• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.09.2017

14:54

POPOVIĆ I SKOT Veliki potencijal za saradnju Srbije i SAD u oblasti inovacija!

Politika

POPOVIĆ I SKOT Veliki potencijal za saradnju Srbije i SAD u oblasti inovacija!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajlom Skotom

Tom prilikom Popović je istakao da su SAD jedne od lidera u inovacijama i visokim tehnonologijama u svetu i dodao da Vlada Srbije želi da se oslanja na iskustva iz Amerike kada je u pitanju razvoj inovacija i digitalne ekonomije u Srbiji.

Ambasador Skot je istakao da su SAD u prethodnom periodu realizovale veliki broj projekata u cilju razvoja preduzetništva u Srbiji i dodao da su SAD spremne da nastave da pružaju podršku inovatorima i preduzetnicima u našoj zemlji.

Popović i Skot su se složili da postoji veliki potencijal za saradnju Srbije i SAD u oblasti inovacija i visokih tehnologija. Popović je istakao da Srbija želi saradnju na stvaranju povoljne klime za inovaciono preduzetništvo u Srbiji, kao i za povezivanje srpskog startap ekosistema sa američkim investitorima i širenje srpskih inovacionih firmi na američko tržište.

mbpi.gov.rs

Ambasador Skot je istakao da SAD snažno podržavaju proces digitalizacije javne uprave u Srbiji ocenivši to kao efikasan mehanizam za povećanje transparentnosti rada državnih organa i sprečavanja korupcije.

Popović je naglasio značaj razvoja regionalne saradnje i čvršće ekonomske integracije zemalja u regionu. On je ponovio zvaničan stav Vlade Republike Srbije da je Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije, kao i da će Srbija po pitanju vojne saradnje zadržati svoju poziciju vojno neutralne države.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija