• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2018

10:01

(VIDEO) VUČIĆ posle sastanka s Borisovom u Mostaru: Bilo kakav sukob vratio bi region 100 godina unazad!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ posle sastanka s Borisovom u Mostaru: Bilo kakav sukob vratio bi region 100 godina unazad!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru sa premijerom Bugarske, zemlje koja trenutno predsedava EU, Bojkom Borisovom

Vučić je posle razgovora rekao da su konstatovali da je važno da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu.

- Mnogo je vremena ispred nas i mnogo toga može da se dogodi i pre toga, a važno je da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu - rekao je predsednik Vučić u zajednickom obraćanju s Borisovim.

Bilo kakav sukob vratio bi region stotinu godina unazad, rekao je Vučić.

- Bilo kakav sukob bi nas vratio stotinu godina unazad - rekao je predsednik Vučić i dodao:

- Pokušao sam da uverim Borisova da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da sačuvamo mir i stabilnost i da ćemo na zapaljive uzjave reagovati strpljivo i trpeljivo i da tako pokušamo da rešimo naše probleme u regionu, jer bi nas svaki sukob vratio sto godina unazad. 


Tanjug

Kad je reč o Samitu EU - Zapadni Balkan, Vučić je konstatovao da je "mnogo vremena ispred nas i mnogo toga može da se dogodi i pre toga, a važno je da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu".

Predsednik Vučić je u zajednickom obraćanju s Borisovim zahvalio premijeru Bugarske, čije prisustvo u Mostaru smatra veoma važnim i koji, kako kaže, na ozbiljan način sagledava situaciju u regionu, kao predsednik vlade žemlje koja predsedava EU. 
Kad je reč o bilateralnim odnosima, posebno ekonomskim, Srbija i Bugarska nemaju problema, ističe predsednik Vučić, već sve veću trgovinsku razmenu, koja je sada 1 milijardu evra i raste iz godine u godinu. 

Tanjug

- Malo je zemalja koje se mogu pohvalitiu suficitom u budzetu i takvim stepenom stranih investicija, ali se sve to pokvarilo ako bi došlo do bilo kakvih sukoba -

 poručio je Vučić uz poruku da će Srbija na očuvanju mira i stabionosti posvećeno raditi. 

Kako je rekao, imamo rast BDP od 4 odsto, a mali je broj zemalja koji mogu, i u EU, da se pohvale suficitom od tri godine za redom.Dodao je da imamo strane investicije, rast, novac, ali i upozorio da bi se sve to pokvarilo ako dođe do bilo kakvih sukoba.

Tanjug

Vučić je juče u Mostaru najavio da će o formatu učešća na samitu EU - Zapadni Balkan u Sofiji govoriti tek nakon sastanaka sa evropskim i svetskim zvaničnicima, koji u narednim danima dolaze u Srbiju. 

Nada se, kaže, da će se naći dobro rešenje za sve.

Vučić je rekao da očekuje dug bilateralni sastanak sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, zemlje koja predsedava EU.

Tanjug

Iako je Bugarska naglasila da samit u Sofiji neće biti samit posvećen "proširenju", već "evropskoj perspektivi, razvoju i saradnji sa regionom", Madrid uslovljava svoje prisustvo nepominjanjem Kosova kao učesnika samita, već samo imenovanjem i "skrajnutim prisustvom" predstavnika Prištine.

U međuvremenu su iz bugarskog predsedavanja ponovili da je rad na organizaciji samita još u toku i da će se poštovati princip statusne neutralnosti Kosova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17