• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2017

17:24

TAČI PRETI SRBIMA VOJSKOM KOSOVA: Beograd odgovara, NEMA TE SILE KOJA ĆE NAS NATERATI DA TO DOZVOLIMO!

Politika

TAČI PRETI SRBIMA VOJSKOM KOSOVA: Beograd odgovara, NEMA TE SILE KOJA ĆE NAS NATERATI DA TO DOZVOLIMO!

Podeli vest

Vojska Kosova moguća samo ako se ukinu SB i Srbi na Kosmetu, a Tačijeve najave da će Priština do kraja ove godine formirati svoju vojsku samo su prazna priča. Nema te sile i političkog pritiska zbog koga će Beograd pristati da se stvara oružana sila na teritoriju Srbije

Ministar odbrane Aleksaandar Vulin danas je rekao, komentarišući izjavu Hašima Tačija da će Priština do kraja ove godine formirati svoju vojsku, da je Rezolucija SB UN 1244 jasna i poručio da nema tog političkog pritiska zbog kojeg ćemo pristati da se stvara oružana sila na našoj teritoriji.

Srbija ima Garancije od generalnog sekretara NATO pakta da nikakva oružana sila neće moći da prelazi Ibar ili da se kreće severno od Ibra bez saglasnosti gradonačelnika srpskih opština

Vulin je prilikom obilaska Centra za tražioce azila u Krnjači rekao da "nema te organizacije, nema te sile, nema tog političkog pritiska zbog koga ćemo pristati da se stvara oružana sila na našoj teritoriji, oružana sila koja će biti pod nečijom tuđom komandom, oružana sila koja će pretiti i samoj centralnoj Srbiji a u krajnjoj liniji i Srbima na prostoru Kosova i Metohije".

EVROPO, ŠTO SE PRAVIŠ LUDA?! Šiptari na Kosovu OPET DIVLJAJU I PROGONE NEVINE LJUDE!

On je podvukao da sa ministrima iz Srpske liste u vladi u Prištini teško da će to biti moguće.

- Odmah da vam kažem, to je nemoguće. Čak i kada smo potpisivali Briselski sporazum u to vreme predsednik Vlade gospodin Aleksandar Vučić je dobio usmene garancije od generalnog sekretara NATO pakta da nikakva oružana sila neće moći da prelazi Ibar ili da se kreće severno od Ibra bez saglasnosti gradonačelnika srpskih opština - naglasio je Vulin.

KLINTONOVI GURAJU KOSOVO U UN! Rusi upozoravaju na PAKLENI PLAN AMERIKANACA!

Samo pod tim uslovom je prihvaćeno potpisivanje Briselskog sporazuma.

Tanjug

- Ta reč se neće kršiti, ne može da se krši, i građani Republike Srbije mogu da budu mirni i sigurni baš kao i građani čitavog sveta. Međunarodna zajednica mora da zna - međunarodno pravo će se poštovati i poštovaće se tako što je KFOR jedina oružana sila na prostoru Kosova i Metohije i nikakva druga oružana sila ne može da postoji dok se ne ukine Rezolucija 1244, dok se ne ukinu Ujedinjene Nacije, dok se ne ukine Savet Bezbednosti i dok se ne ukinu Srbi na Kosovu i Metohiji. To neće moći - podvukao je Vulin.

Međunarodna zajednica mora da zna - međunarodno pravo će se poštovati i poštovaće se tako što je KFOR jedina oružana sila na prostoru Kosova i Metohije

Prema njegovim rečima Rezolucija 1244 je više nego jasna, jedina oružana snaga koja može da postoji na prostoru Kosova i Metohije je KFOR. 

ŠOK! ZAPAD NAM DAJE 18 MESECI DA PRIZNAMO KOSOVO, aktiviran plan CIA i BND iz davne 1977. godine!

- Pod tim uslovima ona je potpisana i pod tim uslovima je potpisan Sporazum o prekidu neprijateljstava i tako je omogućeno međunarodnoj zajednici da dođe na prostor Kosova i Metohije. Nema nikoga ko bi mogao da nas ubedi i natera da prihvatimo da vojska Kosova može da postoji na prostoru Kosova i Metohije - podvukao je ministar.

Tači, međutim, tvrdi da će Kosovo imati vojsku do kraja godine.

Reuters

- Definitivno, očekuje se da se vojska formira do kraja ove godine. Imamo mogućnost ustavnih promena i snažno podržavamo to. Vojska će biti uspostavljena ove godine u saradnji sa NATO-om i Sjedinjenim Državama, a Kancelarija predsednika će voditi ovaj proces u saradnji sa novim ministarstvom - rekao je on za RTK i dodao:

(VIDEO) LONDON U ŠOKU, SRPKINJA TUŽI BRITANSKI KFOR: Namerno su pustili teroriste da nas masakriraju, ZA TO MORAJU DA ODGOVARAJU!

- Mi ćemo izgraditi modernu, multinacionalnu, profesionalnu i sigurnu perspektivu za članstvo u NATO.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija