• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

19.12.2017

13:18

(VIDEO) LAZANSKI OBJASNIO ŠTA ĆE SRBIJI RUSKE RAKETE: Sistem S-300 nam je osiguranje za BOLJU DIPLOMATIJU!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI OBJASNIO ŠTA ĆE SRBIJI RUSKE RAKETE: Sistem S-300 nam je osiguranje za BOLJU DIPLOMATIJU!

Podeli vest

Povodom posete predsednika Aleksandra Vučića Rusiji, o nabavci sistema S-300, odnosima Rusije i Srbije, u Jutarnjem programu TV Pink mišljenja su izneli vojnopolitički analitičar i kolumnista lista Politika, Miroslav Lazanski i Ivan Golubović, direktor centra za strateške prognoze 

- Mi smo duže vreme u razgovorima sa Belorusijom oko isporuke šest aviona Mig 29, što bi uz ovih postojećih deset bila jedna potpuna eskadrila. U pregovorima smo i za sistem S-300, za koji Rusija, kao zemlja proizvođač treba da da odobrenje - rekao je Miroslav Lazanski, i dodao da misli da će danas predsednik Vučić razgovarati o tome.

Lazanski je rekao i da je Rusija uvek govorila da podržava put Srbije u EU, ali i da ne bi volela da uđemo u NATO. On je podsetio da smo mi rekli da smo vojno neutralna zemlja.

Lazanski je objasnio da je S 300 sistem za gađanje svih letećih ciljeva, uključujući i krstareće rakete, kao i avione stelt tehnologije na velikim daljinama, preko 200 km. Sastoji se od baterije od šest vozila puta četiri rampe, što su 24 rakete.

- Taj sistem obezbeđuje jednu jako dobru protivvazdušnu odbranu, ali za protivvazdušnu odbranu nikada ne možete da budete 100 odsto sigurni, sve zavisi sa koliko vas raketa i koliko protivnik napad - istakao je Lazanski.

printscreen

- Sistem S-300 nam daje osiguranje za bolju diplomatiju. Vi možete da birate šta ćete da branite tim sistemom - rekao je Lazanski i dodao da bi za nas bio najbolji sistem S-2500, koji je bolji od S-300, a nešto slabiji od S-400.

- Mi treba da znamo da je '96, '97, kada smo mogli da nabavimo taj sistem, na čelu Rusije bio Boris Jeljcin, koji nam to nikad ne bi dozvolio - naglasio je Lazanski.

Povodom izjave Klintonovog saradnika Filipsa, da Srbi samo silu razumeju, Lazanski je rekao: 

- Dejvid Filips je Klintonu blizak čovek. Klinton je sada bivši, on je u operativnom smislu niko, pogotovo što je on demokrata.

Ivan Golubović, koji se sinoć vratio iz Moskve, rekao je da su mediji u Rusiji posvetili veliku pažnju poseti predsednika Aleksandra Vučića predsedniku Vladimiru Putinu.

On je izjavio da ruska strana nema ništa protiv puta Srbije u EU, ali da je ulazak u Nato sasvim drugo pitanje, o kome bi oni imali veoma negativan odnos.

Golubović je rekao da će važno pitanje sastanka predsednika biti i Kosovo i Metohija, i dodao da se u Moskvi pozdravlja uspostavljanje neke vrste saradnje između predsednika Putina i predsednika Trampa.

Povodom napada i tuče na derbiju, Lazanski je rekao da se on bavi nuklearnim silama i da ne želi da se bavi nekim debelim polugolim trbušanima na stadionu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

То је добра ствар, ал* нешто не разумем...Што да нам шаљу тај С - 300 кад могу да добаце до Србије - чиме хоће и како хоће...?! Нек Руси обарају а - ... Ми ћемо скупљати "делове" ..!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17