• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.11.2017

21:00

ŽUTI LIDERI SPREMAJU PLAN ZA POBEDU NA IZBORIMA U BEOGRADU! Đilas i Šapić izračunali: JAČI SMO OD VUČIĆA!

Politika

ŽUTI LIDERI SPREMAJU PLAN ZA POBEDU NA IZBORIMA U BEOGRADU! Đilas i Šapić izračunali: JAČI SMO OD VUČIĆA!

Podeli vest

Dragan Đilas i Aleksandar Šapić izračunali da najviše šanse imaju ako idu u 'dve kolone'! Traže od šefa DS Dragana Šutanovca da povuče kandidaturu i podrži Đilasa

Bivši "žuti" gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i njegov zamenik Aleksandar Šapić ubeđeni su da mogu da sruše vlast SNS u prestonici ukoliko na predstojećim izborima budu išli u dve kolone.

Izgubiće sigurno
Opozicija nema nikakvu politiku ni program koji bi ponudila Beograđanima, zato se bavi kalkulacijama. Sigurno će izgubiti
Nikola Nikodijević, SPS

Kako tvrde obavešteni, Đilas i Šapić imaju istraživanja koja pokazuju da tako sigurno osvajaju vlast u prestonici i zato od šefa DS Dragana Šutanovca sada traže da povuče najavljenu kandidaturu i podrži Đilasa.

Svako nešto dobije

Đilas, koji je u svoje vreme zadužio Beograd za čak 1,2 milijarde evra, spremio je ogromne pare za predstojeću kampanju i rušenje vlasti u glavnom gradu.

- Poslednje istraživanje javnog mnenja koje je Đilas naručio pokazalo je da opozicija ima najviše šansi na izborima ukoliko ide u dve kolone i potom formira postizbornu koaliciju. Listu na kojoj će biti Janković i Jeremić predvodio bi on, a drugu bi vodio Šapić. Njih dvojica sad traže od Šutanovca da povuče najavljenu kandidaturu i podrži Đilasa. Kako se priča, Đilas je zauzvrat spreman da demokratama pomogne u kampanji jer zna da finansijski jako teško stoje. Njemu je DS potreban i zbog toga što ni Janković ni Jeremić nemaju svoju stranačku infrastrukturu u gradu, pa bi ovako dobio kompletnu logistiku i pomoć na terenu... - objašnjava naš dobro obavešteni izvor iz Đilasovog okruženja.

Zoran Sinko

da se ja pitam

VUK JEREMIĆ

NARODNA STRANKA

Potreban je viši stepen zajedništva opozicije. Što je širi front, to je bolje. Tek će se utvrditi koliko aktera je spremno za to. Greška bi bila da opozicija ne nastupi zajedno.

Iako su nam ove informacije potvrđene na više mesta, i Đilas i Šapić tvrde da nikakvih kontakata među njima nema. Tako Šapić poručuje da ne zna, niti ga zanima šta rade ni opozicija ni vlast.

- Gledam svoja posla, radim najbolje što mogu i puštam da građani sami odluče. Nemam komunikaciju ni sa kim ni iz vlasti ni iz opozicije i tako će ostati sve dok se izbori ne završe - kaže Šapić. Đilas nije odgovarao na poruku Informera, a u DS su nam nezvanično rekli da nemaju kontakte s ostalim liderima opozicije.

S druge strane, predsednik Skupštine grada Beograda i istaknuti funkcioner SPS Nikola Nikodijević tvrdi za Informer da se opozicija bavi isključivo kalkulacijama, koje će ih dovesti do novog debakla.

- Apsolutno je jasno da opozicija nema nikakvu politiku niti program koji bi ponudili Beograđanima, zato je u centru njihove aktivnosti politikantstvo. Sve se svodi na kalkulacije koje će na kraju neminovno dovesti do još jednog izbornog poraza, bez obzira na broj kolona i kandidata - ističe Nikodijević.

Sličan stav deli i Vladimir Pejić iz agencije "Faktor plus", koji smatra da opozicioni lideri previše vremena posvećuju kalkulacijama, a ne nude građanima konkretna rešenja.

Branko Pantelić

mojugao

NEBOJŠA KRSTIĆ

MARKETINŠKI STRUČNJAK

Opozicija je aktivnost svela na kalkulacije koga će da isturi kako bi se nesposobni i nepopularni "lideri" sakrili iza njega. Opravdano je pitanje građana: "Šta mi nude oni koji se čas udružuju, a čas razdružuju?"

- Nikakve "kolone" ne donose pobedu ili poraz na izborima, već isključivo politika koja se nudi biračima. Što se tiče Šutanovca, mislim da bi DS ipak trebalo da ima svog kandidata na izborima i da je u ovom trenutku najbolje za njih da to bude baš predsednik stranke - objašnjava Pejić.

Veliki rizik za Šuleta

Na drugoj strani, analitičar Branko Radun smatra da bi pomenuti potez bio izuzetno rizičan za Šutanovca.

- On je već propustio predsedničke izbore, kada je DS stao iza Jankovića. U slučaju da propusti i izbore u Beogradu, odnosno da podrži drugog kandidata, njegov autoritet i ugled bi mogli dodatno da se srozaju, a DS bi se možda osuo i drugi lideri preuzeli bi njegove glasače - konstatuje Radun, dodajući da ni za jednu stranku nije dobro da propušta izbore, a pogotovo dva izborna ciklusa zaredom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17