• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

19.02.2018

22:44

(VIDEO) ŽUTI BUJKE VEĆI ĐILAS OD ĐILASA! Skandalozna politika javnog medijskog servisa!

Politika

(VIDEO) ŽUTI BUJKE VEĆI ĐILAS OD ĐILASA! Skandalozna politika javnog medijskog servisa!

Podeli vest

Predizborni spot liste 'Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd' zabranjen pošto je RTS prijavio da se u jednom krše prava opozicije. Pritom, na spot se nisu žalili ni Dragan Đilas ni Aleksandar Šapić

Direktor RTS Dragan Bujošević, u narodu poznatiji kao Žuti Bujke, dokazao je da je veći Đilas od Đilasa!

Emitovanje predizbornog spota liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" zabranjeno je u noći između subote i nedelje pošto je RTS prijavio Regulatornom telu za elektronske medije (REM) da se u jednom kadru spota navodno krši zakon!?! Pritom, na sporni spot nisu se žalili ni Dragan Đilas ni Aleksandar Šapić, čiji se likovi pojavljuju u kadru.

Zvali devet puta

U saopštenju REM navodi da je svim televizijama zabranjeno emitovanje predizbornog spota SNS.

Cenzura i šikaniranje
Nacionalna televizija uvodi cenzuru i otvoreno se stavlja na stranu opozicije, pritom šikanirajući SNSIvana Vučićević, urednica Studija B

"Na osnovu zahteva JMU RTS za monitoring predizbornog spota izborne liste 'Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd', Savet REM odlučio je da naloži hitno obustavljanje emitovanja izborne oglasne poruke, koja sadrži zapise likova kandidata drugih izbornih lista bez njihove saglasnosti", piše u saopštenju.
Ovoj odluci, kako saznajemo, prethodio je nezapamćen pritisak vrha RTS na rukovodstvo REM.

- Ljudi sa RTS su, osim pisanog prigovora, uputili tačno devet telefonskih poziva ljudima iz REM, zahtevajući da se spot odmah zabrani. Tačno toliko puta je zvao i urgirao generalni sekretar RTS Stanislav Veljković. Tolika rešenost da se izgura zabrana iznenadila je sve u REM, pogotovo što na spot nisu reagovali ni Đilas ni Šapić. Moguće da je sve to njihov dogovor, mada me ne bi čudilo ni da Bujošević želi da se dodvori opoziciji posle protesta ispred zgrade RTS... - objašnjava naš izvor.

mojugao

NEBOJŠA KRSTIĆ ANALITIČAR 
Nezgodan razvoj događaja: Đilas se Evropljanima žalio na RTS, a RTS tražio zabranu spota SNS. Sad Đilas mora da traži od RTS da pusti spot SNS da ne bi ispalo da ga štite oni na koje se žalio.

I dok se Bujošević juče ovim povodom nije oglašavao, generalni sekretar RTS Stanislav Veljković kaže da je njihova intervencija "pogrešno interpretirana u javnosti". On nije umeo da objasni zašto je RTS tražio zabranu spota kada to nisu radili ni Đilas ni Šapić.
- RTS je tražio mišljenje REM jer nam je izgledalo da spot nije u skladu sa Zakonom o oglašavanju. Nismo tražili zabranu, već samo mišljenje. To nema veze sa SNS, niti smo želeli da bilo kome naudimo. Isto smo postupili i tokom kampanje za predsedničke izbore prošle godine, kad smo tražili mišljenje u vezi sa Jeremićevim spotovima... - ističe Veljković, dodajući da je to "uobičajena procedura" (?!?).

Dragan Đilas, slučajno ili ne, posle odluke REM oglasio se saopštenjem u kojem ističe da je "sa velikim čuđenjem pročitao odluku o zabrani spota" i da se zalaže za njeno ukidanje. Lider SNS Aleksandar Vučić, s druge strane, poručuje da će ta stranka poštovati odluku nadležnih organa:
- Spot je šaljiv, nije uvredljiv, ali govori istinu. Poštovaćemo odluke državnog organa...

