• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

10.09.2017

12:32

(VIDEO) LAZANSKI NA TV PINK: Malo je degutantno da neko odavde kritikuje poteze Srba na KiM!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI NA TV PINK: Malo je degutantno da neko odavde kritikuje poteze Srba na KiM!

Podeli vest

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ocenio je da je nezahvalno govoriti o Srbima sa Kosova i Metohije i da je nepristojno komentarisati njihovu odluku da podrže formiranje vlade u Prištini

- Malo je degutantno da neko odvade komentariše odluku Srba na KiM koji žive tamo, ti ljudi koji su dole najbolje znaju, politika je uvek umeće mogućeg, oni verovatno smatraju da ako nisu tamo, onda drugi odlučuju o njima, tačno je da između Tačija, Haradija i svih ostalih nema nikakve razlike - istakao je Lazanski i ocenio da je u politici najvažnija pragmatičnost, te da se nada da su oni pragmatično odlučili.

Kako kaže, onda se postavlja novo pitanje - zašto se ne formira ZSO? Zašto toliko to dugo traje? I zašto jedna strana primenjuje Briselski sporazum, a druga ne?

- Koji je tu izlaz? EU je na strani Prištine, najveći broj zemalja EU je priznalo Kosovo, oni moraju nešto da rade, da imaju tu ulogu medijatora, neki proces mora da traje, ako iz tog procesa nema ništa, ako nije formirana ZSO onda je to veliko pitanje - ocenio je Lazanski u Jutarnjem programu TV Pink.

Što se posete predsednika aleksandra Vučića BiH tiče, Lazanski ocenjuje da je službenom Sarajevu ta poseta dobro došla, da učvrste odnose sa Beogradom, jer su u klinču sa Zagrebom. 

- Bivša braća gledaju ko je sa kim saveznik. Svaka republika traži neku drugu republiku da joj bude saveznik, a savezi traju koliko traje spor - zaključio je Lazanski.

On se osvrnuo i na situaciju u svetu, odnosno na rat u Siriji, dodajući da još nije kraj rata, ali je nesumnjivo veliki uspeh armije predsednika Asada, ali i ruske vojske, pre svega avijacije. 

- Osvajanje tog grada, Dej Er Zora je možda značajnija vojna pobeda nego osvajanje Alepa. Taj grad je najveći na istoku Sirije, to je uz Raku bilo stecište terorista, oko tog grada bile su velike formacije pobunjenika koje podržava zapad, pre svega SAD, to nije jednostavna operacija - ocenio je Lazanski, napominjući da su sad teroristi spali samo na jednu provinciju Iglib. 

- Ovo je bitna stvar u ratu u Siriji, pokazalo se da je terorizam na tom području ipak ranjiv - zaključio je Lazanski. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 6 godina

Pa oni vise i ne znaju sta kritikuju?! Kao mala deca u ek se zalazu za protiv vlasti nebitono dali je dobro ili ne?!

košarac

pre 6 godina

Malo je degutantno da ja iz Srbije idem sa oružjem da branim te iste Srbe na Kosovu!!! Braniće se sami,ako već nisu sve prodali za debele pare šiptarima i pokupovali nekretnine u Srbiji.

deda Jova

pre 6 godina

Pa ako smo odavde iz Beograda isli dole da se borimo i ratujemo za svaki pedalj, svaki milimetar srpske drzave, onda je red da srbi sa Kosova i Metohije pitaju i nas za misljenje da li sa krvnikom i ubicom treba ici u vladu.

srbenda19

pre 6 godina

Kako sam jednom napisao vec a to je da oni koji su se najvise busali u grudi i "branili"Kosovo e ti isti ce ga i predat na tacni Kosovskim Albancima.Ako neko misli drugacije neka napise da vidimo ko je u pravu. Bas me zanima.

jovan

pre 6 godina

pa da li neko misli da su srbi sa kosova sami odlucili da podrze haradinaja ja nemogu da verujem da se sad to namece

Dragan R

pre 6 godina

Verujte gospodine. Pošto je nemoguće bilo kom normalnom čoveku objasniti kako je moguće da naša vlast koja je izdala poternicu za Haradinajem za najteža moguća krivična dela, sada tog istog zločinca politički podržava, izmišlja se naivna priča da je to odluka Srba sa KiM? Na žalost, ovo nije ni prva a bojim se ni poslednja sramota i poniženje koje sami sebi priređujemo.

deda Raša

pre 6 godina

Lazanski, nisam se nadao ovakvom vasem komentaru. To znaci, da mama i tata svom detetu ne smeju uputiti nikakve kritike, bez obzira sto se vidi da srljaju u ambis, a oni ih izdrzavaju. Nije Srbija krava muzara, pa da placa kredite za siptare i da finansira srbe na KiM a da se ne pita bas nista. I na kraju, koji je to Srbin.koji podrzava vladu zlocinca?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17