• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Paunović

18.05.2018

18:02

BORIS TADIĆ STOPIRAO ISTRAGU NATO ZLOČINA?! Bivši predsednik 2003. sprečio da se sazna istina O TROVANJU SRBIJE OSIROMAŠENIM URANIJUMOM!

Politika

BORIS TADIĆ STOPIRAO ISTRAGU NATO ZLOČINA?! Bivši predsednik 2003. sprečio da se sazna istina O TROVANJU SRBIJE OSIROMAŠENIM URANIJUMOM!

Podeli vest

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić, po dolasku na mesto ministra odbrane 2003, ukinuo program praćenja štetnog dejstva osiromašenog uranijuma na naše vojnike. To je bila njegova prva odluka kada je došao na funkciju, kaže prof. dr Danica Grujičić

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić, dok je bio ministar odbrane 2003. godine, stopirao je program praćenja dejstva osiromašenog uranijuma iz NATO bombi na naše vojnike, šokantno je otkriće domaćih stručnjaka!

Kobna i opasna odlukaZnalo se da osiromašeni uranijum deluje tek posle pet do sedam godina, ali je program ukinut već posle tri
Prof. dr Danica Grujičić

Prema rečima neurohirurga prof. dr Danice Grujičić, naši vojnici, za koje se sumnjalo da su ozračeni tokom bombardovanja, bili su pod specijalnim medicinskim programom kako bi se pratile potencijalne kancerogene promene u njihovom organizmu. Međutim, taj program je Ministarstvo obrane stopiralo u proleće 2003, odmah pošto je na mesto ministra došao Boris Tadić.

Bilo bi drugačije...

Danica Grujičić kaže da bi istina o osiromašenom uranijumu bačenom na Srbiju znatno pre izašla na videlo da taj program nije ukinut posle samo tri do četiri godine.

Informer/tanjug

- Program praćenja naših vojnika koji su bili izloženi dejstvu oružja sa osiromašenim uranijumom postojao je sve do 2003. godine, kada ga je ukinuo ministar odbrane, koji je kasnije bio predsednik države. Bila je to njegova prva odluka po dolasku na funkciju. Tako da je taj program, umesto da traje i dan-danas, ukinut posle samo tri godine - rekla je dr Grujičić, nesumnjivo misleći na Borisa Tadića, koji je na čelo ministarstva odbrane došao u martu 2003.

Posledice izloženosti osiromašenom uranijumu

* Karcinomi (pluća, mozga, limfnih žlezda, leukemija)
* Sterilitet
* Deformiteti kod dece
* Smanjena inteligencija kod dec

Ona je dodala da nije vredelo ni to što je bilo opšte poznato da se posledice izlaganja osiromašenom uranijumu javljaju tek godinama kasnije.

- Znalo se da se promene na koštanoj srži javljaju tek posle pet do sedam godina, da se solidni tumori uzrokovani različitim hemijskim i radijacijskim materijalima pojave tek posle 15 do 20 godina... Dobro se znalo i da mogu da se jave promene na genetskom materijalu kod dece. Ali je program ipak prekinut. Da nije, istina o osiromašenom uranijumu bi znatno pre izašla na videlo - smatra dr Grujičić.

Prema njenim rečima, ranije vlasti su činile sve da istina o NATO bombardovanju ne izađe na videlo.

Informer

2,5 puta povećao se broj obolelih od raka u Srbiji od 1999.

- Srbija obiluje velikim brojem pametnih i stručnih ljudi, koje u godinama nakon agresije niko nije slušao da, zaboga, ne bi pravili paniku! Oni koje smo na izborima birali pre 20 godina morali su da nas zaštite i da misle o našem zdravlju, a to se nažalost nije desilo - kaže Grujičićeva.

Dimitrijević: Nikad čuo za to!

Boris Tadić se juče nije javljao na pozive i poruke Informera, dok je njegov tadašnji savetnik u ministarstvu odbrane Bojan Dimitrijević rekao da ne zna da se ikada sprovodio program zaštite od osiromašenog uranijuma.
- Prvi put čujem za program praćenja vojnika koji su bili izloženi dejstvu oružja sa osiromašenim uranijumom. Zaista ne znam ništa o tome, nije spadalo u moj delokrug posla - rekao je Dimitrijević

Sačuvani podaci

Sreća u nesreći je u tome što su uzorci uzeti u prvim godinama posle bombardovanja sačuvani.

