• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2018

14:16

POPOVIĆ IVKOVIĆ: PRONALAZAK NESTALE DECE PRIORITET MUP-A

Politika

POPOVIĆ IVKOVIĆ: PRONALAZAK NESTALE DECE PRIORITET MUP-A

Podeli vest

Danas se obeležava Međunarodni dan nestale dece, a državna sekretarka u Ministarstvu unutašnjih poslova Biljana Popović Ivković kaže da je pronalazak maloletnih lica čiji je nestanak prijavljen apsolutni prioritet u radu MUP-a

Državna sekretarka podvukla je da MUP ulaže kontinuirane napore kako bi se svaki slučaj prijave nestalog lica rešio, a na prvom mestu u radu policije su prijave o nestanku dece.
Podsetila je na da je prošle godine prijavljen nestanak 1.334 maloletnih lica, a da je do sada pronađeno 1.326, dok se za osam i dalje aktivno traga. 

Svih osam lica, objasnila je, štićenici su različitih Domova za nezbrinutu decu na teritoriji cele Srbije i oni su se u prethodnom periodu već više puta udaljavali iz tih domova. 

- Najčešći uzroci nestanka su bekstva iz Domova, bekstva iz hraniteljskih porodica, udaljavanja iz porodičnog doma zbog loših ocena, ljubavnih problema, narušenih porodičnih odnosa - rekla je Popović Ivković za Tanjug. 
Kada je u pitanju tekuća godina, u periodu od januara do maja prijavljen je nestanak 471 maloletnog lica, što, ocenjuje državna sekretarka, ne odstupa od višegodišnjeg proseka. 

- Važno je da u 2017. i 2018. godini nije bilo slučajeva u vezi sa krivičnim delom otmica.
Kako je istakla, problem bežanja od kuće ili Domova za nezbrinutu decu problem je celog društva, ono na čemu zajednički moramo da radimo.

- Ujedinjeni, sistem socijalne zaštite, obrazovanja i policije, zajedničkim, pre svega, preventivnim merama, moramo nastaviti sa dobrim radom i sprečavanjem sličnih slucajeva - rekla je Ivković i ukazala da, istovremeno, roditeljska i starateljska posvećenost deci mora biti kontinuirana, kako bi razumeli njihove probleme. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pidza

pre 5 godina

Gospodjo Popovic Ivkovic hvala vam za vasu borbu za pronalazak nestale dece, vracate nam poverenje u institucije drzave !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17