• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.06.2018

17:54

​AMERIČKI AMBASADOR UPOZORIO HARADINAJA: Delavi zabrinut zbog napada na Srbe na KiM!

Politika

​AMERIČKI AMBASADOR UPOZORIO HARADINAJA: Delavi zabrinut zbog napada na Srbe na KiM!

Podeli vest

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata prema pojedincima iz srpske zajednice na Kosovu, dodajući da su oni u potpunosti neprihvatljivi.

On je za Radio Slobodna Evropa izjavio da je o tome razgovarao danas na sastanku sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem.
- Jasno je i da policija reaguje, to je dobro, ali mislim da reakcija treba da se poboljša i da policija treba da radi više na prevenciji, nego što se bavi time samo onda kada se incident desi - kazao je Delavi i dodao da je Kosovo multietničko društvo i da svi trebaju da daju svoj doprinos za "život u miru sa komšijama".

Istovremeno, Delavi je pozvao građane da ne dozvole da ih retorika sa strane navede na negativno i kriminalno ponašanje.

- To je na štetu Kosova i na štetu budućnosti svakog građanina . Moram da kažem da tvrdnje kao što su ''organizovani teror'' ili ''upadi na sever'' služe samo porastu tenzija između zajednica i stvaraju veću nesigurnost za sve. Sve strane, uključujući i medije, moraju oprezno da vode računa o tome šta pišu, da uzmu u obzir posledice pisanja, i da poduzmu napore za bezbednost i sigurnost na Kosovu - rekao je Delavi.

Prema njegovim rečima, sve zajednice na Kosovu treba da rade na pomirenju i na boljoj budućnosti za sve građane.

ŠIPTARI SPREMAJU VELIKO ZLO: Bez ikakvog povoda, napali decu na igralištu, ŠIPKAMA POLOMILI VRATA NA ŠKOLI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

Koliko napada treba da se dogodi da se vi samo oglasite da to nije prihvatljivo!!!!????? Vi njih kepu sve zlocince posaljite na sud da bih nas uverili da radite to sto pricate!!!???? Nismo mi Srbi bas tako naivni kao sto vi mislite, to vi mozetre prodavati vasim zapadnim partnerima u E!!????? Hrvatima ste uvalili avione kojima je istekao rok upotrebe, a Milu ste dali slobodu da uvuce CG u NATO slicno je sa Haradinajem i Tacijem!!!!????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija