• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.03.2018

12:47

POTVRĐENO: Ruski "antonovi“ stižu u Srbiju!

Politika

POTVRĐENO: Ruski "antonovi“ stižu u Srbiju!

Podeli vest

Kako prenosi Sputnik izjavu ministra Aleksandra Vulina, ruski avioni "antonov" uskoro stižu u Srbiju

Dva transportna aviona An-26 dolaze u Srbiju u okviru paketa vojno tehničkog sporazuma šefova država Ruske federacije u Republike Srbije, potvrdio je za Sputnjik ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je tokom obilaska radova na remontu i modernizaciji aviona MiG-29, koji su stigli iz Rusije,  na aerodromu „Batajnica" i prijema školskih aviona tipa ''Lasta'' koji su uvedeni u upotrebu RV i PVO, potvrdio ranije pisanje Sputnjika o dolasku ruskih transportera u okviru tzv ''ruskog paketa'' u kome su pored remontovanih „migova"i tenkovi T-72 i oklopna vozila BRDM-2M ali i dva transportna aviona srednje nosivosti An-26.

- Sve što je dogovoreno između dva vrhovna komadanta ispoštovano je u dan i veoma sam zadovoljan zbog toga, tako će biti i sa ovim delom sporazuma i bićete veoma brzo obavešteni. Posebno me raduje prijem šest novih vazduhoplova tipa ''Lasta'' u naoružanje naše vojske. Reč je o školskim avionima koji su produkt naše pameti od projektovanja do izrade - rekao je ministar Vulin.

Na naše pitanje o remontu sofisticiranih delova aviona MIG 29 koji su na remontu u hangarima batajničkog aerodroma, ministar odbrane je potvrdio da se taj proces odvija prema planu u Rusiji i da će svi radovi biti privedini kraju kako je planirano.

- Ovo je veliki dan za naše vazuduhoplovstvo i oružane snage, i svakog građanina naše zemlje jer se vidi koliko napredujemo i da smo sve sigurniji i zaštićeniji Do kraja godine svi avioni će biti operatvni i podignuti na nivo generacije 4+ - naglasio je Aleksandar Vulin.

Na pitanje kako ocenjuje našu avijaciju kada se zaokruži ceo proces, ministar je kratko odgovorio:

- Naše vazuduhoplovstvo je spaseno.

PO DOGOVORU PUTINA I VUČIĆA: Rusija poklanja Vojci Srbije još dva aviona AN-26, USKORO STIŽU I TENKOVI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
boban

pre 6 godina

Samo me interesuje koje godište je an-26 . Inače znam mnogo o tome verovatno mnogo više nego vas urednik.

deda Raša

pre 6 godina

Ako znas vise nego urednik, onda ti je u glavi nekakav drugi cilj.

Henderson overava ivičnjake

pre 6 godina

Ajd pa nek je sa srećom, pa da jednog dana dočekamo i te neke ruske vojne baze u Srbiji.

Severni

pre 5 godina

He he volim što ste stavili sliku transportera koji nije AN 26. AN 26 (i to polovni) su kante sa propelerima. Troše mnogo, spori su i užasno bučni. Često se kvare. Rusi to tretiraju kao kontejnere za đubre.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija