• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

24.01.2018

20:06

ALEKSANDAR VUČIĆ U DAVOSU: Zahvalni smo Putinu na podršci, gradićemo gasovod, NOVI HELIKOPTERI STIŽU DO KRAJA GODINE!

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ U DAVOSU: Zahvalni smo Putinu na podršci, gradićemo gasovod, NOVI HELIKOPTERI STIŽU DO KRAJA GODINE!

Podeli vest

Zahvalni smo predsedniku Putinu što je vodio računa o mnogim pitanjima na zapadnom Balkanu, za razliku od njegovih prethodnika. Unapredili smo trgovinsku i vojnotehničku saradnju, ali pre svega onu u energetskom sektoru. Nadam se da ćemo nastaviti da radimo na isti način, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu Sputnjiku u Davosu

Govoreći o zahtevu Brisela da se pre ulaska u EU reše pitanja granica, Vučić je rekao da podržava proces dijaloga sa Prištinom, da se nada kompromisnom rešenju, ali da ne polaže prevelike nade da će se to desiti do kraja ove godine.

Na pitanje zašto ne želi da Srbima na Kosovu pomogne oružjem, Vučić je odgovorio:

- Mislim da je mnogo važnije za kosovske Srbe da dobiju nove škole, nova obdaništa, da dobiju veću ekonomsku pomoć, traktore i stoku. Nešto od čega mogu da žive. Oni moraju da prežive, a žive u veoma teškim uslovima. 

Najvažnije pitanje za njih pre svega je da prežive na svojim ognjištima, zatim da poboljšaju svoj životni standard, a treće je da stvore budućnost za sebe i svoju decu. To je ono što moramo da uradimo. 

Mislim da je ljudima već dosta svih ratova, a to, moram da priznam, ne čujemo sa druge strane - ali znam da je Srbima, srpskom narodu, dosta ratovanja. Potreban nam je period mira i stabilnosti više nego bilo šta drugo.

O helikopterima Mi-17 se još uvek pregovara, ali će to biti završeno do kraja ove godine, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da se o gasnoj konekciji između Bugarske i Srbije, koja će omogućiti Srbiji da prima gas iz „Turskog toka“ razgovara i da se očekuje finansijska pomoć Evropske unije.

- Mislim da bi trebalo da počnemo izgradnju u junu, julu, to mi deluje veoma realno- dodao je, objasnivši da „nakon što izgradimo interkonekciju između Bugarske i Srbije, treba da izgradimo naš gasni cevovod do mađarske granice.

Na pitanje šta za Srbiju znači predstojeća poseta Sergeja Lavrova, Vučić je odgovorio:

- Poseta Lavrova je veoma važna za našu zemlju, on je veliki prijatelj Srbije i mislim da ćemo da ojačati našu vezu, da ćemo diskutovati o svim pitanjima i da ćemo unaprediti saradnju na različitim poljima i u različitim sferama, konstatovao je predsednik Vučić.

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO S MAKRONOM: Predsednici Srbije i Francuske razmenili mišljenja na marginama skupa u Davosu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milisav

pre 6 godina

Saradnja Srbije i Rusije je uvek bila na zavidnom nivou u svakoj sferi.

Graje

pre 6 godina

Srbija i Rusija treba da sarađuju.Još više i još jače.

aca

pre 6 godina

Rešenje sa Prištinom se mora pronaći i verujem da svi napori koja Srbija ulaže nisu uzaludni.

Milana

pre 6 godina

Vučić nastavlja da uspešno vodi politiku napredka svoje zemlje

Janko

pre 6 godina

Konstantno trebamo da radimo na ojacanju odnosa sa Rusijom. To su nasi iskreni prijatelji.

Andjelija

pre 6 godina

Tako je, ratovi su iza nas, niko ih nije zeljan. Hocemo da vodimo miran zivot.

Verica

pre 6 godina

Vučić je još jednom svima stavio do znanja da ćemo nastaviti da sarađujemo sa Rusijom.

Jovanka

pre 6 godina

Rad na ovako velikim projektima je vise nego znacajan, jer ce obezbediti energetsku sigurnost za nekoliko decenija.

Aba

pre 6 godina

Braavo dolazi nam helikopteri i gasovod od Putina odlicni pregovori sa Vucicem.

hocemo ruski metro u bg

pre 6 godina

Vucicu,dogovori se sa Rusima da nam oni grade metro.Njihov metro je najbolji a napravili su ga Bugarima i celoj istocnoj EU samo smo mi ostali ovako da se jos lomatamo po autobusima.I dogovori da Nis i NS dobiju tramvaje ako mogu manji gradovi u Austriji i Svajcarskoj da imaju tramvaje sto Nis i NS da nemaju. I jos nesto.....da Krusevac ima status kod nas kakav ima Cetinje u CG,znaci prebaci im neke vladine institucije,obnovi tvrdjavu,da se osnuje Sumadijski univerzitet i da Krusevac sa Kragujevcom drzi katedre,jer Krusevac je imao skole kad niko nije i da im se da da imaju Klinicki centar jer ne moze cela Sumadija na onaj mali u KG.a ovaj u Krusevcu bi pokrivao ogromno podrucje Rasku,jug i pola Sumadije i I da se vrate mosti sv kneza Lazara u Krusevac jer taj grad je njegova zaduzbina i svaki vladar pociva u svom gradu.

GajbexG

pre 6 godina

Samo neka je Putin uz nas i bice sve kako treba.

Pele

pre 6 godina

Aleksandar Vučić i treba da sarađuje sa svima, da radi na tome da sarađuje sa bratskom Rusijo koja mora i želi dapomogne narodu, i mora da se iskoristi ovaj DAVOS za ruski humanitarni centar koji će služiti u vanrednim situacijama, zahvaćenim vremenskim nepogodama.

GajbexG

pre 6 godina

Sreca nasa pa nas Putin podrzava i to vise nego ikad.

miki

pre 6 godina

Srbija će uvek biti za saradnju,tako da sa svim ovim učesnicama može razviti dobre odnose,stoga nam je ovaj sastanak na Davosu od značaja.

Pera

pre 6 godina

Tako je. Hvala Putinu na podršci i mogućnosti da počnemo sa radom na gasovodu, kao i u jačanju naše borbene gotovosti.

Boban

pre 6 godina

Ipak je ultimatum za ulazak u EU granice su iscrtane odavno i ne treba ih menjati,mozda im treba dati malo veca ovlascenja u radu ali da ga ne zloupotrebe

jana

pre 6 godina

Možda se neki neće složiti sa tom uskom saradnjom sa Rusijom ali svet mora znati da smo njihovi dužnici za navek.

dragan

pre 6 godina

U ovim teškim vremenima podrška Rusije doše kao spas.

milan

pre 6 godina

Maloj Srbiji podrška jake Rusije puno znači.

ivanjan

pre 6 godina

Samitu prisustvuje veliki broj lidera, a nas predsednik uvek obavi niz sastanaka od znacaja za Srbiju.

robinhude84

pre 6 godina

Rusija nam je uvek pomagala i bila uz nas!

Verica

pre 6 godina

Rusija svoje prijateljstvo ka Srbiji iskazuje u brojnim saradnjama, na raznim poljima. Nadamo se da će i u budućnosti biti još zajedničkih investicija.

marina

pre 6 godina

Rusija na celu sa Putinom je uvek uz Srbiju kad je najteze.

Ivan

pre 6 godina

Rusija je nas veliki prijatelj i pruza nam podrsku u svakom trenutku.

Aleksa

pre 6 godina

Odnosi Srbije i Rusije su izuzetno dobri.Hvala Vučiću koji uvek pronađe način da ih dodatno unapređuje.

Lina

pre 6 godina

Putin uvek pruza podrsku i podstrek nasoj zemlji, uzajamno poverenje i postovanje je najvaznije a to svakako postoji izmedju Srbije i Rusije.

Jana

pre 6 godina

Svestrana Putinova podrška Srbiji i Vučiću mnogo znači za napredak i budućnost Srbije.

Hana

pre 6 godina

Rusija je mnogo puta dokazala da je veliki prijatelj Srbiji.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija