pre 6 godina

Vojsku sa kiflom u ruci. Bravo sabane imas tuljumbu za uspeh

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17