• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

18.07.2017

22:28

AMERIKANCI SRBIJI NUDE F-16?! Poseta predsednika Vučića SAD PROTEKLA BOLJE NEGO ŠTO JE BILO OČEKIVANO!

Politika

AMERIKANCI SRBIJI NUDE F-16?! Poseta predsednika Vučića SAD PROTEKLA BOLJE NEGO ŠTO JE BILO OČEKIVANO!

Podeli vest

Poseta srpskog lidera SAD protekla u znatno boljoj atmosferi od očekivane... Amerikanci podržavaju našu politiku 'vojne neutralnosti'... Spremi su čak da nam pod najpovoljnijim uslovima isporuče 'F-16'

Zvanična poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sjedinjenim Američkim Državama protekla je u atmosferi mnogo boljoj od očekivane.

Kako saznajemo, najviši funkcioneri američke administracije sa kojima se Vučić juče i prekjuče sastao u Vašingtonu ne samo da su podržali našu politiku 'vojne neutralnosti' već su i ponudili da pod najpovoljnijim mogućim uslovima Vojsci Srbije isporuče avione 'F-16'!

Na 'srpskom putu'

Kako saznajemo iz više odlično obaveštenih diplomatskih izvora, zvaničnici SAD su Srbiji ponudili mogućnost vojno-tehničke saradnje slične onoj koju imaju Srbija i Rusija.

- Amerika je spremna da Srbiji pod najpovoljnijim mogućim uslovima isporuči avione 'F-16'... Ništa konkretno nije dogovoreno, ali je ovo jako važna poruka za Srbiju - prenosi naš sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

 

 

Zvanično, niko nije želeo da komentariše naša saznanja.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, u izjavi za Informer naglašava da Srbija vodi politiku dobre saradnje sa svima.

- Predsednik Vučić je rekao da će izneti naše stanovište, koje predstavlja ruku svima pruženu za saradnju. U skladu s tim, nemamo razloga da menjamo stavove. Opredeljeni smo za evropski put jer smatramo da je to u najboljem interesu građana. S druge strane, imamo i druge strateške ciljeve i prioritete, kao što je očuvanje suvereniteta i integriteta, princip "vojne neutralnosti" i zalaganje za unapređenje odnosa s tradicionalnim prijateljima kao što su Rusija, Kina, Indija i brojne afričke i latinoameričke zemlje koje nas podržavaju po pitanju Kosova - podvlači Dačić.

Primamljivo, ali...

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić ocenjuje da bi ponuda američkih aviona bila primamljiva, ali uz oprez.

 

 

- Proteklih godina u vojsku je slabo ulagano, a novac iz budžeta nije dovoljan da bismo parirali moćnim evropskim zemljama. Zato nam je svaka vrsta pomoći dobrodošla, pogotovo ako su u pitanju povoljniji uslovi. Nadam se samo da ta vrsta pomoći neće biti uslovljena zahtevima koji bi mogli negativno uticati na bezbednost države... - zaključuje Petrić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nada

pre 6 godina

Sa jedne strane daju nam Rusi a sa druge strane Ameri izigravaju finocu pa i oni daju svoju ponudu . Neka njima njihovi avioni a nama prijateljstvo sa Rusima koje nam je i te kako vaznije od dvolicnih Americkih ponuda! Daleko im lepa kuca - samo neutralnost !!!!!!!!!!!!! Svi su oni Sorosevci !!!!!!!!!!!!!!

Zivko

pre 6 godina

Potpredsednik Pens radi i predlaze sve u dogovoru i znanjem Donaldom J.Trump Predsednikom USA i oni su pokazali razumevanje za vojnu neutralnost Srbije i zato nude Srbiji avione F-16 i vecu ekonomsku,politicku,vojnu saradnju sto ce Vucic-Genije 210g veka prihvatiti jer je u razgovoru sa predstavnicima USA za vreme njegove posete zakljucio da su Amerikanci prijatelji Srbije i zato su se Pens i Vucic dogovorili da imaju direktne telefonske ragovore.Bravo Pens-Vucic.

Rale

pre 6 godina

Ovo je potpuno novo poglavlje kada je rec o americko-srpskim odnosima i hvala Vucicu sto je jos jednom pokazao da vodi Srbiju onako kako treba i kako svi mi zelimo.

Jelena

pre 6 godina

Amerika na strani Srbije? To se do juce cinilo kao nemoguca misija... Vucic zaista ume da ostvari neverovatne stvari... Svaka mu cast!

caruga

pre 6 godina

Sve je to patka of amerikanaca, Kad budu otisli iz bonstila I priznali Srbiju sa kosovom u njenim granicama onda cu mozda I da pomislim da su nam neki ? prijatelji. Sve sto amerikanac da, 10 puta I vise uzme.

Karadjordje

pre 6 godina

Stara izreka kaze " mirno jare od 2 koze pije mleko " ...

Daki

pre 6 godina

Mi samo mozemo da profitiramo sa ovakvom spoljnom politikom koju vodi Vucic. Saradjujemo i sa Rusijom i sa Amerikom podjednako.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17