• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.

05.04.2018

16:38

BRITANIJA JE MAFIJAŠKA DRŽAVA, BRUTALNA PORUKA IZ NEMAČKE: Setimo se Blera, LONDON LAŽE OD RATA DO RATA!

Vesti

BRITANIJA JE MAFIJAŠKA DRŽAVA, BRUTALNA PORUKA IZ NEMAČKE: Setimo se Blera, LONDON LAŽE OD RATA DO RATA!

Podeli vest

Optužujući Rusiju za trovanje špijuna Sergeja Skripalja, Velika Britanija iskorišćava evropsku solidarnost i ponaša se kao mafijaška država, rekao je bivši potpredsednik OEBS i bivši sekretar nemačkog Ministarstva odbrane Vili Vimer

Prema Vimerovim rečima, ponašanje Britanije u slučaju "Skripal" je skandal koji predstavlja „veliku opasnost za međunarodni mir".

- Mislim da ovu državu možemo da nazovemo mafijaškom državom jer je ponašanje Britanije u ovom slučaju protivno svim evropskim i međunarodnim pravilima i zakonima - rekao je Vimer za RT.

Velika Britanija već ima istoriju ratnohuškačke retorike, rekao je Vimer, podsećajući na odluku da se krene u rat u Iraku.

- Mi kao Evropljani imamo iskustva s Britancima. Moramo samo da se setimo Tonija Blera. Oni lažu od jednog rata do drugog - kaže Vimer, koji je jedno vreme bio i nemački ministar odbrane.

Dugoočekivani Čilkotov izveštaj, koji je objavljen 2016, predstavljao je žestoku kritiku Blera, navodeći da je namerno prenaglasio pretnju koja dolazi od iračkog režima i da se oslanjao na pogrešne obaveštajne podatke.

- Zato smatram da bi pretnju ratom Rusiji trebalo posmatrati kao još jednu britansku laž, dok god oni ne počnu da se ponašaju na odgovarajući, legalan i međunarodni način - kaže Vili Vimer.

On napominje da je podrška koju je Velika Britanija dobila od EU standardno savezničko ponašanje, ali upozorava da bi blok mogao da razmisli da li će tako postupati i ubuduće.

Printskrin

- Ako neka zemlja zatraži solidarnost i podršku, ona će je i dobiti, jer organizacije poput EU i NATO-a drugačije ne bi funkcionisale. Britanci na čelu s vladom Tereze Mej sad iskorišćavaju ovu spremnost na solidarnost koja leži u temelju Evropske unije i NATO - rekao je Vimer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Ма шутните их ногом... - у гузицу...!! То је "прави потез"...уместо што се солидаришете...- са идиотима и кретенима... - белосветским протувама...!!

deda Raša

pre 6 godina

Bio sam ubedjen da je buniku jeo samo Toni Bler, kad ono nije tako, britanci to redovno koriste.

bubasvaba

pre 6 godina

Dobro jutro bolje se osvestiti ikad nego nikad jer sad vidite da ste i vi nemci BUDALE KAD SLUSATE GOREG OD SEBE.

kiza

pre 6 godina

Britanija mafijaska, Nemacka fasisticka, Italija sicilijanska, Republika Srpska dodikovska, Albanija shiptarsko-balijska, Crna Gora mesavina gore navedenog

misa

pre 6 godina

Englezi misle da sve može proći kao Račak i Markale

Mirko

pre 6 godina

Pa to čitav svet zna, samo sto mnogi nesmeju ili ne hoce da priznaju

Ljube

pre 6 godina

Samo polako, klupče je počelo da se odmotava i uskoro će biti objavljeno da je ustvari sve to bilo veliki "nesrećni nesporazum" jer će Britanci morati da priznaju da je sve bila laž. To što su bukvalno naterali desetine zemalja da proteruju Ruske diplomate i pokušali ceo svet da nateraju i okrenu protiv Rusije, njih očigledno ni najmanje ne dodiruje. Bagra imperijalistička, još uvek razmišljaju na način isti kao u 18. veku kad su pod svoju kolonijalnu šapu stavili pola Zemljine kugle.

Ljubo

pre 6 godina

Da ,Englezi su govna ,kao sto i vi Njemci niste odmakli...mnogi narodi su upropasteni i unisteni ,zbog vasih imperijalistickih interesa .I jedni i drugi ste zasluzili atatus " govnara" ....

Riki

pre 6 godina

Nije samo mafijaška država, englezi su osvajači, kolonizatori, ubice, lopovi, lažovi, kreteni, imbecili, debili.....

Aleksa Veliki

pre 6 godina

Najzad neko ko ima m..a , svi znaju ovo sto Vimer kaze ali se prave blesavi jer se napada Rusija . Setimo se samo napada na Redakciju karikaturista u Francuskoj mislim Sarli Ebdo ili tako nekako , elem , cela evropa je skocila da bude solidarna , a kada je pao Ruski avion sa vise od 250 putnika niko nije uputio ni saucesce , jer zaboga to su Rusi .! Smradovi Evropski i bolesnici sizofreni Englezi , boze sto se ne zaj..u pa napadnu Rusiju da se Balkan oslobodi ovih smrda i bolesnika Evrope

Marcco

pre 6 godina

To sa Irakom nije samo Blerova izjava. To je bio čitav sistem... Bler, ministri oko Blera, članovi raznoraznih "međunarodnih komisija" i njihovi lažni izveštaji, britanski, amarički i evropski mediji, unezvereni članovi parlamenta i njihova šizofrena retorika... viđeno i tokom rata u Hrvatskoj, Bosni, Kosovu... Šta se sada prave blesavi. Pa dete je znalo o čemu se radi.

Moma

pre 6 godina

Najveca organizovana mafija Planete Zemlje,Englezi i Amerikanci. Vili Vimer je u pravu !

Miki

pre 6 godina

.....kad vidim ovu vesticu, mrak mi padne na oci....

Mil

pre 6 godina

Isti ste vi fasisti, tako kje bilo sa Jugoslavijom, Srbijom, Irakom, Avganistanom, Libijom, Sirijom. Svi gledate kako da se okoristite napljackate. Samo sto imate mali problem, Rusija vas fasiste moze da zbrise sa zemlje i nemozete joj nista osim lazima i laznom solidarnoscu kidisete kao copor pasa i probate ekonomski da je unistite, ali ni to neuspevate.

fisherman

pre 6 godina

Ovo sto je rekao bivsi,treba da kaze i sadasnji ministar odbrane Nemacke,kao i Bundestag. E tada ce sve imati pravu tezinu,a ne ovakao,nesto ispod zita. Ima li u EU uniji neko m...? Izgleda da nema.

Deda Djoka

pre 6 godina

Britanski ološ, zajedno sa ovim njihovim picopevcem i onim žutim nakostrešenim. A mejovoj može tači da reši probleme, kao svojevremeno olbrajtovoj. On je ionako samo za to. (mala slova namerno)

englezii

pre 6 godina

I ne samo to ! Samo da se setimo ubistva Ledi Di ! Pa to je vodeca mafijaska drzava koja komanduje i Amerikom koja im sluzi ka udarna pesnica !

SS

pre 6 godina

Ništa novo,što ne čujemo i ne vidimo,kad pametuju i odlaze iz EU,nogu u dupe,pa kako im Bog da.

Milenko Mihajlovic

pre 6 godina

Englezi su se obrukali sa njihovim glupostima i Države koje su ih podržale takođe, a sada nema povratka iz sramote.

Sara

pre 6 godina

Jedina šteta je što istinu pričaju tek kada "sidju" sa vlasti. Izgleda da nekim onda proradi savest.

Stojan

pre 6 godina

Pa kad je ponasanje Britanije protivno svim evropskim pravilima i zakonima zasto ih ona podrzavaju te evropske drzave? Zasto sve rade protiv internacionalnih pravila samo da bi podrzali Britaniju ili US. Kakvi su onda to oni idioti? A Srbi dobro znaju kakvi su. Samo njima treba reci u oci sve bez ikakvog ustrucavanja. Pa vidite kako su onu sto su postavili u NATO kancelariji istrenirali da sikti bez obzira imalo to neke veze ili ne.

RAZUM

pre 6 godina

Po prvi put u istoriji i povjesti Nemacka ima mogucnost da na vreme izabere pobednicku stranu u vremenu koje dolazi, svesna da je najbolji zivot uz ruske resurse, a da se ne kace sa Srbima, jer nije mi jasno kako ni zasto mi uvek izadjemo kao pobednici, a utvrdjeno je da izraz iz 90-tih, srbi nebeski narod nije tacan ili je...nebitno, ali je bitno da je svako zlo nemackoj doslo iz Britanije i Francuske. Sada gospodo razmislite i odlucite, nista nije savrseno, ali priklanjanje ovaj put istoku zavrsicesukobe poznate do sada i doneti mir i nama i nemackom narodu.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija