• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

07.09.2017

21:45

VLADA IMA DOKAZE DA UBIJAJU MLADIĆA! Država otpočela spasavanje bivšeg komandanta VRS!

Politika

VLADA IMA DOKAZE DA UBIJAJU MLADIĆA! Država otpočela spasavanje bivšeg komandanta VRS!

Podeli vest

Vlada Srbije, zajedno sa garancijama za privremenu slobodu, poslaće u Hag i lekarsku dokumentaciju koja dokazuje da je Ratko Mladić u životnoj opasnosti

Vlada Srbije ima čvrste dokaze koji nedvosmisleno pokazuju da su holandski lekari napravili teške propuste u lečenju generala Ratka Mladića i da je njemu zbog toga ugrožen život!

Otkrivena i

krivična dela
Veštaci su utvrdili značajne propuste u očevom lečenju koji predstavljaju i krivična dela
Darko Mladić, generalov sin

Ti dokazi se nalaze u obimnoj lekarskoj dokumentaciji koja će biti poslata u Hag zajedno sa garancijama Vlade za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji. Pismo sa državnim garancijama Haškom tribunalu potpisaće ministarka pravde Nela Kuburović.

Nesavesno lečenje

U lekarskim spisima koji će biti dostavljeni Tribunalu nalaze se, između ostalog, i zaključci veštaka koji dokazuju da haški lekari uopšte nisu utvrdili u kakvom je stanju Mladićevo srce posle infarkta!

Informer

mojugao

BORIVOJE BOROVIĆ

ADVOKAT

Nema šanse da Hag privremeno pusti Mladića na lečenje u Srbiju. Održavaće ga u životu sve dok ne dobije presudu.

Prema rečima naših izvora, lekari su ustanovili da Mladić u haškom pritvoru nije prošao ni osnovne kardiološke testove.

- Iako je već imao težak infarkt, haški lekari Mladiću nisu uradili ni najosnovnije testove. Tako su, slučajno ili namerno, propustili da utvrde kakvo je stanje srca i šta je tačno uzrokovalo infarkt. Oni nisu odredili nikakvu preventivu ni terapiju, što znači da bi svaki naredni infarkt mogao biti fatalan po Mladića. To je samo jedan propust, a ima ih još nekoliko i svi su vrlo ozbiljni... - prenosi Informerov izvor.

Generalov sin Darko Mladić potvrđuje da ta dokumentacija postoji, ali kaže da ne sme pričati o detaljima.

- Mi smo prekjuče podneli zahtev za garancije, da bi Vlada Srbije odmah juče pokrenula proceduru. Zahvalni smo na brzom delovanju, jer je očev život ugrožen! Ono što mogu da kažem jeste da su veštaci utvrdili značajne propuste u njegovom lečenju, koji su u rangu nesavesnog lečenja i predstavljaju čak i krivična dela. Oca povremeno odvode u ambulantu, ali on ne dobija adekvatnu terapiju - naglašava Mladić.

Ministarka pravde Nela Kuburović, na drugoj strani, ističe da je pokrenuta procedura povodom zahteva Mladićeve odbrane za pružanje garancija kako bi se general privremeno pustio na slobodu i lečio u Srbiji.

Informer

mojugao

NENAD ČANAK

LIDER LSV

Vlada Srbije ne treba sudu u Hagu da uputi zahtev za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića, jer bi država time pokazala da nije napravila otklon od politike devedesetih godina.

- Odbrana je uputila zahtev Ministarstvu pravde, jer postoji izražena zabrinutost da Mladić nema adekvatno medicinsko lečenje i da postoje propusti u lekarskom tretmanu - podvlači Kuburovićeva, dodajući da je traženo mišljenje i od drugih institucija kako bi se u najskorijem roku na sednici Vlade odlučivalo o slanju garancija.

Osuđeno na propast

Advokat Svetozar Vujačić ocenjuje da je zahtev države koji će biti upućen Hagu human i patriotski čin, ali da je nažalost osuđen na propast.

- Potpuno sam siguran da će to biti odbijeno. Haško obrazloženje biće kao da Mladić tamo ima sve uslove za lečenje, pa čak i bolje nego što bi imao u Srbiji ili Rusiji. Međutim, možda je i dobro što ga neće pustiti. Kada god oni nekog puste na privremenu slobodu da se leči u drugoj zemlji, to znači da je njemu kraj sasvim blizu. Ovako, Mladić će poživeti još malo... - zaključuje Vujačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17