• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

29.05.2018

18:16

HO ŠALJE VUKA JEREMIĆA U ZATVOR?! Zbog suđenja u SAD, bivši šef srpske diplomatije U STRAŠNOJ PANICI!

Politika

HO ŠALJE VUKA JEREMIĆA U ZATVOR?! Zbog suđenja u SAD, bivši šef srpske diplomatije U STRAŠNOJ PANICI!

Podeli vest

Poslodavac Vuka Jeremića, tajkun Patrik Ho, koji je u SAD uhapšen zbog pranja novca i milionske korupcije, u petak 1. juna biće saslušan na sudu * Lider NS u strahu da će Ho otkriti i njegove mućke

Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić u teškoj je panici zbog svojih sumnjivih poslovnih veza sa tajkunom iz Hongkonga Patrikom Hoom i grupom međunarodnih lopova uhapšenih u SAD pod optužbama za pranje novca i milionsku korupciju. 

Jeremić, tvrde njegovi saradnici, strepi da će Ho američkim istražiteljima otkriti detalje nekih od malverzacija u koje je i sam umešan.

Mejlovi pod lupom

U svakoj aferi 'mirođija'

Kad god se deli neki tajni novac, kad su mito i korupcija u pitanju, tu se pojavljuje Vuk Jeremić

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije

Patrik Ho će u petak 1. juna u Čikagu dati iskaz pred sudom. On je, inače, bivši ministar policije Hongkonga i uhapšen je u novembru prošle godine. Ovaj azijski tajkun je lideru NS pod sumnjivim okolnostima uplatio 5,3 miliona evra, a dolazio je i u Beograd gde mu je Jeremićev institut CIRSD organizovao tribine na kojima je govorio o borbi protiv korupcije!?!

Upućeni tvrde da početak suđenja Hou može biti veoma interesantan, posebno ako on odluči da 'propeva' o tome kome je davao mito i ko su sve bili njegovi posrednici u kriminalnim poslovima širom sveta. S obzirom da je istraživanje antikorupcijske mreže "Antidot" pokazalo da je Ho od 2013. uplatio Jeremiću 5,3 miliona dolara, lider Narodne stranke s pravom strepi od toga hoće li ga ovaj ocinkariti.

EVO DOKAZA: Vukov dopis da radi sa Hoom

Vuk Jeremić je septembra 2013. godine, tada kao samostalni poslanik u Skupštini Srbije, zvanično obavestio parlament da 1. oktobra te godine planira da postane konsultant CEFC (na čijem čelu je tada bio Patrik Ho, prim. ur.)."Ovo je privatni institut koji se bavi istraživačkim radom u oblasti energetske bezbednosti, geopolitike i geoekonomije. Poslove ću obavljati iz Beograda u neizvršnom svojstvu konsultanta za strateška pitanja, sa posebnim fokusom na Afriku i Latinsku Ameriku, uz povremena službena putovanja prema prirodi i zahtevima posla", naveo je tada Jeremić u svom zvaničnom dopisu.

- Kineski mediji izvestili su da je američki tužilac u okviru ove istrage o pranju novca i milionskom mitu pregledao čak 300.000 mejlova, od toga, čak trećina su bili Hoovi. Sasvim je moguće da se tu pominje i Vuk Jeremić. Ovaj slučaj mogao bi da raskrinka Jeremića i potpuno ogoli kako je finansirao predsedničku kampanju - objašnjava sagovornik Informera upućen u slučaj.

čekajtebre! 

VUK JEREMIĆ

NARODNA STRANKA

Nisam upućen u stvari zbog kojih su uhapšeni Patrik Ho i Šeik Gadio. CIRSD se finansira donacijama velikih međunarodnih kompanija.

Vrlo je zanimljivo da su i Ujedinjene nacije, čiji je Jeremić bio predsednik Generalne skupštine u vreme pravljenja dilova s Hoom, uključene u ovaj sudski proces. UN i ne kriju da tragovi Hooovih prljavih poslova vode sve do Ist Rivera!

Mi pratimo ovaj slučaj i, kao što vam je poznato, sarađujemo sa američkim istražnim organima - izjavio je pre desetak dana portparol UN Fahran Hak, odgovarajući na pitanje američkog novinara, koji je primetio da su u "ovom koruptivnom skandalu i mnogi ljudi povezani sa UN".

Komentarišući sva ova saznanja, Goran Vesić je juče ocenio da srpska javnost ima pravo da sazna kako se finansira Vuk Jeremić i u kakvoj je vezi bio sa Hoom i drugim uhapšenim i osumnjičenim funkcionerima.

Savet za monitoring tužio Jeremića

Savet za monitoring podneo je Upravi za sprečavanje pranja novca i Poreskoj upravi zahtev za kontrolu finansiranja Jeremićeve firme za PR konsalting i instituta CIRSD kako bi utvrdili da li se preko njih prao novac.
- O tome smo obavestili i Matijasa Klota, izvršnog sekretara Komiteta eksperata Saveta Evrope za evaluaciju mera protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Zatražili smo i od Interpola da posebno ispita vezu pomenutih firmi sa osumnjičenim Emiliom Lozojom, Jeremićevim kolegom sa Harvarda, koji je predsednik naftne kompanije iz Meksika, a za koju se veruje da je glavni finansijer Jeremića. Međunarodna kriminalna mreža uticajnih političara i privrednika ne sme imati svoje pipke u Srbiji - poručuje generalni sekretar Saveta za monitoring Mario Spasić.

- To nije Jeremićeva privatna stvar. On ima političku stranku i institut koji radi u Srbiji. Zato srpska javnost ima pravo da zna kakvo je poreklo novca koji dolazi u našu zemlju. Politička karijera Vuka Jeremića vezana je za biznis, i to sumnjiv biznis. Sada smo došli do ozbiljnog korupcionaškog skandala. Nadam se da će i naši nadležni organi to ispitati jer su to činjenice koje treba da budu dostupne svima - podvukao je Vesić.

Gde je keš, tu je Vuk

Članica predsedništva SNS i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović istakla je da je krajnje vreme da se sazna istina o Jeremićevim izvorima finansiranja.

- Uvek kada se pojave malverzacije s novcem, kada god se negde deli neki tajni novac, kada su mito i korupcija u pitanju, tu se kao po pravilu pojavljuje jedan od lidera opozicije Vuk Jeremić - konstatovala je Mihajlovićeva.

(FOTO) EKSKLUZIVNO! Evo šta piše u optužnici NA 18 STRANICA protiv Jeremićevog pajtaša, tajkuna Patrika Hoa!

SVE ZA LOVU! Jeremić u Njujorku pravio bankete za uhapšenog tajkuna Jianminga!

SVETSKI LOPOVI VUKU JEREMIĆU DALI 5.300.000 DOLARA: Tužilaštvo hitno mora da proveri SUMNJIVE FINANSIJE SRPSKOG POLITIČARA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 5 godina

Јеремић је награбусио , тек ће да одговара за своје криминалне радње.

Lela

pre 5 godina

Јеремић нека ангажује адвоката јер ће му бити итекако потребан.

boki

pre 5 godina

Свака част Јеремићу подигао си криминал на виши ниво мало сте крали по Србији ал ово је за Гиниса.

Nikolina

pre 5 godina

"Ko s đavolom tikve sadi, o glavu mu se lupaju."

Vladdimir

pre 5 godina

Teraćete zeca, isteraćete medveda... Postavljate pitanja na koja ne želite da čujete odgovor... Kada vam Kinezi budu “natrljali nos” zbog ove produžene američke kampanje protiv njih, pričaćete da niste znali o čemu je reč...

kornjacarade

pre 5 godina

panika , nego sta , nije mu cist obraz , ni savest ... treba da ga bude sramota , svojih postupaka i bahacenja ...

Mia

pre 5 godina

Dileme nema !Svi krivci treba da odgovaraju za svoja dela,pa tako i gospodin Jeremic,koji je duzan da kaze istinu i objasni sta se desava!

Paki

pre 5 godina

Nista cudo, takvima kao Jeremic i jeste mesto u zatvoru.

Gaga V

pre 5 godina

Klupko se odmotava, Jeremicevi spozori pred sud pravde.

Maja

pre 5 godina

Dođe vreme da Jeremić ide na zasluženi "odmor" u ćorku!

Coki

pre 5 godina

Nisam iznenadjena, Jeremic je ionako radio protiv Srbije.

Miki

pre 5 godina

Došlo vreme da Kriminlacima nema više slobodne zone..

Sale

pre 5 godina

Jeremić mora dati odgovore na mnoga pitanja i građanima koje je obmanuo predstavljajući se kao pošten političar, ali i sudovima pred kojima se vode postupci protiv njegovih saradnika.

Sale

pre 5 godina

Ispravka naslova, Vuk Jeremić sam sebe šalje u zatvor, jer je počinio teška krivična dela, bio je svestan i kada je primao novac od Hoa na koji način je stečen!

Petar Pan123

pre 5 godina

Bice ovo jedno vruce leto za Vuka Jeremica! Svasta ce ovde jos biti i nadam se dokazati!

Marko

pre 5 godina

Sada ce i Jeremicev prljav ves da izadje na videlo.

Danka

pre 5 godina

Ko je kako radio tako ce i proci, Jeremic je trebao da razmislja na vreme.

aki

pre 5 godina

sramota...i zasluzuje da bude iza resetaka... lopov i prevarant.

Goga

pre 5 godina

Za svako kršenje zakona se ide u zatvor,nema sad panike ni čuđenja,bilo je pitanje dana.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija