• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2018

18:35

SRPSKA LISTA, DALIBOR JEFTIĆ: Povlačimo se iz Vlade Kosova i tražimo odgovornost!

Politika

SRPSKA LISTA, DALIBOR JEFTIĆ: Povlačimo se iz Vlade Kosova i tražimo odgovornost!

Podeli vest

Dalibor Jevtić obavestio je danas članove kosovske vlade, na sednici kojoj je prisustvovao u tehničkom kapacitetu, da se predstavnici Srpske liste povlače iz vlade i zatražio odgovornost svih koji su u ponedeljak bili nalogodavci akcije koja je bila usmerena protiv građana i predstavnika Srba

- Mi više nismo deo kosovske vlade i trenutak je kada treba da se pogledamo u oči i da dobijemo odgovore na određena pitanja. Kao predstavnik Srba ili Srpske liste podsetio bih da smo od prvog dana govorili da nam je jedini cilj mir, stabilnost I saradnja i od prvog dana smo se na taj način ponašali, naš cilj se nije promenio - rekao je Jevtić.

Podsetio je da su članovi Srpske liste kad je bilo teško bili uz vladu da podrže procese koji su bili važni i da to ne treba zaboraviti, primetivši da je te iste poslanike sada napala kosovska policija. 

Ministra unutrasnjih poslova je zato upitao da li je razmišljao o tome da je glasovima poslanika Srpske liste izabran na tu poziciju.
Osvrnuo se i na hapšenje koje se sinoć dogodilo u Peći, kada je osmoro Srba, novinara, koji su došli da rade emisiju o uzurpiranoj imovini, pet sati bilo zadržano u policiji. 

- Ja ne znam stvarno kakve su to poruke i dokle ćemo tako- upitao je Jevtić.
Jevtić je na sednici Vlade zatražio odgovornost svih koji su učestvovali u događajima od ponedeljka.

Podsetio je i da je obaveza kosovske vlade da se primeni sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština, a onda je upitao Palja Lekaja da li je zaista poručio da će hapsiti Srbe ako sami budu formirali ZSO. 
- Samo da vam kažem da nećemo ništa da radimo što se neko nije obavezao ili potpisao, ali mislim da je to bilo neprimereno. Ne zato što se mi sada bojimo i nisam nešto hrabar, ali prosto mislim da to nije u redu, mislim da se šalje loša poruka. 

Ja sada treba da izađem iz ove zgrade i ljudi koji su vas slušali možda će negativno reagovati na to i ne znam šta će se dešavati. Ali ne bojim se ja toga, nego vam samo kažem da nije u redu da se na bilo koji način bilo kome preti- rekao je Jevtić. 

Kaže i da ZSO treba da se formira i to na način kao što se "na to neko obavezao".

- Mi smo tu da pomognemo svaki proceš koji će dovesti do mira, stabilnosti i izgradnji poverenja i molim vas da nam u tome pomognete- zaključio je Jeftić.

SRPSKA LISTA: Cinizam Haradinaja jednak primenjenom nasilju




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Антихристи желе рат... То им је у крви...Жедни српске крви...Полако Антихристи...доћи ће и на Вас ред...Полако...!! Бићете и Ви... и Ваша деца...."добровољни даваоци"... крви...!! Баш као што зло стално призивате...Тако ће те га и добити...!! Ко се мача латио од њега је и страдао...!!

Izbori 2024

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)

Nemački velikan Borusija iz Dortmunda prvi je finalista Lige šampiona! Popularni "milioneri" večeras su savladali kao gosti Pariz Sen Žermen sa 1:0 (0:0) na "Parku Prinčeva" i sa ukupnih 2:0 plasirali su se u finale najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, gde će im rival na londonskom "Vembliju" biti ili madridski Real ili minhenski Bajern!

07.05.2024

22:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija