• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

19.04.2018

17:52

VUČIĆ ČESTITAO NOVOM KUBANSKOM PREDSEDNIKU!

Politika

VUČIĆ ČESTITAO NOVOM KUBANSKOM PREDSEDNIKU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Republike Kube Migelu Dijas-Kanelu, u kojoj se, između ostalog kaže, da će Srbija nastaviti da jača tradicionalne odnose sa Kubom

- Primite moje srdačne čestitke povodom Vašeg izbora za predsednika Republike Kube. Uveren sam da ćete ovu časnu i zahtevnu dužnost obavljati sa punom odgovornošću i posvećenošću u najboljem interesu Vaše zemlje i Vašeg naroda, nastavljajući slavnu slobodarsku tradiciju - navedeno je u čestitki.

Vučić kaže i da će Srbija nastaviti da predano jača tradicionalne odnose sa Kubom, kao i prijateljske veze sa kubanskim narodom. 

On je istakao podršku Kube teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na koju Srbija uzvraća s velikom zahvalnošću.

- Gostoprimstvo i srdačnost kubanskog rukovodstva i naroda, koje sam doživeo prilikom moje zvanične posete prošlog decembra, kao i sveobuhvatni i sadržajni razgovori koje sam vodio, osnažili su me da još više radim na produbljivanju ne samo političkih, nego i ekonomskih veza i saradnje, u korist napretka naših dveju zemalja - navodi se u čestitki.

Migel Dijas Kanel izabran je danas za novog predsednika Kube čime za ovu ostrvsku komunističku zemlju posle šest decenija vladavine braće Kastro počinje nova era, prenose agencije.

Njegov izbor potvrdila je kubanska Narodna skupština koja ima 604 poslanika i koji gotovo redovno potvrđuju nominacije jednoglasno. 

PARLAMENT IZABRAO! Miguel Dijaz Kanel NOVI PREDSEDNIK KUBE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 6 godina

Sve cestitke sa zeljom da se dobra saradnja nastavi.

Nena

pre 6 godina

Pridruzujem se cestitkama uz nadu da ce saradnja Srbije i Kube jacati.

Nada

pre 6 godina

Najiskrenije cestitke novoizabranom kubanskom predsedniku!Verujem da ce se nasa saradnja dalje unapredivati!

kontesanera

pre 6 godina

Nadam se da će se prijateljski odnosi sa Kubom vremenom još više razviti.

ana

pre 6 godina

Čestitke predsedniku Republike Kube, i da odnosi izmedju Srbije i Kube budu još bolji! Živeli!

sara

pre 6 godina

Pridruzujemo se cestitkama predsednika i nadamo se sto boljim odnosima .

bole

pre 6 godina

Predsednik Vucic je cestitao novoizabranom Kubanskom predsedniku I izmedju ostalog naglasio da cemo I dalje da jacamo nase tradicionalno prijateljstvo.

Velja

pre 6 godina

Prijateljstvo Kube i Srbije će biti još jače u budućnosti.

Fudbaler

pre 6 godina

Prijateljski odnosi Kube i Srbije treba da se jačaju to su prvenstveno prijateljski odnosi dve države.

Milenko

pre 6 godina

Funkcionisemo kao normalna drzava. A Vucic se maksimalno trudi d asa svim odrzi veoma dobre odnose.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17