• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.12.2017

19:10

(VIDEO) LUKAŠENKO NAM ŠALJE ŠEST 'MIGOVA 29' I S-300! Putin odobrio Belorusiji da SRBIJI ISPORUČI NAORUŽANJE, NATO može samo da nas mrzi!

Politika

(VIDEO) LUKAŠENKO NAM ŠALJE ŠEST 'MIGOVA 29' I S-300! Putin odobrio Belorusiji da SRBIJI ISPORUČI NAORUŽANJE, NATO može samo da nas mrzi!

Podeli vest

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dao je zeleno svetlo da u našu zemlju preko Belorusije stignu najmodernije naoružanje i vojna oprema, saznaje Informer!

Vlasti Belorusije na čelu sa Aleksandrom Lukašenkom dobile su neophodnu saglasnost Kremlja da Srbiji isporuče šest "migova 29", kao i četiri baterije raketnog sistema S-300. Kako sada stvari stoje, ugovor o kupovini vojne tehnike biće potpisan na proleće 2018. godine, a cene će biti najpovoljnije moguće, znatno niže od tržišnih.

Aminovao dogovor

Ovakav dogovor konkretizovan je, prenose naši izvori, tokom ovonedeljne trodnevne posete predsednika Aleksandra Vučića Moskvi.

UDAR NA SRBIJU PREDVODE LITVANIJA, LETONIJA, ESTONIJA I POLJSKA: SAD i EU pojačavaju pritisak na Beograd zbog Rusije!

- Rusija je Srbiji već donirala šest "migova 29", a zbog geopolitičke situacije na Balkanu i pretnji NATO pakta sa svih strana Moskva želi da pomogne da Srbija bude najjača vojna sila u regionu kojoj više niko ne bi mogao da preti - objašnjava naš sagovornik, i dodaje da će ta nabavka biti ekonomski vrlo isplativa za našu državu.

- Belorusija kao manja zemlja vrši određene modifikacije ruskog oružja što bi za Srbiju bilo povoljnije nego da ih nabavljamo direktno od Rusije. U svakom slučaju, Vojska Srbije bi sistem S-300 i novi kontingent "migova 29" mogla da dobije ne po tržišnim, već po bratskim uslovima - objašnjava naš izvor.

TAČI PROVOCIRA PUTINA, TRAŽI DA MOSKVA PODRŽI KOSOVO U UN: Bivši lider OVK poručuje i da RUSIJI NIJE MESTO U DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE!

Svi zvanični detalji u vezi s ovim dogovorom drže se u tajnosti, jer je praksa da se međudržavmni ugovori ovog ranga ne objavljuju. Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je bio u državnoj delegaciji u Moskvi, potvrđuje da je dogovoren visok nivo vojnotehničke saradnje Srbije i Rusije.

Rueters/Fotomontaža

- Sve što smo do sada dogovorili sprovodi se u dan i sat. Ruska strana isporučuje sve što smo dogovorili, rade se remonti i modernizacije, a mi poštujemo svoje obaveze. Prema ranije postignutom dogovoru, stižu nam modernizovani tenkovi, modernizovana borbena oklopna vozila za pešadiju. Još je rano govoriti o nabavci sistema S-300. Ozbiljne države o tako važnim potezima izveštavaju javnost kada dođe vreme - navodi Vulin.

Dva načina u igri

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da se nabavka sistema S-300 i "migova" može odvijati na dva načina.

SRBIJA NA METI PENTAGONA ZBOG PUTINA: Hoće da znaju šta nam je sve Rusija dala od naoružanja i vojne tehnologije!

- Jedan je direktno od Rusije, a drugi nabavkom iz Belorusije, koja kao mala zemlja i sama ima finansijske probleme i vrši određene modifikacije koje su za Srbiju dobre i jeftinije. Nekada je povoljnije da rusko naoružanje kupujemo iz Belorusije nego direktno od Rusa, ali da bismo to realizovali, potrebna je ruska saglasnost koju smo sada dobili - objašnjava Anđelković.

Pretnja ratom na približila Srbiju Moskvi

Jevgenij Krutikov, stručnjak za Balkan i kolumnista ruskog časopisa "Vzgljad", napisao je da je pretnja novog rata na Balkanu naterala Srbiju da se približi Moskvi. SAD i EU su, prema njegovom mišljenju, prinuđeni da priznaju da je pozicija Rusije u Srbiji ojačala.
"Isporuka savremenih sistema naoružanja Srbiji bila je jedna od glavnih tema u razgovorima predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića. U SAD i EU prinuđeni su da priznaju: pozicija Rusije na Balkanu je ojačala", istakao je Krutikov i podsetio da desetinama godina unazad nije bilo ovako konkretne i ozbiljne vojne saradnje naših dveju zemalja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ante

pre 6 godina

A koliko stotina miliona eura treba da plati siromašni srpski narod za te ( bespotrebne) avione??

Milutin

pre 6 godina

E moj Ante. Pusti ti srpski narod da se sam brani, jer smo videli kako ste vi junaci nad zenama i decom samo kad vas podrzava ceo NATO. Ovako, uz MiG-29 i S-300, tesko cete moci da ponovite one zlocine iz 90-ih. Nego, drzite se vi vaseg pape, zapada i EUropskih vrednosti.

caslav

pre 6 godina

možete vi ponovo da pokušate da nas bombardujete,...ali ovog puta se nećete vratiti kući. zato sedite u svom brlogu gde i pripadate a za naše se pare ne brinite,....nismo mi baš tako siromašni kao što bi ste voleli...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija