• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2018

17:56

DETALJNO O ŠIPTARSKOM DIVLJANJU NA KOSOVU: Vučić razgovarao telefonom i sa Lukašenkom!

Politika

DETALJNO O ŠIPTARSKOM DIVLJANJU NA KOSOVU: Vučić razgovarao telefonom i sa Lukašenkom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, koga je detaljnom informisao o opasnom incidentu u Kosovskoj Mitrovici 26. marta i o celokupnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Predsednici Vučić i Lukašenko su iskazali isti stav o političkim pitanjima regionalnih i međunarodnih odnosa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Dvojica predsednika su razgovarali i o aktuelnom stanju i perspektivama bilateralnih odnosa Srbije i Belorusije, uključujući i načine za povećanje trgovinske razmene.

Oni su se dogovorili da specijalni izaslanik predsednika Srbije u narednom periodu poseti Belorusiju.

Predsednik Lukašenko je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Na sajtu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka objavljeno je da je on danas razgovarao telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ga je "informisao o detaljima sukoba na Kosovu, koji su se desili 26. marta"

Navedeno je da su predsednici razgovarali i "o aktuelnom stanju i perspektivama bilateralnih odnosa Belorusije i Srbije, uključujući načine povećanja bilateralne trgovine".

- Dve strane su na istovetan način pristupile političkim pitanjima iz regionalne i međunarodne agende. Predsednik Srbije je zamolio (Lukašenka) da pozdravi njegovog specijalnog predstavnika u Belorusiji, koji će stići u narednih nekoliko dana- navedeno je na sajtu beloruskog predsednika.

Navedeno je i da je "srpski predsednik pozvao Aleksandra Lukašenka u zvaničnu posetu Srbiji" i da je "beloruski predsednik prihvatio poziv".

- Konkretni uslovi posete biće usaglašeni diplomatskim kanalima- navedeno je na Lukašenkovom sajtu.

SAMO NA INFORMER.RS! PUTIN PORUČIO VUČIĆU: KO NAPADNE SRBIJU, NAPAO JE RUSIJU!

VUČIĆ O RAZGOVORU S PUTINOM: Pitao sam Putina za savet, snažno je osudio UPAD TERORISTA ROSU NA SEVER KOSOVA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milica

pre 6 godina

Belorusija je sledeća sa kojom sklapamo sporazum o kupovini naoružanja za potreba naše vosjke nama prijateljska zemlja nećemo mi nikom da pretimo niti da nekog napadamo samo da ima da branimo ono što je naše

Katarina

pre 6 godina

Vazno je da Srbija i Belorusija odrzavaju dobre odnose i da postoji uzajamno postovanje i razumevanje sto je osnov za kvalitetnu saradnju.

Vanja

pre 6 godina

Od velike je vaznosti da Srbija ima podrsku drugih zemalja kao sto je i od strane Belorusije po pitanju Kosova, to je za svako postovanje.

kiki

pre 6 godina

Albanci su pokazali kako divlaju i kako su agresivni i kakvi su nasilnici.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija