• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

06.03.2018

14:44

VESIĆ NAJAVIO TUŽBU PROTIV RTS: Đilas hoće medijski mrak

Politika

VESIĆ NAJAVIO TUŽBU PROTIV RTS: Đilas hoće medijski mrak

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Goran Vesić najavio je danas da priprema tužbu protiv RTS-a nakon što mu je utišavan ton tokom gostovanja u emisiji, u kojoj je učestvovao kao predstavnik liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beorgad"

Time je osporeno pravo građana da čuju informacije, istakao je Vesić i dodao da je podatak o tome koliko je novca Dragan Ðilas ukrao nešto što svi treba da čuju.

Vesić ističe da je bio zapanjen tim postpukom, te da mu se to nikada nije desilo ni u jednom gostovanju od 2003. godine od kada se bavi politikom.

- To jedino mogu da tumačim kao zlu nameru jer znam da su još tokom emisije bili upozoreni šta se desilo i nisu ništa uradili po tom pitanju. Kao što znate to je lako moglo da se popravi i tokom emisije i tokom reklama - rekao je Vesić.

Upitan za odluku Dragana Ðilasa da određenim medijima ne dozvoli ulazak u izborni štab, kao ni na danas održanu konferenciju za novinare, Vesić je rekao da je to samo pokazatelj kako bi medijska slika izgledala ako bi Ðilas bio na vlasti.

Tanjug

Vesić je podvukao da mediji imaju prava da postavjaju pitanja i da su takvi postupci nedopustivi.

- On hoće da uređuje medije, a svi mediji osim javnog servisa imaju pravo na svoju uređivačku politiku i kao što se nama ne sviđa šta pišu N1 i Danas oni na to imaju pravo kao što to pravo ima i Pink. Ðilas pokazuje da bi u Srbiji, ako bi on bio na vlasti, vladao medijski mrak, a danas vlada medijski haos, piše ko šta hoće i kako hoće - dodao je on.

Predstavnicima pojedinih medija danas je ponovo zabranjeno prisustvovanje konferenciji za novinare liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju", na kojoj je govorio Dragan Ðilas. 

Novinarima nije poznato ko je sve od medija došao na pres konferenciju, a u izbornoj noći pristup je onemogućen televizijskim kućama Pink, Hepi i Studio B, kao i listovima Alo, Informer i Srpski telegraf. 

SKANDAL! ĐILAS PONOVO ZABRANJUJE SRPSKE MEDIJE!

POVODOM SKANDALA NA RTS OGLASIO SE GORAN VESIĆ: Uzdržaću se od komentara na hrabro pismo REM, SVI SU VIDELI ŠTA SE DEŠAVALO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17