• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.01.2018

10:47

TRAGIČNA SUDBINA OLIVERA IVANOVIĆA: Nevin robijao, preživeo dva atentata i NIJE DOČEKAO PRAVDU!

Politika

TRAGIČNA SUDBINA OLIVERA IVANOVIĆA: Nevin robijao, preživeo dva atentata i NIJE DOČEKAO PRAVDU!

Podeli vest

Oliver Ivanović, politički i humanitarni lider Srba s Kosova i predsednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" koji je danas ubijen u atentatu u Kosovskoj Mitrovici, bio je i državni sekretar za Kosovo i Metohiju u nekadašnjem Ministarstvu za KiM

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće Ivanović je bio predsednik njegovog Izvršnog odbora za severno Kosovo, odakle je smenjen 2001. godine. 

Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju. 

UBIJEN OLIVER IVANOVIĆ! Lider Građanske inicijative PODLEGAO POVREDAMA POSLE ATENTATA!

Od 2008. nalazio se mestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. 

Ivanović je od januara 2014. godine zajedno sa još četvoricom Srba bio pritvoren u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, gde su ga teretili za ratni zlocin nad civilnim stanovništvom na Kosovu i Metohiji 1999. i 2000. godine.

Euleks je optužnicu podigao u novembru 2014. godine, a sudenje je počelo 18. decembra te godine. 

Avgusta 2015. Ivanović je započeo štrajk glađu zbog odbijanja da ga puste da se brani sa slobode, a zatim je, zbog narušenog zdravlja, prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je 21. januara 2016. godine bio osuđen na devet godina zatvora, a ta je presuda zatim ukinuta, da bi avgusta 2017. godine krenulo ponovljeno suđenje u tom postupku. 

UBICA OLIVERA IVANOVIĆA UNIŠTIO DOKAZE! Zapaljena "opel astra" povezana sa atentatom!

Prošle godine pušten je da se brani sa slobode. 

Ivanoviću je, inače, u julu 2017. godine zapaljen automobil u Kosovskoj Mitrovici, a 2005. godine pod njegov službeni auto je podmetnuta bomba. 

Ivanović je rođen 1. aprila 1953. godine u porodici crnogorskog porekla, u selu Rznić kod Dečana, a osnovnu školu i srednju mašinsko-tehničkog smera završio je tadašnjoj Titovoj Mitrovici.

VUČIĆ ZAKAZAO HITNU SEDNICU SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST POSLE ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA!

Zbog želje da postane pilot upisao je Vojnu akademiju u Zagrebu, gde je počeo ozbiljno da trenira karate, da bi vrlo brzo stekao međunarodni ugled, te postao velemajstor, trener, a zatim i međunarodni sudija. 

Nakon tri godine studija napustio je vojnu akademiju jer je ustanovljeno da ima urođeni oštećeni vid, vraća se na Kosovo gde je završio Mašinski fakultet. 

Naknadno je apsolvirao i na Ekonomskom fakultetu u Prištini.

ÐURIĆ: Ubistvo Ivanovića napad na ceo srpski narod!

Bavljenje karateom uticalo je da usavrši znanje stranih jezika, te je Ivanović govorio engleski, albanski i italijanski.

Živeo je u Kosovskoj Mitrovici sa suprugom Milenom i trojicom sinova. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17