Brutalna cenzura

Glavna urednica Studija B Ivana Vučićević smatra da je ovo "skandal nad skandalima u režiji RTS".
- Nacionalna televizija uvodi cenzuru i stavlja se na stranu pojedinih političara, otvoreno šikanirajući SNS. RTS vidi navodne uvrede, a ne vide ih ni Đilas ni Šapić?! Kako je to moguće?! Kako RTS sad primećuje uvrede, a nije ih primećivao u skandaloznim spotovima DS koje je svojevremeno emitovao? Ako nečeg dobrog ima u ovoj odluci, to je činjenica da danas u Srbiji funkcionišu institucije za razliku od 2012. godine, kada su Tadić i DS vodili najprljaviju kampanju, a REM je ćutao... - zaključuje Vučićevićeva.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica88

pre 6 godina

Bujketa je izgledao zaduzio Djilas. U vreme zute vladavine, svim zutima je cvetalo cvece.

Sandra22

pre 6 godina

Ne znam ni za jedan spot opozicije za koji je RTS zvao REM.

Milovan

pre 6 godina

Zuti Bujke se ponovo pokazao kao Dilasov potparol.

Hedona

pre 6 godina

Ovo je spot koji upravo opisuje ono što je moguće ako Đilas, Šapić,, Janković , Jeremić, Tadić itd budu dobili izbore, gradonačelnika nećemo ni videti na radnom mestu jer će skidati vlast sa ulica.

Realan

pre 6 godina

Ma nebitna prica, ko da je taj spot neki odlucujuci faktor za dobijanje izbora.

maja

pre 6 godina

Ma nije vazno,spot je zabranjen ali svi su spot videli i spot je hit. Djilas ne bi trebao da se vredja ima besplatnu reklamu!

kaja

pre 6 godina

Zuti Bujke veci Djilas od Djilasa! Nista sto bi cudilo,pa on ga je uvek podrzavao!

lena

pre 6 godina

RTS stiti Djilasa ,stitio ga i onda a stitice ga i ubuduce.Pa zar oni nisu na istoj strani? Koliko se ja secam jesu na istoj strani.Zuti Bujke,zuti Djiki.

bole

pre 6 godina

Nepravedno prema Djilasu i Sapicu, a imali su jedinstvenu priliku da se pojave u spotu pobednicke opcije.

VUCIC JE DJILASOV KANDIDAT I O

pre 6 godina

Znaju to biraci i cekamo vas da vas omlatimo i sns-ovce i dos-ovce jednom za uvek a onda cemo da vas osisamo do glole koze i uzmemo sve sto ste zajedno oplevili ovom jadnom narodu.

zana

pre 6 godina

Ne zna se ko je veci prevarant Bujke ili Djilas!!!

Dosta vise

pre 6 godina

Sranota koliko zutih kadrova ima a jos veca sramota sto pricaju i izmisljaju cenzuru.

AS

pre 6 godina

TREBA POKRENUTI PETICIJU ZA UKIDANJE TV PRETPLATE UGLAVNOM VEĆINA NAS IMA KABLOVSKU. ŠTO BI MI PORED OPERATERA PLAĆALI I BUJKETU DA SE ZAJEBAVA SA NAŠIM PARAMA.

Zoran

pre 6 godina

Rukovodstvo u Rts je pro americko. Primetio sam da nam pustaju vise amerske filmove nego srpske. Ja toliko a Vi mislite kako hocete.

Milan

pre 6 godina

Ovo Bujoševiću definitivno nije trebalo! Sam je sebe razotkrio...

Leka

pre 6 godina

KO bi rekao da je Bujošević takav! A nekad je delovao normalno!

Tanja

pre 6 godina

Žuti drže sve medije u rukama i to je sada svima jasno.

MITAR

pre 6 godina

RTS je trazio misljenje REM jer im je izgledalo da spot nije u skladu sa Zakonom o oglasavanju. Navodno nisu trazili zabranu, vec samo misljenje, e zuti Bujosevicu . tako se ne vodi tako ugledna kuca, valjda ide prvo provera pa tek onda se emituje.Ali nema veze spot je postigao pun pogodak.

didi

pre 6 godina

Nešto treba ukinuti na rts da li ušuškanog direktora ili otimačinu od pretplate gde se plaća pretplata po brojilu pa ako ga imamo u poljskom wc moramo da platimo a žuti odredjuje ko će da plaća a ko ne.

mileta

pre 6 godina

ISKRENO , SPOT JE GLUP, SRAMOTAN, NIJE NA NIVOU SNS. BAVICEMO SE NASIM PLANOVIMA I KVALITETIMA A NE PLJUVATI PO PROTIVNICIMA.ONI SAMI SEBE KOMPROMITUJU, SASTAV OPOZICIJE JE TAKAV DA SNS u NE PRETI OPASNOST.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59