• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.05.2018

13:44

SRĐAN RAKIĆ DEMANTUJE: Vuk Logistic radi po zakonu

Politika

SRĐAN RAKIĆ DEMANTUJE: Vuk Logistic radi po zakonu

Podeli vest

Vlasnik firme "Vuk Logistic" Srđan Rakić, muž sekretarke Skupštine opštine Paraćin Maje Rakić, uputio je demanti povodom teksta pod nazivom:''Evo kako se nameštaju poslovi u Paraćinu! Bračni par Rakić već dve godine organizovano izvlači pare iz opštine", jer su iznete neistinite informacije

"Vaši navodi da je JKP u 2018. godini isplatio 14 miliona dinara, apsolutno su neistiniti, jer je od početka 2018 godine JKP za usluge angažovanja radnika firmi "Vuk-logistic" platio oko 3 miliona dinara.

"Vuk-logistic" uredno isplaćuje radnicima plate koje su daleko iznad minimalca i koje se kreću oko 30.000 dinara za nekvalifikovane radnike. Firma takođe uredno plaća poreze i doprinose, putne troškove i sve ostale obaveze u skladu sa zakonom.

"Vuk-logistic" radnicima koji su na bolovanju isplaćuje 100% od zarade, a takođe i prekovremeni rad, rad na praznike, sve ostale obaveze u skladu sa zakonom.

Što se tiče Vaših navoda o navodnom ''izvlačenju para'' mogu pod punom krivičnom odgovornošću da izjavim da faktura prema JKP-u za april mesec 2018. godine iznosi 867.888 rsd,, bez PDV-a.

Od toga po izvodu uz banke broj 43 od 03.05.2018. godine, isplaćeno je na ime poreza i doprinosa državi 291.666 dinara.

Za zarade zaposlenima 457.169 dinara-gde je uračunata i moja plata koja iznosi 13.533 dinara.

Na ime putnih troškova isplaćeno je 25.000 dinara i 2500 dinara za proviziju banke, 7000 dinara za knjigovodstvenu agenciju-što iznosi da firmi ostaje 84.553 dinara, a da  od toga moramo da platimo troškove struje, kancelarijskog materijala, interneta, grejanja, goriva. Takođe napominjem da firma ima radnike koji idu na godišnji odmor, tako da 12 radnika mora da bude zamenjeno drugom radnom snagom. Očekujem da ovog leta 12 radnika  koristi godišnji odmor, što znači da će firma imati direktne troškove oko 500.000 dinara, jer mora da plati radnike na odmoru i nove radnike koji ih zamenjuju.Tu su i bolovanja koja mogu da naprave ogromne troškove, gde firma plaća novog radnika i radnika na bolovanju.

Iz napred navedenog, moram da Vas upoznam sa činjenicom da mi se  zbog ovakvih kleveta i neistina koje ste naveli u tekstu, hronična bolest vratila, gde ću možda biti onemogućen da obavljam svoj posao, a što će proizvesti ogromne materijalne troškove po poslovanje moje firme".

"Vuk-logistic" Paraćin,

Srđan Rakić


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17