- Dobro je da su naši stručnjaci uzimali uzorke, merili i beležili rezultate, uprkos tome što je tadašnja vlast upozoravala da se ne širi panika. Svi ti podaci sada mogu da se iskoriste u radu Koordinacionog tela koje će istraživati posledice NATO zločina. Zato će prva faza našeg rada biti analiza rezultata skupljanih od 1999. do danas. Ideja je da u određenom trenutku konsultujemo i naše prijatelje iz svih krajeva sveta, ali tek nakon što naši stručnjaci kažu prvu reč! Naš zadatak je da matematički precizno dokažemo šta se zaista desilo u hemijskom, biološkom, genetskom i svakom drugom smislu. To moraju raditi stručni ljudi, a ne poslanici. Samo struka, lišena bilo kakvog oblika politike, može reći šta se desilo 1999. godine - jasna je Grujičićeva.

(VIDEO) LAZANSKI POKAZAO DOKUMENTA IZ PENTAGONA: Ovo je dokaz da nas je NATO trovao!

NATO JE NAMERNO SEJAO RAK PO SRBIJI! Ovako govori Domeniko Leđero, zastupnik italijanskih vojnika koji su DOBILI KARCINOM OD OSIROMAŠENOG URANIJUMA!

DOKTORKA DANICA GRUJIČIĆ O TUŽBI PROTIV NATO: Imamo bar 10 dokaza da je ALIJANSA TROVALA SRBIJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pettar

pre 5 godina

I šta je sada Tadić zvani lipicaner ... kako se to zove? A kako se zovu oni, koji su proriv komisije koje treba Skupšina da formira, kako se zouv oni koji hoće da ukinu Slavu Beograda, kako se zovu oni koji hoće da se prizna država kosovo.... Srbijo moja jadna, neka ti je Bog u pomoći

zoran

pre 5 godina

To se zovu Soroševi plaćenici,kako vam nije jasno,a tadica bi trenalo pod hitno uhapsiti jer je tadio protiv svog naroda.Umalo da zaboravim,dr.Grujičić je jedan izvanredan doktor i dobar čovek.Mislim da je i ona u to vreme bila član zlocinacke organizacije koja se zvala "Demokratska Stranka"

istina i samo istina

pre 5 godina

Pa narod takve odljude zove; skotovi, izrodi, dušmani, izdajnici, podrepaši...!

Marko

pre 5 godina

Тадића треба позвати на одговорност за овај његов потез 2003 год.

Tara

pre 5 godina

Морамо га позвати на одговорност и казнити га јер то што је Тадић урадио је велика брука за њега.

misko

pre 5 godina

dobro, recimo da je to istina a šta je A Vučić radio zadnjih 10 godina? nije se niti setio, dok mu nije zatrebalo

misko

pre 5 godina

uuuh, dobio si jedan plus i 60 minusa u pola sata!!! nije lepo da prozivaš Ikonu Nacije

kontesanera

pre 5 godina

Svi izdajnici su sada nebitan politički faktor u Srbiji pa i Boris Tadić.

Marko

pre 5 godina

Istinu ne treba skrivati kakva god da je, a svi smo mi svesni da su posledice bombardovanja jako loše!

Rs

pre 5 godina

To se već zna!To nije nikakva tajna!Sem toga stopirao je i optužbu protiv Nato zbog Agresije 1999 god!

vlado

pre 5 godina

Od Tadica i zuto-ridje druzine nista nas nemoze iznenaditi.

minja

pre 5 godina

TO JE STRASNO OKRUTO I BEZOBRAZNO SA TADICEVE STRANE.

NN

pre 5 godina

Treba ga pozvati na odgovornost i objašnjenje postupaka

Lala iz Banata

pre 5 godina

Шта ради државно Тужилаштво...? Да ли треба гонити саучеснике у злочину...?

Kuki

pre 5 godina

Ko je Tadić da spreči da istina izađe na videlo.

anamarija

pre 5 godina

Tadic je doneo jako pogresnu odluku i treba da ga je sramota zbog toga.

Sonja

pre 5 godina

Ako neko sprečava utvrđivanje istine o stradanju sopstvenog naroda zbog posledica koje ostavlja osiromašeni uranijum, onda je to saučesništvo u zločinu!!!

Sonja

pre 5 godina

Treba formirati komisiju koja će utvrditi dejstvo osiromašenog uranijuma, ali istovremeno se i sudovi moraju baviti ispitivanjem činjenica po čijem nalogu i zbog kog interesa je Boris Tadić sprečio da se istina sazna na vreme!!!

Mosa

pre 5 godina

Под хитно покренути истрагу против Тадића и позвати га на одговорност

Siki

pre 5 godina

Треба формирати комисију која ће испитати ко је одговоран за укидање

mile

pre 5 godina

Ко зна коликоје новца добио за то јер искрено не видим други разлог за не покретање истраге која се тиче народа са којим живиш.

Prota

pre 5 godina

Tadic je jedan od najgorih predsednika Srbije ikad.Ne sumnjam da je za mnogo sta odgovoran,izvesti ga pred lice pravde pod hitno

goga

pre 5 godina

Naredile gazde koje su ga i dovele na vlast pa je morao siroma.

srna

pre 5 godina

Da je to jedina losa stvar koju je uradio bilo bi dobro.

Nada

pre 5 godina

Cenim i postujem rad gospode profesorke dr Grujic,koji je za svaku pohvalu i verujem joj!Mislim da je gospodin Tadic duzan svima nama da objasni ovu njegovu sramotu!

Markoni

pre 5 godina

Samim ovim ukidanjem i zataskavanjem on je saučesnik zločina nad srpskim narodom.

NEKO

pre 5 godina

Hoce li neko da odgovara uopste od tih glavonja..Tadic za ovo...Djilas ukrao milione,Ono pikavce sa naocalama prodao,zemlju...sta je bre ovo...obicni ljudi da budem blazi,nagrabuste za sitnicu..a ovi jos slobodni...neka budala preti javno Vucicu...i nista a da ja to uradim,bilo kome...nebi ovo ni pisao...Aman ljudi..dokle..onaj ode u zatvor sto vozio prikolicu,neregistovanu...ovi unistise sve i nikom nista..Dok se to ne dovede u red,dzaba je Vucicu sve sto radi...zivi bili pa videli...

sale

pre 5 godina

Mnogo loseg je uradio yato je tu gde jeste na p;litickoj margini.

maki

pre 5 godina

Jos jedna od losih Tadicevih odluka. Naravno da je stopirao, kada je dobio instrukcije od onih koji su nas bombardovali. Prodane duse.

joki

pre 5 godina

To ocigledno njemu ne odgovara, da se saznaju neke stvari sa kojima ima on veze.....

Slavko

pre 5 godina

Sta reci za Tdica mislim strasno kako neko moze tako nesto da uradi!

Dunja

pre 5 godina

Ma neka je on stopirao 2003 g-ne istragu. Kad tad će se ipak prava istina saznati.

ana

pre 5 godina

Ja bih njega naterala da odgovara za sve sto je uradio!

Cana

pre 5 godina

Tadić je u rangu Haradinaja.Sluša šta mu drugi kažu.

NS

pre 5 godina

Tadic treba da odgovara za takvu odluku, jer je direktno naudio ljudima koji su branili Srbiju, gradjanima Srbije i samoj Srbiji. A trebao je da radi u interesu Srbiji. Umesto da bude optuzen za izdaju on ima licno obezbedjenje i koristi blagodeti bivseg predsednika....

RINGISPIL

pre 5 godina

E boranijo narodna nista ti ne razumes. Vazno je da su izvrsitelji veoma revnosni kad napravite dug za struju ili komunalije. Sve je isto samo samo se menjaju tehnicari i tehnika. VAZNO JE SPASITI DRZAVU I VLAST A NAROD KO GA JE....E.

Nikolina

pre 5 godina

Čovek poput Tadića, koji je radi lične koristi spreman da indirektno nasrne na živote vlastitih sunarodnika, ne može se nazvati više čovekom, već monstrumom poput svih masovnih ubica.

Petar Pan123

pre 5 godina

To se zovu Soroševi plaćenici,kako vam nije jasno,a tadica bi trenalo pod hitno uhapsiti jer je tadio protiv svog naroda.Umalo da zaboravim,dr.Grujičić je jedan izvanredan doktor i dobar čovek.Mislim da je i ona u to vreme bila član zlocinacke organizacije koja se zvala "Demokratska Stranka"

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija