• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

07.04.2018

16:52

PROVALJEN PRLJAVI PLAN PRIŠTINE! MARKO ĐURIĆ: Imamo dokument, Albanci umesto ZSO pripremaju tutorstvo nad Srbima, TAJ FILM NEĆE GLEDATI!

Politika

PROVALJEN PRLJAVI PLAN PRIŠTINE! MARKO ĐURIĆ: Imamo dokument, Albanci umesto ZSO pripremaju tutorstvo nad Srbima, TAJ FILM NEĆE GLEDATI!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je Srbija došla do, kako kaže, autentičnog dokumenta koji je Priština uručila predstavnicima SAD i EU o ZSO.

Kako je rekao, dokument o formiranju ZSO, koji je predstavila Priština, nije ništa do obesmišljavanje prethodne tvrdnje privremenih institucija u Prištini da će formirati ZSO.

Kako dodaje, dokument pod nazivom “Radni mehanizam za asocijaciju srpskih opština“ govori o tome da premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj bude nadležan za sprovođenje i formiranje Zajednice srpskih opština. 

- Tim dokumentom predvideli su, ni manje ni više, nego da u timu za sprovođenje, upravljačkom timu, budu četiri predstavnika Srba. Da upravljački tim ima 12 članova, znači da ima albansku većinu. Ovaj plan takođe predviđa osnivanje nakakvog izvršnog odbora koji treba da daje projektne zadatke srpskim predstavnicima u vezi sa formiranjem ZSO, a članovi su Meliza Haradinaj, Selim Selimi, predstavnici Tačija, Veseljija, predstavnici Samoopredeljenja, Demokratskog saveza Kosova...- rekao je Đurić na konferenciji za novinare. 

Kako je rekao, Priština “uvodi odbor za tutorstvo nad Srbima“. 

- Podelili su dokument SAD i EU kao svoj zvanični akt i očekujemo adekvatnu reakciju. Ja hoću da im poručim – takav film nećete gledati. Srbi će raditi na ZSO onako kako je to predviđeno sporazumom- rekao je on. 

Na pitanje kako je Srbija došla do takvog dokumenta iz Prištine, Đurić navodi da “imamo svoje kanale“. 

“Ne zaboravite da smo mi od 1912. do 1999. bili tamo država u punom kapacitetu. Ovo je autentičan dokument koji su juče ujutru uručili predstavnicima SAD i u Briselu“, rekao je Đurić. 

Kako je rekao, Priština nema nameru da formira ZSO.  Da podsetimo, Marko Đurić će danas ponovo otputovati na Kosovo.

ĐURIĆ UOČI POSETE KiM: Idem da budem sa našim narodom - NE PLAŠIM SE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kontesanera

pre 6 godina

Srbija je pokazala da neće dozvoliti nove igre Prištine.

Dalibor

pre 6 godina

ЗСО ће се формирати онако како је договерно а не како жели Харадинај.

Sanja

pre 6 godina

Namere im neće biti sprovedene u delo dok je Vučića!

Mihailo

pre 6 godina

Опет лажу и манипулишу ,мисле да смо наивни и да ћемо пристати на њихове уцене.

Ivan

pre 6 godina

Ne treba cekati,nase bezbednosne snage treba da preuzmu sever KIM i zastite nas narod.Dosta je bilo kukavicluka i slusanja zapada koji je premazan svakojakim mastima.

Jovana

pre 6 godina

Albancima se taj san neće ostvariti.Srbija nikada neće dozvoliti da se taj scenario realizuje.

Zorana

pre 6 godina

Ne treba praviti vise kompromise oko onog sto je dogovoreno, oko toga se ne pregovara. Neka nova resenja mogu podrazumevati kompromise i dijalog.

Nena NS

pre 6 godina

Marko Đurić ima sva prava da ide na KiM .Vlasti u Prištini još jednom pokazuju netrepeljivost i bezobrazluk prema Srbiji.

zoran

pre 6 godina

Namere Pristine su krajnje besmislene i protiv srpskog naroda,moramo se boriti protiv toga.

zoran

pre 6 godina

Namere Pristine su krajnje besmislene i protiv srpskog naroda,moramo se boriti protiv toga.

Dana

pre 6 godina

Njihova mrznja prema Srbima nema meru, oni su monstrumi najveci :(

Stojan

pre 6 godina

To Marko tako ae bori za Srbiju jer pojedinci jedva su docekali tvoje hapsenje da bi opet okrivili Vucica kao da je bio scenario dokazali ste danas da samo izmisljaju dusmani nazalost naseg soja zato napred i hrabro nikako ne popustiti siotarima da rade sta im njima odgovara

Nenad

pre 6 godina

Sačuvaćemo Srbiju, nećemo dati KiM. Marko je ooodličan i treba da ga sledimo!

Bojan

pre 6 godina

Kako ovo ne rusi ljudska prava? Ili su Srbi sa Kosova opet neki specijalan slucaj?

Sanja

pre 6 godina

Nema više odlaganja i odugovlačenja potrebno je formiranje ZSO sa svim pravima koji sleduju Srbe Briselskim sporazumom!

Djordje

pre 6 godina

Alal vam vera na strategiji nadmudrivanja... . . . . Sve dozna ????????????

Maja

pre 6 godina

Oni nama da daju projektne zadatke i misle da cemo mi na to pristati?! Asocijacija srpskih opstina u kojoj Srbija nema vecinu? Zaista misle da smo sisali vesla.

Miska

pre 6 godina

Cak se nisu potrudili ni da zadovolje formu... Da zaviju u oblandu barem da se ne primeti toliko da nemaju nameru da oforme ZSO u pravom smislu... Bezobrazluk preko svake mere!

kaca

pre 6 godina

To se ocekivalo od albanaca jer nijednog trenutka nisu bili iskreni.

Dexy

pre 6 godina

Pristini to svakako nece proci, trebalo bi da postuju Briselski sporazum. Neophodno je formirati ZSO.

milanaleksandra

pre 6 godina

samo neka pokusaju da naude Srpskom narodu.

Saradžogla

pre 6 godina

Mi seljaci znamo ... EL PRELAZIŠ PREKO MOJEGA? ... Proljazim! ... E,sada ima da bidne ovako! ... Brate,moljim ti se da bude tako! ... Seljački sistem je kratak i jasan.I jebitačan.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

sam " zso " uoliko vraca drzavnost srbije bar na sever kosova i garantuje nezavisnost enklava i crkvenih poseda je samo pocetni korak ka vracanju celog kosova pod srpsku jurizdikciju . to nikako nemoze da bude krajnji domet nase borbe . nasi bi politicari to trebali da znaju i tako da se ponasaju .u protivnom to ce biti samo elegantna priprema srpske javnosti na cin priznavanja nezavisnosti kosova .sledeci korak mora biti razmestanje nasih policijsih snaga u opstinama na severu kosova i razmestanje carinskih sluzbenika na granicnim prelazima sa makedonijom albanijom i crnom gorom .u prvom periodu oni bi radili zajedno sa kosovsim carinicima dok se za iste ne nadje novi posao u unutrasnjosti a zatim sledi preuzimanje svih granicnih prelaza.

Sreta

pre 6 godina

Videćemo šta će u Briselu na to reći, to je očigledno ismejavanje Brisela i ruganje sporazumu, to je drugi šamar koga će Šiptari opaliti Evropi i pokazati da je nesposobna i ne dorasla ovom zadatku.

Nena NS

pre 6 godina

Marko Đurić ima sva prava da ide na KiM .Vlasti u Prištini još jednom pokazuju netrepeljivost i bezobrazluk prema Srbiji.Predsednik se bori za naša prava na KiM,za naš narod koji tamo živi.

Andjelija Komic

pre 6 godina

Srbija nece dozvoliti da se njom manipulise borice se za svoja prava i postovanje dogovora do kraja.

Mika

pre 6 godina

Srbi na KIM ne odustaju od formiranja ZSO, a Pristina neka i dalje laze i daje prazna obecanja.

zoka

pre 6 godina

Strasno, sve je to scenario pravljen sa njihovim pomagacima.

milos

pre 6 godina

srbija je dokazala da ne mogu albanci nista vise da nam urade.

Andra

pre 6 godina

Srbija ce izaci iz svega ovoga kao pobednik. Pravda je spora ali dostizna.

Laki

pre 6 godina

ZSO mora da se formira i do normalizacije odnosa bi trebalo doci sto pre.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17