• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.02.2018

14:31

KOCIJANČIČ: EK pozdravlja Vučićevu posetu Zagrebu!

Politika

KOCIJANČIČ: EK pozdravlja Vučićevu posetu Zagrebu!

Podeli vest

Evropska komisije pozdravlja posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Portparolka EK Maja Kocijančić je istakla da je svaki korak u pravcu poboljšanja dobrosusedskih odnosa i saradnje na Zapadnom Balkanu dobrodošao

- Važnost dobrosusedskih odnosa i saradnje u regionu je od ekstremne važnosti. To je naglašeno i u strategiji za Zapadni Balkan. Svi koraci koji vode ka poboljšanju u tim oblastima su posebno dobrodošli - izjavila je Kocijančić povodom posete predsednika Srbije Hrvatskoj.

U Evropskoj komisiji su ponovili i da će krajem februara predsednik Komisije Žan Klod Junker posetiti Zapadni Balkan i svih šest partnera, završavajući svoju turneju u Sofiji.

Kako je Tanjug ranije javio, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker boraviće u regionu od 25. februara do 1. marta 2018. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 6 godina

Svaki napredak po pitanju odnosa Srbije i Hrvatske je jako bitan i važan.

cvetko

pre 6 godina

EU svata nameru predsednika Aleksandra Vucica iSrbije da ima sto bolje odnose kako sa Hrvackom tako i sa svim zemljama regiona i sveta.

Marijana

pre 6 godina

Ovaj potez predsednika Vucica je na mestu i zaista je to bila hrabra odluka da ode u posetu Hrvatskoj, s obzirom da znamo da nije dobrodosao i da su bili predvidjeni mnogi prostesti. Pokazali smo da smo ipak spremniji na saradnju.

mirko

pre 6 godina

A da li ista ta Evropska komisija pozdravlja nacin na koji je Vucic docekan od strane hrvata? Vucic ima hrabrosti da ode, to nije sporno, pokazao je da brani interese svog naroda uvek i svugde, pa cak i kad mu je bezbednost ugrozena.

Marko

pre 6 godina

Veoma su vazni dobri odnosi i saradnja i hrabrost je sto je Vucic bez obzira na sve ipak otisao da razgovara kako bi pokusao da uspostavi bolje odnose!

Darko

pre 6 godina

Ceo svet vidi nasu iskrenu zelju za saradnjom.

Aleksandar Janković

pre 6 godina

Ne samo da Evropska komisija treba da pozdravi Vučićevu posetu, nego je trebala i pre nje da svojim obraćanjem uputi afirmativne poruke.

pavle

pre 6 godina

Vučić je potvrdio da je on glavni čuvar mira i stabilnosti cele regije.

Luka

pre 6 godina

Veliki iskorak je napravio , zelja za boljom saradnjom i pomirenjem je nesto sto krasi ovaj sastanak.

djordje

pre 6 godina

Vucic je otiso u Zagreb sa porukom mira u interesu stabilnosti.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17