• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2018

15:01

RUSKI MEDIJI GRME: Srbija je naš poslednji saveznik u Evropi - MORAMO DA JE SAČUVAMO!

Politika

RUSKI MEDIJI GRME: Srbija je naš poslednji saveznik u Evropi - MORAMO DA JE SAČUVAMO!

Podeli vest

Balkansko proleće ove godine pamtiće se po incidentima vezanim za Kosovo i Metohiju, navodi se u autorskom tekstu portala MK.ru koji objašnjava kakop sačuvati Srbiju, jedinog ruskog saveznika u Evropi

Dešavanja na Kosovu i Metohiji koja su se dogodila prethodnih dana izazvala su burnu reakciju Rusije.

Gotovo da nema dnevnih novina, ali i portala iz ove zemlje koji se ne bave temom Kosova i hapšenjem Marka Đurića.

Portal MK.ru u detaljnoj analizi svih dešavanja donosi tekst pod naslovom "Srbija poslednji savez Rusije u Evropi - kako ga sačuvati?".

U uvodnim delovima teksta apostrofira se minuli događaj kada je uhapšen direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

printscreen

Ovaj portal to naziva "loš početak Balkanskog proleća". Situacija koja se dogodila u ponedeljak detaljno je objašnjena, a uporedili su je sa situacijom koja se 2013. godine dogodila u Ukrajini.

MK.ru dalje piše da bezobrazluk Šiptara podržava Zapad i da je Srbiji potrebna pomoć bratske Rusije. 

- Posebno je važan glas Moskve u ovoj situaciji. Moskva i Rusija nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Stav Rusije je čvrst i nepromenjiv - navodi se u tekstu.

Oni navode i izjavu ministra Nenada Popovića koji je istakao da "je došlo vreme da Srbija pozove Rusiju da se uključi u proces rešavanja kosovskog pitanja".

mbpi.gov.rs

Portal ističe da su ubistvo Olivera Ivanovića i hapšenje Marka Đurića početak operacije prisiljavanja Aleksandra Vučića da prizna Kosovo.

- Kako pomoći Srbiji, kako zadržati poslednjeg saveznika Rusije u Evropi? Pre svega potrebno je vratiti uticaj Moskve na Balkan i razviti strategiju u interakciji sa sim okolnim zemljama. Osigurati rad ruskih nevladinih organizacija, stručnjaka i političara u Srbiji - stoji u tekstu na portalu MK.ru.

Na kraju teksta se ističe da bi priznavanje Kosova značilo slabljenje Moskve na Balkanu, kao i gubitak Srbije i saveza sa njom. Kako navode, povlačenje Rusije iz Srbije značio bi ozbiljan udarac za ruske pozicije u Evropi.

Zato se još jednom pitaju - Kako zadržati Srbiju, ruskog poslednjeg saveznika u Evropi?

SLOŽILI SE AMERI I RUSI: Moskva osudila divljačko hapšenje Marka Đurića, Vašington biranim rečima protiv SVOJIH ŠIPTARSKIH MILJENIKA!

ŠIPTARI OPET PRETE! SRBI, SVE ĆEMO VAS POHAPSITI AKO FORMIRATE ZSO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jova

pre 6 godina

Dovesti Ruske vojnike da štite Srbe na Kosovu u svim Srbskim Opštinama,i problem je rešen.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Врло просто...Дигнете Косово у.... - "ваздух"...!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17