• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

09.04.2018

09:27

VELIKA ZAMENA AMBASADORA! 30 ambasada u svetu čeka nove diplomate iz Srbije, NEKI "POTROŠILI" DVA MANDATA!

Politika

VELIKA ZAMENA AMBASADORA! 30 ambasada u svetu čeka nove diplomate iz Srbije, NEKI "POTROŠILI" DVA MANDATA!

Podeli vest

Diplomatska mreža Srbije u svetu u narednom periodu trebalo bi da pretrpi velike kadrovske promene, budući da je ambasadorima u više od 30 diplomatskih predstavništava istekao mandat ili je pri kraju

Kako pišu Večernje novosti, od ukupno 69 ambasada Srbije u svetu, četvorogodišnji rok službe probili su ili će istrošiti u 2018. godini, diplomate u Azerbejdžanu, Albaniji, Angoli, Argentini, Australiji, Belorusiji, Brazilu, Bugarskoj, Izraelu, Indiji, Japanu, JAR.

Na toj listi nalaze se i ambasade u Kanadi, Kini, Kongu, Koreji, Kuvajtu, Mađarskoj, Makedoniji, Maroku, Meksiku, Mjanmaru, Rumuniji, Rusiji, UKrajini, Tunisu, Francuskoj, Holandiji, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj.

Ambasador Srbije u Albaniji "potrošio" je dva mandata, jer je na funkciju postavljen 2010. godine, a kao jedan od onih sa najdužim stažom smatra se i ambasador u Rusiji Slavenko Terzić koji je na tom mestu od 2012. godine.

Mandat je istekao i ambasadoru u Ukrajini Radetu Bulatoviću koji je na to mestu postavljen 2013. godine, kao i ambasadoru u Francuskoj Rajku Ristiću.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, piše list, objavljeno je da u diplomatsko konzularnim predstavništvima Srbije u Velikoj Britaniji, Zambiji, Iraku, Libiji, Siriji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poslove vode otpravnici poslova.

Navodi se i da kadrovska rešenja čekaju i DKP u Beču (Austrija), Sarajevu (BiH), Adis Abebi (Zimbabve), budući da su ambasadori nedavno opozvani jer su im istekli mandati.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maxxa

pre 6 godina

Eto prilike za nove Srpske diplomate. Supruga mog brata je završila političke nauke, diplomatiju međunarodni odnosi.Sada sprema doktorat. Tečno govori Engleski i drugi nivo Persijskog jezika. Radi pri vojsci Srbije za međunarodne odnose. Ali bi rado mogla preći u MSP. Ako je ikako moguće...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija