• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Macvaskajinfo

21.05.2018

21:27

NAJVEĆA ZLOUPOTREBA BUDŽETA U ISTORIJI ŠAPCA! Gradonačelnik Zelenović sutra PRED LICEM PRAVDE!

Politika

NAJVEĆA ZLOUPOTREBA BUDŽETA U ISTORIJI ŠAPCA! Gradonačelnik Zelenović sutra PRED LICEM PRAVDE!

Podeli vest

Suđenje gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću nastavlja se sutra pred Osnovnim sudom u Šapcu, zbog zloupotrebe službenog položaja i nenamenskog trošenja novčanih sredstava iz budžeta za 2015. godinu

Državna revizorska institucija je nakon izvršene revizije trošenja budžeta grada Šapca za 2015. godinu dala negativno mišljenje i podnela krivične prijave protiv Zelenovića i njegova dva saradnika zbog neslaganje u trošenju budžetskih sredstava u ukupnom iznosu od 590.928.000,00 dinara i 44.113 evra, odnosno ukupno oko pet miliona evra.

Podsetimo, neslaganja su u budžetu na različitim pozicijama, potrošeno je 297 miliona dinara više od odobrenih aproprijacija, 86 miliona dinara više od planiranog iznosa za obaveze čiji pravni osnov nije u skladu sa važećim propisima, 89 miliona dinara bez validne verodostojne dokumentacije, 31 milion dinara bez zaključenog ugovora ili bilo kakvog drugog pisanog akta, 42 miliona dinara bez sprovodjenja zakonom predviđenih javnih nabavki.

Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu je u skladu sa zakonom preispitalo krivičnu prijavu DRI i potvrdilo navode kojim se optužuje gradonačelnik sa svojim saradnicima.

Po njihovom nalogu u toku je suđenje u Osnovnom sudu u Šapcu za najveću zloupotrebu u trošenju budžeta grada Šapca u istoriji u iznosu od 5 miliona evra.

Šapčani sa velikom pažnjom prate suđenje čiji se epilog sa nestrpljenjem očekuje. Oni žele istinu, pravdu i kaznu za sve koji su se drznuli da zavuku ruku u kasu budžeta Šapca. 

GO SNS: Zelenović slagao za pet mesnih zajednica




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asa

pre 5 godina

E vreme je i bilo da ovaj covek plati za sve sto je ucinio!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59