• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2018

18:25

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO S MAKRONOM: Predsednici Srbije i Francuske razmenili mišljenja na marginama skupa u Davosu!

Politika

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO S MAKRONOM: Predsednici Srbije i Francuske razmenili mišljenja na marginama skupa u Davosu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u boravi u Davosu na 48. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, već se sastao sa mnogim svetskim i evropskim državnicima

Posegnu pažnju predsednika Srbije izazvao je susret s predsednikom Francuske Emanuelom Markonom, s kojim je ramenio mišljenje na marginama skupa u Davosu, gde će boraviti u naredna dva dana i imati aktivno učešće u radu tog Foruma.   

Informer

Vučić je sa Makronom razgovarao na marginama skupa u Davosu gde će boraviti u naredna dva dana i imati aktivno učešće u radu tog Foruma. 

ALEKSANDAR VUČIĆ U DAVOSU: Zahvalni smo Putinu na podršci, gradićemo gasovod, NOVI HELIKOPTERI STIŽU DO KRAJA GODINE!

tanjug ap

Prethodno se Vučić već neformalno susreo sa nizom zvaničnika, uključujući albanskog i italijanskog premijera, Edija Ramu i Paola Ðentilonija, španskog kralja Felipea. . . šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin. . . 

Informer

Srpski predsednik se sastao i sa bivšim švajcarskim predsednikom, sadašnjim ministrom privrede i inovacija Šnajderom Amanom i nekadašnjim američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Informer

Vučić je razovarao i sa Martinom Larkin, šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma  koja je istakla  da je veoma važno što je Srbija u Davosu. 

- Čast nam je što su oni ovde. Nadamo se zanimljivom razgovoru o budućnosti Zapadnog Balkana, uključujući mogućnosti za veće investicije, digitalnu agendu, ulogu Zapadnog Balkana u Evropi - rekla je Larkin novinarima posle razgovora sa šefom srpske države i premijerkom Brnabić.

Informer

Prema njenim rečima, ovo je važna godina za Evropu i zato je veoma važno "što je Srbija tu u Davosu" i što je predstavljena na najvišem nivou, predsedničkom i premijerskom.

Srpski predsednik je u Davosu razgovarao i sa švedskim političarem i diplomatom Karlom Biltom. 

Informer

Vučić je u neformalnim susretima već razgovarao sa italijanskim premijerom Paolom Đentilonijem, kao i sa predsednikom vlade Albanije Edijem Ramom.

Informer

Premijer Đentiloni je nakon susreta sa Vučićem, tokom zvaničnog govora na Forumu spomenuo našeg predsednika:

- Moj prijatelj Vučić je ovde i on zna koliko je migrantska kriza važna i kako se kreće.

Predsednik Vučić prisustvovaće skupovima na kojima će se obratiti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Informer

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Srbije obratiće se skupu na temu "Evropa u svetu" iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana.

Informer

Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu".

Informer

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.




Tagovi:

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija