• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2018

10:17

KOLINDA ČESTITALA VUČIĆU: ​Srbiji želim boljitak i blagostanje!

Politika

KOLINDA ČESTITALA VUČIĆU: ​Srbiji želim boljitak i blagostanje!

Podeli vest

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, izrazivši nadu da će se u godini koja je pred nama zajednički raditi na unapređenju bilateralnih odnosa i iznalaženju načina za rešavanje ključnih otvorenih pitanja

- Povodom proslave Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije, upućujem Vam, u ime državljana Republike Hrvatske i u svoje ime, srdačne čestitke, kao i iskrene želje za boljitak i blagostanje Vaše države i njenih građana. Izražavam nadu da ćemo u godini koja je pred nama zajednički raditi na unapređenju bilateralnih odnosa naših dveju država, kao i na iznalaženju načina, zajedno sa našim Vladama, za rešavanje ključnih otvorenih pitanja, koja ih predugo opterećuju. Saradnja Hrvatske i Srbije, kao dva suseda, ima poseban značaj za celu jugoistočnu Evropu - navodi se u čestitki hrvatske predsednice.

Republika Hrvatska će, kaže se dalje u čestitki upućenoj predsedniku Vučiću, nastaviti da prenosi svoja iskustva iz procesa evropskih integracija i pruža podršku Republici Srbiji na zahtevnom putu prema članstvu u Evropskoj uniji i zajedničkoj evropskoj budućnosti, saopštila je pres služba predsednika Republike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Oliver

pre 6 godina

Hvala na lepim željama i da odnosi budu još bolji u budućnosti.

pero59

pre 6 godina

I Hrvati i Srbi treba da se čuvaju najviše od onih čiji je jedini program "zaštita" braninitelja,jer drugog programa nemaju,a njihov jedini cilj je lična promocija za izbore.Ovo je opaska na Kosorovu kritiku gospođe Kolinde.

Draganab

pre 6 godina

Korektan postupak predsednice Kolinde, zahvaljujemo na lepo cestitci

Jelena

pre 6 godina

Kolinda je porukom i čestitkom vidno zahvalna predsedniku i poseta je urodila plodom.

Brane

pre 6 godina

Rekao bih nastalja se dogovorena politika mira i saradnje ,hvala Kolindi na iskrenoj čestitci.

Seka

pre 6 godina

Cestitke i Kolindi na prijemu naseg predsednika. Mi smo demokratska zemlja i kod nas si dobro dosla uvek kao i svi ostali Evropski i svetski zvanicnici.

Dusan

pre 6 godina

Ne samo iz Hrvatske nego sa svih strana dolaze cestitke povodom dana drzavnosti.

Keka

pre 6 godina

Hvala na cestitki, ziv bio srpski narod i srpska drzava!

Mila

pre 6 godina

Ova čestitka predsedniceRepublike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, imajući u vidu sve opštepoznate okolnosi, nam je posebno draga.

Milan

pre 6 godina

Srbiji mnogo znači čestitka Hrvatske jer to pokazjue da odnosi između Srbije i Hrvatske napreduju.

vejn

pre 6 godina

Ma teško će biti sa ovim Hrvatima ali Kolinda je za sada dobra.

Aleksandar Janković

pre 6 godina

Značajna i vredna poštovanja gesta od strane gospođe Grabar Kitarović.

mara

pre 6 godina

Rekao bih nastalja se dogovorena politika mira i saradnje

Hedona

pre 6 godina

Hrvatska i Srbija se danas mnogo više posštuju nego ranijih godina, ovo je jako važno za našu državu i narode balkanskih država.

Danilo

pre 6 godina

Poseta Vucica je doprinela da se stvari odvijaju u pravcu koji je za obe strane bolji i delotvorniji.

David

pre 6 godina

Pokazatelj toga koliko su bili uspesni razgovori izmedju Srbije i Hrvatske je i ova cestitka, bice pomaka u odnosima dve zemlje sigurno, u pozitivnom pravcu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija