• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2018

21:17

MARKO ĐURIĆ: Dolaze bolji dani za srpski narod u Metohiji!

Politika

MARKO ĐURIĆ: Dolaze bolji dani za srpski narod u Metohiji!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Durić izjavio je danas Radiju "Bravo“ iz Osojana da dolaze bolji dani za srpski narod u Metohiji, i izrazio uverenje da će, nakon posete predsednika Aleksandra Vučića pokrajini, Srbi dobiti daleko veću podršku za ostanak i opstanak na svojim ognjištima.

U izjavi radiju, koji je nakon razgovora predsednika sa građanima u Lapljem Selu zaposlio mladog Leonida Dubića iz metohijske enklave, Ðurić je pozdravio tu odluku i istakao da je veoma važno boriti se za svako radno mesto na Kosovu i Metohiji, jer se time sprečava odliv srpskog stanovništva, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Godinama unazad Srbi u Metohiji se nalaze u najtežem i bezbednosnom i socio-ekonomskom položaju, u jednoj vrsti socijalne izolacije, sa stalnim mačem nad glavom, pretnjama i očiglednim znacima da neko ne želi da Srba u Metohiji bude. Međutim, dolaze bolji dani za Srbe u enklavama u Metohiji u svakom smislu- rekao je Ðurić.

Podrška Srbije opstanku našeg naroda u Metohiji će se u narednom periodu, kako je najavio Ðurić, povećati, i to višestruko.
- Posebnu pažnju posvetićemo otvaranju radnih mesta u enklavama kako bismo sprečili odliv mladih ljudi. Iz cele Srbije se nakon posete predsednika Vučića javljaju ljudi koji žele da pomognu, pokrenut je talas solidarnosti sa našim ljudima na Kosovu i Metohiji i nama kao Kancelariji biće prioritet da upravo u Metohiji izađemo u susret onima koji žele da otvore određene privredne kapacitete- rekao je Ðurić, navodi se u saopštenju.

Ðurić je podsetio i da je Ministarstvo poljoprivrede odlučilo da odvoji dodatna sredstva za Srbe, Gorance i sve druge na Kosovu i Metohiji koji se osećaju građanima Srbije, i da će oni moći da računaju na značajniju pomoć za bavljenje poljoprivredom i druge aktivnosti koje bi pomogle njihovom ostanku i opstanku.

VUČIĆ SPREČIO RAT NA KOSOVU! Prava drama odvijala se iza posete predsednika južnoj pokrajini!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija