• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2018

14:57

POPOVIĆ SA ČEPURINOM: Rusija na izborima pokazala pun demokratski kapacitet, zahvalnost na podršci u odbrani Kosova!

Politika

POPOVIĆ SA ČEPURINOM: Rusija na izborima pokazala pun demokratski kapacitet, zahvalnost na podršci u odbrani Kosova!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa ambasadorom Rusije u Srbiji, Aleksandrom Čepurinom, i tom prilikom poručio da će Vlada Republike Srbije nastaviti da razvija najbolje političke i ekonomske odnose sa prijateljskom Rusijom

Popović je čestitao građanima Rusije na izboru Vladimira Putina za predsednika Rusije. On je izrazio zadovoljstvo zbog besprekorne organizacije predsedničkih izbora u Rusiji, čime je, kako je ocenio, Rusija celom svetu pokazala svoj pun demokratski kapacitet.

 
Ministar je istakao da su građani Rusije na izborima glasali za stabilnost, suverenitet i ekonomski razvoj zemlje. "Na isti način su glasali i građani Srbije na predsedničkim i nedavno održanim beogradskim izborima u našoj zemlji", rekao je Popović.
 

mbpi.gov.rs

Popović i Čepurin su razgovarali o unapređenju saradnje dve zemlje u sektoru inovacija i tehnološkog razvoja, uz napomenu da je osnova za tu saradnju postavljena kroz formiranje radne grupe za inovacije i digitalnu ekonomiju u okviru Međuvladinog komiteta Srbije i Rusije.

- Potpisan je sporazum o saradnji sa najvećom ruskom državnom tehnološkom korporacijom Rosteh, a u pripremi su sporazumi sa državnim kompanijama Rosatom, Rosnano i Roskosmos - rekao je Popović.
 

mbpi.gov.rs

Na sastanku je ocenjeno da je sve veći broj ruskih tehnoloških kompanija zainteresovano za saradnju sa kompanijama iz Srbije, kao i za investicije u našoj zemlji.

- Želimo da u budućnosti ostvarimo još bližu saradnju u sektoru inovacija i digitalne ekonomije, jer su to progresivne oblasti gde imamo mnogo prostora za razmenu znanja i tehnologija. U tome vidim budućnost i prosperitet naše dve zemlje, i sveta u celini - rekao je Popović.

On je u ime Vlade Republike Srbije izrazio zahvalnost Rusiji na principijelnoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i na zaštiti srpskih nacionalnih interesa po pitanju Republike Srpske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17