• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

18.08.2017

10:52

(VIDEO) MALI: GLAVA ME BOLI OD GREŠAKA PRETHODNE VLASTI! Radovi su u toku, potrebno je strpljenje

Politika

(VIDEO) MALI: GLAVA ME BOLI OD GREŠAKA PRETHODNE VLASTI! Radovi su u toku, potrebno je strpljenje

Podeli vest

Gradonačelnici Beograda i Niša govorili su o najvažnijim projektima u ovim gradovima

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da u srpskoj prestonici ima više od hiljadu gradilišta i da je cilj da njihov broj raste.

 - Hoćemo da imamo 1.500 gradilišta. Što više gradilišta ima, ima i više posla za građevinsku industriju i da se grad razvija. Ove godine smo prvi put imali rebalans budžeta jer imamo veće prihode nego što smo planirali. Razlog je u većem broju zaposlenih. U budžet se slilo više novca i sada imamo dovoljno za nove investicije i da dajemo onima kojima je najpotrebnije - rekao je Mali za TV Pink. 

To je, kako je dodao, najzdraviji način da se grad razvija, rekao je Mali podsetivši da će svaka porodilja u Beogradu dobijati 10.000 dinara. Ako bude više novca, taj iznos ćemo povećati. 

Mali je istakao da se prestonica u toku leta pretvorila u veliko gradilište, te da će se i ubuduće raditi na novim ulicama, bulevarima... 

- Glava me boli od grešaka prethodne gradske vlasti, ali nemam vremena time da se bavim. Pogledajte Bulevar osobonjenja koji sada radimo, one udarne rupe, krateri, time se niko decenijama nije bavio - istakao je Mali. 

On je zamolio građane da budu strpljivi. - I kada imate majstore u kući nije prijatan osećaj, ali kada odu imate lepo uređen stan. Beograd je naš dom, zato uređujemo i Brankov most i Slaviju, potrebno je malo strpljenja - objasnio je gradonačelnik Beograda. 

On je ukazao da su u prethodnom periodu osvetljene brojne fasade u prestonici.

 - Moramo da ulepšamo i unapredimo grad u kojem živimo - dodao je Mali i osvrnuo se na razvoj drugih gradova u Srbiji.

Prema njegovim rečima, pametna politika Aleksandra Vučića je dovela do toga da se Srbija ravnomerno razvija i da danas u svim gradovima ima investicija i ne govori se više samo o Beogradu. 

- Kada Vlada i predsednik urade svoj posao i dovedu investitore, mi kao lokalne samouprave moramo biti spremni za to. Ulažemo u infrastrukturu, ali i u ljude kako bi odgovorili na zahteve investitora - naglasio je Mali.

Govoreći o porezu, on je objasnio da iznos poreza na imovinu može rasti, jer raste i cena kvadrata, odnosno vrednost nekretnina. 

- U Beogradu sada imamo situaciju da nema dovoljno građevinskih radnika i da firme ne mogu da odgovore na sve zahteve jer nemaju dovoljno kapaciteta - ukazao je Mali. 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da je i Niš pretvoren u veliko gradilište i ove, ali i prošle godine i da važi za grad u kojem se najbrže dobija građevinska dozvola. 

Printscreen You Tube

- Grade se fabrike, hoteli, u toku su brojne rekonstrukcije, sređuju se fasade, a radi se i na opremanju novih radnih zona kako bi spremno dočekali investitore. Posle više decenija konačno se opet grade fabrike - naglasio je Bulatović.

Niš, istakao je, samo prati politiku naše vlade. Radi se na pet fabrika, od kojih su dve skoro završene, a reč je poslodavcima koji će zapošljavati visoko obrazovane ljude.

- Završavamo Klinički centar koji će imati najmoderniju opremu, dijagnostiku, lekare, a biće dostupan svim građanima na jugoistoku Srbije - ukazao je Bulatović, napominjući da je ambicija Niša da postane regionalni centar. 

Razvoju Niša u velikoj meri je doprineo i aerodrom, sa kojim su uvedeni letovi za 13 destinacija. 

- Imamo veliku popunjenost svih letova, više od 90 odsto - istakao je Bulatović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17