• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

14.12.2017

19:19

DOGOVORENA SARADNJA: Siniša Mali se sastao sa čelnicima Havane

Politika

DOGOVORENA SARADNJA: Siniša Mali se sastao sa čelnicima Havane

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas na Kubi sa predsednikom Provincijske skupštine narodne vlasti Havane, Reinaldom Garsiom Sapatom, sa kojom je razgovarao o uspostavljanju bliže saradnje između dve prestonice

Mali je pozvao prvog čoveka Havane da sledeće godine poseti Beograd, a povodom 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Kube.

- Razgovarali smo o potpisivanju Sporazuma o bratimljenju između Beograda i Havane, gradova koji možda jesu geografski udaljeni, ali mogu da budu veoma bliski po pitanju saradnje u oblasti kulture, sporta i turizma. Pozvali smo njihove sportiste i pozorišta, kao i kabaree po kojima su poznati, da posete našu prestonicu - rekao je Mali.

Beoinfo


Prema njegovim rečima, dogovoreno je da se Havana predstavi na sledećem Sajmu turizma, kao i da jedan od parkova u Havani i Beogradu dobije naziv srpsko-kubanskog prijateljstva. - Verujem da je ovo početak jedne lepe saradnje na obostranu korist i zadovoljstvo - rekao je Mali posle sastanka.

PREDSEDNIK VUČIĆ: Ponosni smo na prijateljstvo sa Kubom!

On je naveo da će Havana 2019. godine slaviti 500 godina od osnivanja, te da je dogovoreno da tim povodom delegacija Grada Beograda poseti tu prestonicu, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Gradonačelnik Siniša Mali boravi u zvaničnoj poseti Kubi kao deo delegacije Republike Srbije, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija