• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.02.2018

15:20

(FOTO) VUČIĆ POSLE SASTANKA SA AUSTRIJSKIM KANCELAROM: Za rešenje problema Kosova potrebna nam je pomoć prijatelja!

Politika

(FOTO) VUČIĆ POSLE SASTANKA SA AUSTRIJSKIM KANCELAROM: Za rešenje problema Kosova potrebna nam je pomoć prijatelja!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Austriji, sastao se danas popodne u Beču i sa novim austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i istakao da je za rešenje problema Kosova potrebna pomoć prijatelja

Nakon sastanka sa šefom države Aleksanderom van der Belenom i ručka koji je on priredio u čast visokog gosta iz Srbije, Vučića je primio i novi austrijski kancelar, ranije ministar, sa kojim srpski predsednik od ranije ima veoma dobru saradnju.

Posle sastanka sa austrijskim kancelarom dvojica državnika obratila su se prisutnim novinarima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da mu je velika čast što je posetio Sebastijana Kurca i zahvalio se na njegovom posvećenom radu i interesovanju za Srbiju.

informer.rs

- Za mene je danas velika čast što sam poseto austrijskog kancelara Sebastijana Kurca. Zahvalan sam mu na posevećenom radu i na stalnim porukama podrške Srbiji, ali i drugim zemljama regiona. Imali smo priliku da sa njim zajedno radimo po pitanju migrantske krize. Pozivao nas je danonoćno da vidi kako može da zaštiti evropske interese, pomagao je Srbiji tada i mi to ne možemo da zaboravimo.

Predsednik Srbije istakao je da se nada da će u budućnosti još više austrijskih investitora pokazati interesovanje za Srbiju.

- Sebastian Kurc je naglasio da u Srbiji ima 450 austrijskih kompanija koje zapošljavaju 13.000 ljudi. Kreiramo ambijent koji će biti još bolji za austrijske investitore. Oni su rekli da im nikada nije bilo bolje u Srbiji nego 2017. godine, a u ovoj će biti još bolje. Pozivamo i nove ivestitore da dođu kod nas da vide da je Srbija ozbiljna zemlja na putu ka Evropskoj uniji - rekao je predsednik Srbije i dodao:

informer.rs

- Molio sam Sebastijana danas da nastavi da nam pruža podršku kao što je to činio do sada. Za svako rešenje između nas i Prištine biće nam potrebna pomoć Austrije, biće nam potrebna pomoć i Sebastijana Kurca.

Sebastijan Kurc, odgovarajući na pitanja novinara, istakao je da je cilj napraviti velike pomake kada je reč o priključivanju zemalja Balkana Evropskoj uniji.

- Potrebno je još intezivnije olakšati put balkanskim zemljama ka Evropskoj uniji. Nastavićemo razgovore sa ovim državama. I danas sam sa predsednikom Vučićem pričao o tome. Isto tako pričali smo i o bilateralnim merama kako bi konflikti iz prošlosti bili završeni - rekao je Kurc.

informer.rs

Posle sastanka sa kancelarom, Vučića očekuju i razgovori sa predsednikom austrijskog parlamenta Volfgangom Sobotkom.

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO SA AUSTRIJSKIM PREDSEDNIKOM: Austrija da podrži svako rešenje za Kosovo i Metohiju do kojeg budu došli Srbi i Albanci!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dare

pre 6 godina

Verujem da ce novi investitori doci u Srbiju sto pre...

Ivana

pre 6 godina

Nadam se da će Austrija stati na strani Srbije i na strani pravde.

Vesna

pre 6 godina

Srbiji je potrebna pomoć i podrška , ali mi s enećemo odreći svoje teritorije.

Dejan

pre 6 godina

Jedino resenje koje je moguce za Kosovo i Metohiju je vracanje u sastav Srbije. Sve drugo je obicna izdaja.a onaj ko bude potpisao priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne drzave bice oznacen kao veleizdajnik.

GajbexG

pre 6 godina

Ako je suditi po danasnjoj poseti, Srbija moze ozbiljno da racuna na Austriju.

Hedona

pre 6 godina

Sebastian Kurc je naglasio da u Srbiji ima 450 austrijskih kompanija koje zapošljavaju 13.000 ljudi. Kreiramo ambijent koji će biti još bolji za austrijske investitore. Oni su rekli da im nikada nije bilo bolje u Srbiji nego 2017. godine, a u ovoj će biti još bolje.Jako je važna saradnja sa Austrijom.

Tamara

pre 6 godina

Od velike je vaznosti da sto vise austrijskih investitora ulaze u nasoj zemlji, samim tim ce biti sto vise radnih mesta koji ce omoguciti zaposlenju velikog broja nasih gradjana.

Dajana

pre 6 godina

Uzajamno postovanje i uvazavanje izmedju dve drzave su jedan od kljucnih faktora za dobru saradnju i ostvarivanje rezultata, Srbija i Austrija neguju i odrzavaju odlicne odnose sto je od velike vaznosti.

Firga

pre 6 godina

Sebastijan Kurc je veliki prijatelj Srbije, i svaka čast na dočeku. Ukazao je veliku čast Vučiću i Srbiji !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17