• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2018

12:58

SRBIN IZ VOJNIĆA UPITAO VUČIĆA: Što ne navijate za "Partizan"?

Politika

SRBIN IZ VOJNIĆA UPITAO VUČIĆA: Što ne navijate za "Partizan"?

Podeli vest

Jedan od Srba sa kojima u Vrginmostu danas razgovara predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zamolio je za pomoć fudbalskom klubu u Vojniću

Zamolio je da se pomogne klubu tako što će se obezbediti vozilo za igrače i pomoći obnova lokalnog stadiona na Petrovoj gori.

Klub je inače obnovljen 2006. godine i teško se finansira, a kako kaže Trbojević, iz donacija dobija najviše dresove, mnogo više dresova nego što ima igrača, i podmlatka uopšte.

Konkurentski tim im je klub iz Petrove gore.

- Ako vam je to najveći problem, to ćemo da pomognemo. To je sitnica, svakako ćemo da pomognemo - rekao je Vučić.

Njega je zanimalo kako su uspeli uopšte da obezbede dva tima u ta dva mesta i šaljivo primetio da to verovatno igraju Srbi protiv Hrvata.

Predsednik kluba je iskoristio priliku i da predsednika Srbije, osvedočenog "zvezdaša", "pecne" na račun rivaliteta Crvene Zvezde i Partizana.

- Bilo bi bolje da ste navijač "Partizana", koliko vidim, piše u novinama, navijate za "Crvenu zvezdu" - rekao je.

Istovrememo je pozvao predsednika Vučića da svrati u njegov Vojnić, "na kafu".

Vučić je obećao da će pomoći "Petrovu goru", ali i rekao da se nada da će i Crvena Zvezda i Partizan u svojim utakmicama u Ligi Evrope ostvariti pobede.

Milorad Pupovac iskoristio je priliku da najavi plan za formiranje Sportskog saveza Srba u Hrvatskoj.

S druge strane, za Jovana Vučelića, rođenog u Karlovcu, jedno od ključnih pitanja je struktura MUP-a, odnosno zastupljenost Srba.

Kako kaže, dominiraju pitanja zašto Srbi nemaju zamenika načelnika, zašto ih nema više među policajcima i dodaje da ima straha među srpskim građanima. Vučić je odgovorio da je to bila jedna od tema razgovora sa pemijerom Andrejom Plenkovićem i podseto da u karlovačkoj županiji 1 odsto policajaca su Srbi.

- To je teško pitanje i potrebno je vreme i poverenje, više nego u bilo čemu drugom. Mi ćemo za to da se borimo i da ih molimo - rekao je on.

Podsetio je da je donekle slično i u Srbiji i da u Beogradu ima 56 Hrvata policajca.
Srbija će se truditi da to promeni, a onda će imati moralno pravo da to traži od Hrvatske.

(UŽIVO) VUČIĆ U HRVATSKOJ, DRUGI DAN: Predsednik u Vrginmostu - HOĆU DA S PONOSOM NOSITE SVOJE SRPSKO IME!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija