• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

26.01.2018

12:32

VUČIĆ u ponedeljak u Turskoj!

Politika

VUČIĆ u ponedeljak u Turskoj!

Podeli vest

Portparol Predsedništva Turske i zamenik generalnog sekretara Ibrahim Kalin, koji boravi u Bosni i Hercegovini, rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak posetiti Tursku, prenela je Fena

Kalin je novinarima u Sarajevu rekao da Turska nastoji da poveća broj investicija u regionu Zapadnog Balkana i poboljša bilateralne odnose koji su već dobri, uključujući Srbiju.

On je podsetio da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma i to će, istakao je, biti prilika da se razgovara i o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd.

Podsetio je i da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pre gotovo dva meseca boravio u Srbiji, gde je posetio Beograd i Novi Pazar.

Tanjug

Istakao je da je očuvanje trajnog mira i stabilnosti na području Balkana od izuzetne važnosti i da Turska, kako je rekao, ne želi da vidi bilo kakve etničke tenzije.

Kalin je rekao i da je Vlada Turske u stalnom kontaktu sa državnicima svih zemalja regiona kako bi pomogla u očuvanje mira i stabilnosti.

Posetu Tursku i suret sa Redžepom Erdoganom  i Bakirom IZetbegovićem potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Putujem već u nedelju, u ponedeljak ću imati sastanak sa predsednikom Turske, tamo će doći i član Predšedništva BiH Bakir Izetbegović, da razgovaramo o odnosima Srba i Bošnjaka, o odnosima i pravoslavaca i muslimana, da vidimo kako to u budućnosti možemo zajednički da sagledamo - poručio je Vučić iz Davosa.

KOMESAR ZADOVOLJAN! Han: Dobri sastanci sa Vučićem i Tačijem, dijalog ključan

VUČIĆ nastavlja učešće na forumu u Davosu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Teodor

pre 6 godina

Želimo još čvršće veze sa Turskom. Poseta će predsednika će sigurno pomoći u tome. Odlične veze je predsednik uspostavio sa Erdoganom.

Sale

pre 6 godina

Saradnja sa Turskom nikada nije bila ovako intenzivna.

Fako

pre 6 godina

Srpski predsednik u Ponedeljak putuje u Tursku.

Marija

pre 6 godina

Srbija i Turska imaju sve bolju saradnju i to je veoma znacajno i zbog Bosne a i zbog Kosova.

luka

pre 6 godina

Nastavljamo jačanje saradnje sa ovom velesilom

Djole

pre 6 godina

Treba razvijati prijateljske odnose sa Turskom i koliko je moguce normalizovati odnose sa BiH. Nadam se da ce i Erdogan uticati na Izedbegovica da promeni neke svoje stavove vezane za Srbiju i Republiku Srpsku...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17