• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

03.04.2018

18:30

VOJSKA SRBIJE BI RAZBILA ŠIPTARE, NI ALBANIJA IM NE BI POMOGLA: Istražujemo šta bi bilo u slučaju napada terorista ROSU NA SEVER I  NOVOG RATA NA KOSOVU!

Politika

VOJSKA SRBIJE BI RAZBILA ŠIPTARE, NI ALBANIJA IM NE BI POMOGLA: Istražujemo šta bi bilo u slučaju napada terorista ROSU NA SEVER I NOVOG RATA NA KOSOVU!

Podeli vest

Ukoliko bi specijalci ROSU i takozvane Kosovske bezbednosne snage pokušali da osvoje sever Kosova, srpska vojska bi bez problema odgovorila na napad i, štaviše, uspela da brzo pokrajinu stavi pod punu kontrolu, tvrde vojni i bezbednosni stručnjaci

Prema njihovim rečima, šiptarskim vojnicima na Kosovu - kojih je oko 6.000 - ne bi mnogo pomogla ni albanska vojska jer je i ona tehnički znatno slabija i lošije obučenija od srpske. Podaci specijalizovanog sajta 'Global fajerpauer', koji se bavi poređenjem vojnih kapaciteta država, pokazuju da je Srbija od Albanije moćnija gotovo u svemu - broju vojnika, aviona, helikoptera, tenkova... 

Informer

Suviše su slabi
Čak i ograničena reakcija Vojske Srbije može potpuno da neutrališe napad i odbaci protivnika s tog prostora
Ljuban Karan

Jedini problem po Srbiju, dodaju vojni stručnjaci, nastao bi u slučaju da se u oružani sukob uključi i NATO pakt, čija je Albanija članica.

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da bi u slučaju oružane agresije paravojnih kosovskih snaga na sever Kosova bila dovoljna i ograničena, dozirana reakcija Vojske Srbije.

- Čak i takva reakcija može potpuno da neutrališe napad i odbaci protivnika sa tog prostora, bez obzira na to što bi oni sigurno bili potpomognuti iz Albanije. Naša vojska ima sasvim dovoljnu vatrenu moć i manevarske sposobnosti da to realizuje. Jedino ako se direktno uključi NATO, čija je Albanija članica, mora se upotrebiti kompletna srpska vojska, oružane snage u celini i sveukupan državni i narodni potencijal - kaže Karan.

mojugao

Dževad Galijašević

BEZBEDNOSNI STRUČNJAK

Vojska Srbije nema ozbiljnu konkurenciju na prostoru bivše SFRJ. Pošto je Kosovo lažna država i centar organizovanog kriminala, tamo ne postoji nikakva vojna struktura koja bi parirala Srbiji.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da je ROSU policijska institucija sa malo iskustva.

- Kad pogledamo poslednja dešavanja na Kosovu, videlo se da su oni amateri. Primili su nekoliko udaraca od okupljenih civila, vozilo kojim su odvezli uhapšenog bilo je predaleko i neobezbeđeno, izgubili su nekoliko okvira sa municijom... Sve to ne uliva poverenje u taktičku spremnost. Na drugoj strani, imate srpske policijske i vojne službe koje, nažalost, imaju i previše iskustva - zaključuje Petrić.

ŠOKANTNA PROCENA NATO: Vojska Srbije može da vrati Kosovo za dva dana, KFOR TO NE MOŽE DA SPREČI!

PUTIN ĆE RASPOREDITI NUKLEARNO ORUŽJE NA JUGU SRBIJE?! Albanski mediji "otkrivaju", nova ruska baza u Preševu biće opremljena RAKETAMA SREDNJEG DOMETA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 6 godina

naravno da bi ih razbucali,ali to je poslednja opcija.

Aleks

pre 6 godina

Kasno je sada gajiti bilo kakve iluzije po pitanju ratovanja na Kosovu! Svi znamo dobro da Kosovo i Albanija imaju ogromnu pomoć od Amerike i NATO! Srbija bi bila opet zgažena, ponižena i vraćena za 100 godina u siromaštvo i ekonomsku izoloaciju!

Alhemičar

pre 6 godina

Kada bi krenuli došli bi smo do Drača i preuzeli Elbasan dom srpskih kraljeva koji je oduvek bio srpski deo.

Gvozden

pre 6 godina

Srpska vojska je pored toga i obučenija i bolja od Albanske vojske .

kiki

pre 6 godina

Pa naravno da bi nasa vojska razbila siptare jer je nasa vojska spremnija i opremljenija nego njina.

Vladdimir

pre 6 godina

Ljudi, uozbiljite se i nemojte se hrabriti kao deca na ulici... Imam dosta godina pa se dobro sećam devedesetih... I tada smo bili najjača sila u regionu koja sve može da reši za nekoliko dana, pa smo dobili po nosu i izgubili mnoge teritorije... I tada su isti ovi ljudi bili prepuni samopouzdanja, pa smo prošli “ko bosi po trnju”...

Mrvica

pre 6 godina

Valjda se moze oci do mirnog resenja, rec "rat" seje strah u kosti nasem narodu.

nataša

pre 6 godina

Slistili bi ih Srbi, ali molimo s ebogu da ne dodje do toga.

bisa

pre 6 godina

Mislim da nikad nece doci do plisanog razvoda jer KiM pripada Srbiji a ne Siptarima .

Hedona

pre 6 godina

VS i treba da jače mehanizaciju i da jača kako bi mogla da odbrani Srbiju.

Marija

pre 6 godina

Takozvane Kosovske bezbednosne snage ni po cemu ne mogu da pariraju Vojsci Srbije.

veca

pre 6 godina

Sve je to uredu,ali KiM pitanje mora da se resi mirnim putem.

robinhude84

pre 6 godina

Nasa vojska je jaka i snazna i spremna da brani otadzbinu!

Šiptar

pre 5 godina

???Nema vise JNA...Ipak imate vise naouruzanja ,ali fali nesto sto ostali muskarci u bivšoj SFRJ imaju.Zasto se furate bezveze....

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17