• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.02.2018

14:27

POPOVIĆ I KUZNJECOV: Želimo bližu saradnju Srbije i Severnog Kavkaza!

Politika

POPOVIĆ I KUZNJECOV: Želimo bližu saradnju Srbije i Severnog Kavkaza!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas sa ministrom za Severni Kavkaz u Vladi Ruske Federacije Levom Kuznjecovim i sa njim razgovarao o saradnji Srbije i sedam regiona Severnog Kavkaza u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja

Popović je ocenio da postoji veliki potencijal za saradnju u razvoju inovacija u području poljoprivrede, medicine, građevinarstva, turizma.

- Teritorija Severnog Kavkaza je jedan od regiona gde će biti sprovedena najveća ulaganja u Rusiji u sledećih nekoliko godina. Srbija želi bližu saradnju sa ovom teritorijom na svim nivoima, jer je to šansa da povećamo naš izvoz i obezbedimo nova radna mesta - poručio je Popović.

mbpi.gov.rs

On je posebno istakao značaj saradnje srpskih i ruskih naučnika i istraživača, kao i inovacionih startap kompanija iz regiona Severnog Kavkaza.

- Želimo čvršću saradnju naših tehnoloških i IT kompanija koje su nosioci budućeg ekonomskog razvoja zasnovanog na inovacijama i digitalizaciji - naveo je Popović.

On je izrazio zahvalnost ruskom ministru Kuznjecovu na principijelnoj podršci koju Rusija pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija