• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

07.06.2018

11:44

DR ZORAN RADOJIČIĆ NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA, VESIĆ ZAMENIK

Beograd

DR ZORAN RADOJIČIĆ NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA, VESIĆ ZAMENIK

Podeli vest

Na sednici Skupštine grada Beograda izabran je novi gradonačelnik prestonice

15.30 - Prvo obraćanje novog gradonačelnika Beograda

- Biću gradonačelnik svih Beograđana s namerom da svi osete neki boljitak u životu. Svestan sam da moram da opravdam poverenje koje mi je dato - rekao je Radojičić.

15.27 Zoran Radojičić je novi gradonačelnik Beograda

Od 110 odbornika, 67 je glasalo za Zoran Radojičića koji je izabran za novog gradonačelnika Beograda. Za njegovog zamenika izabran je Goran Vesić.

15.09 - Završeno glasanje, čeka se proglašenje rezultata

U Skupštini je upravo završeno glasanje, posle čega je proglašena pauza od 15 minuta. Po povratku sa pauze, očekuje se proglašenje rezultata.

Tanjug


14.57 - Glasao profesor Zoran Radojičić

14.40 - Nikola Jovanov takođe nije glasao, ali se rukovao sa doktorom Radojičićem.

14.35 - Dragan Đilas odbio da glasa!

Samo je prišao i rukovao se sa profesorom Zoranom Radojičićem, a glasački listić je zadržao za sebe.

14.30 - Opozicija odbija da glasa, već glasačke listiće stavljaju u džepove!

14.24 - U toku je tajno glasanje za novu beogradsku vlast, gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća.

dr Zoran RadojičićTanjug

dr Zoran Radojičić

14.20 - Odbornici PUPS-a glasaće za kandidate za novog gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća.

14.00 - Dragan Đilas se vratio u skupštinku salu.

13.37 - Članovi odborničke grupe SPS - Jedinstvena Srbija će podržati predložene kandidate za gradonaćelnika, njegovog zameika i članove Gradskog veća.

13:34 - Đilas napustio skupštinsku salu dok se raspravljalo o ozbiljnim pitanjima.

Dok je Vesić izlazio na skupštinsku govornicu da odgovori Borku Stefanoviću , Đilas je izašao iz skupštinske sale, verovatno da malo protegne noge i prošeta, kao da ga ništa ne interesuje.

12:53 - Anrdreja Mladenović je odgovorio na napade opozicionih odbornika u skupštinskoj raspravi, a zatim je podržao Vesića i Radojičića na izboru.

Beta

- Sve ćemo da vas naučimo (obraća se opoziciji). Dosta je bilo da nas neko stalno optužuje za nešto, a pritom je ogrizao u korupciji. Gospodine Radojičiću i gospodine Vesiću, ja vam želim mnogo sreće i uspeha u ovom mandatu. Hvala vam.

Dok odbornici raspravljaju za govornicom, polemika traje i na Tviteru

Uporedo sa raspravom u Skupštini Beograda o predlogu za izbor Zorana Radojičića i njegovog tima vodi se polemika i na Tviteru.

Poslanica Skupštine Srbije, Dijana Vukomanović, postavila je na ovoj društvenoj mreži fotografiju na kojoj se u sali vidi nadzorna kamera, čime je želela da ukaže na navodnu povredu tajnosti glasanja.

 - Istini za volju, i na prvoj sednici je u toku glasanja kamera bila pokrivena. Inače, kamera o kojoj govorite je postavljena na to mesto za vreme Dragana Đilasa na čijoj listi se nalazite - odgovorio joj je odbornik SNS-a.

12.35 - Pokret slobodnih građana neće glasati 

Odbornička grupa PSG neće glasati za predložena kadrovska rešenja, rekao je šef odbornika Jankovićevog pokreta, Rade Veljanovski.

12.30 - Odbornička grupa Aleksandra Šapića ne podržava Zorana Radojičića

Željko Ivanji iz odborničke grupe Aleksandra Šapića najavio je da će oni biti uzdržani prilikom izbora, jer smatraju da gradonačelnik treba da se bira direktno na izborima.

12.29 - Mirković oštro odgovorio Jovanoviću

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković negodovao je na izlaganje Jovanovića koji je govorio o korupciji, i rekao da predsednika njegove stranke, Vuka Jeremića, "jure zbog međunarodne korupcije".

On je pitao Jovanovića zašto je Narodna stranka dobila 200.000 evra od Ambasade Katara u Berlinu, i zašto sedi pored bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa koji je, kako je ocenio, "upropastio grad".

Goran Vesić, kandidat za zamenika gradonačelnika, s govornice je pokazao fotografije lokalnog funkcionera Hong Konga, Čija Pinga Patrika Hoa i senegalskog diplomate Čeika Tidiana Gadioa, uhapšenih zbog korupcije u SAD, za koje tvrdi da su bliski saradnici Jeremića.

MACA POJELA JEZIK?! Jeremić već dva dana ćuti o 200.000 evra koje je dobio od ambasade Katara u Berlinu!

12.00 - Za reč se javio Nikola Jovanović iz Saveza za Srbiju

On je rekao da je od odbornika SNS, Radojičić najbolji kandidat za gradonačelnika. 

printscreen Tv Studi B

- Želimo da sednica prođe u normalnoj atmosferi. Imali smo prilike da čujemo dva ekspozea Ja ću se osvrnuti na jedan. Doktor je najbolji kandidat SNS-a.

Jovanović je rekao i da će podržati Radojičića u nekim projektima, ako bude imao odrešene ruke u vođenju grada, ali je i dodao da sumnja u to.

Njegovo izlaganje je u više navrata prekidao Nikodijević i upozorio ga da ne vređa druge odbornike.

11.22 - Počela je rasprava u Skupštini grada, nakon što je Radojičić predstavio svoj plan i tim za Beograd

Prvi za reč se javio Goran Vesić, koji je rekao da je izbor prvog sa liste SNS logičan, jer ta stranka ne vara ljude.

printscreen Tv Studio B

- Nije nam stranačka politika bitna. Bitni su nam građani Beograda. Ovom prilikom bih se zahvalio Siniši Malom koji je mnogo toga uradio za Beograd. Najveći uspeh ove vlasti je to što se Beograd spustio na reke. Mi smo prva gradska vlast koja radi za dobrobit Beograda. Svašta smo slušali o Beogradu na vodi, svakakve gluposti. Neki ljudi nikada ništa ne razumeju - izričit je Vesić.

Tanjug

On je podneo izveštaj o urađenom u prošlom mandatu. Vesić kaže da je to izveštaj i Siniše Malog i Irene Vujović i svih koji su činili tim i zahvalio se Siniši Malom.

- Siguran sam da će ovaj period ostati upisan u istoriji kao trenutak, kada je Beograd počeo da se spušta na reke - napomenuo je Vesić.

On je rekao i da će biti izgrađen najveći tržni centar u regionu, uređen ceo kej od Brankovog mosta do Kalemgdana. 

- Paserela je izgrađena. To je naša velika pobeda. Nije samo centar bitan, već i periferne opštine - Rekao je Vesić.

Ekspoze Radojičića: Na prvom mestu unapređenje rada Gradske uprave, a u centru svih planova je čovek

11.19 - Radojičić predložio Gorana Vesića za svog zamenika

Kandidat za gradonačelnika Beograda je za svog zamenika poredložio dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića.

Začlanove gradskog veća predložio je: Dragomira Petronijevića, Tanju Popović, Stevu Marušića, Miloša Dangubića, Gavrila Kovačevića, Zorana Adamovića, Elenu Bilić, Filipa Marjanovića, Fadilja Eminovića, Vojina Vučićevića i Vladimira Jestratijevića.

Tanjug

11.00 - Zoran Radojičić počeo je sa čitanjem svog ekspozea

Tanjug

On je rekao da je Beograd danas lepši grad nego što je bio pre četiri godine.

Kandidat za gradonačelnika se zahvalio predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću i naprednjacima koji su mu ukazali poverenje. Rekao je da mu je plan nastavak razvoja Beograda kao metropole, te da će se nastaviti tamo gde je prethodno rukovodstvo stalo.

Tanjug

-  Na prvom mestu nam je unapređenje rada Gradske uprave i da olakšamo građanima korišćenje usluga koje su im potrebne - rekao je Radojičić.

On je naglasio da je u  "centru svih njihovih planova - čovek".

- Trudiću se da mnogo radim i trudiću se da konkretan rezultat govori umesto mene i mog tima - poručio je Radojičić.

On je dodao i da će se u narednim mesecima puno oslanjati na članove svog tima.

Gradski odbornici su Radojičićev ekspoze pozdravili gromoglasnim apalauzom.

10.51 - Nastavljena je sednica, Nikodijević je i zvanično predložio Radojičića za gradonačelnika.

Tanjug

- Logično je prvi sa liste, koja je ubedljivo odnela pobedu na izborima, bude izabran za gradonačelnika - rekao je Nikodijević obrazlažući svoj predlog.

Odbornici su se vratili u salu, a sednica je nastavljena posle skoro 30 minuta pauze. Potvrđeni su mandati novim odbornicima, a predsednik Nikola Nikodijević je zvanično predložio Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda.

Tanjug

10.20 - Predsedavajući Nikola Nikodijević odredio je pauzu od 20 minuta kako bi se dodeli mandati odbornicima koji će zameniti Aleksandra Antića i Sinišu Malog, koji su ranije podneli ostavke, zbog nespojivosti funkcija ministra i odbornika. 

Odbornici su konstatovali prestanak mandata bivšeg gradonačelnika Siniše Malog i Aleksandra Antića. 

Tanjug

SINIŠA MALI PODNEO OSTAVKU: Odlazi sa funkcije koju je godinama obavljao

10.17 - Počela je sednica Skupštine grada na kojoj će biti izabran novi gradonačelnik Beograda.

Sednica je malo kasnila, zbog prisustva mnogobrojnih zainteresovanih. Za sednicu vlada veliko interesovanje medija.

Ovacije za Radojičića, za Đilasa zvižduci i "UA"

10.09 - Uoči početka sednice Skupštine grada na kojoj će biti izabran novi gradonačelnik, kod zgrade gradskog parlamenta danas su se okupili brojni građani da bi, kako kažu, pruzili podršku novom gradskom rukovodstvu.

Tanjug


Oni su aplauzom dočekali kandidate za nove čelnike grada - kandidata za gradonačelnika Zorana Radojičića, za njegovog zamenika Gorana Vesića, za članove Veća, rukovodstvo skupštine grada, odbornike vladajuće većine.

Tanjug

Bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa građani ispred samog ulaza u zgradu gradskog parlamenta dočekali su zvižducima i povicima "ua".

10.00 - U Zgradu Gradske uprave stigao je Zoran Radojičić, u pratnji Gorana Vesića i Nikole Nikodijevića, a polako pristižu i ostali odbornici vladajuće većine.

Printscreen Telegraf

Beograđani će oko 14 sati dobiti novog gradonačelnika!

9.55 - Beograđani će danas oko 14 ili 15 časova dobiti novog gradonačelnika, izjavio je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

On je dodao da očekuje da na današnjoj skupštinskoj sednici neće biti većih problema.

Prema proceduri, kandidata za gradonačelnika na samoj sednici predlaže predsednik skupštine Grada, a osim gradonačelnika, biće izabrani i njegov zamenik, kao i članovi Gradskog veća, koje predlaže gradonačelnik.

Nakon što je dobio jednoglasnu podršku Gradskog odbora SNS, kandidat za gradonačelnika Zoran Radojičić je izjavio da mu je velika čast što je dobio poverenje da vodi Beograd i najavio nove rezultate.

- Svestan sam da ako budem izglasan da mi predstoji odgovoran i težak zadatak, ali mu se radujem - dodao je on.

Informer

Radojičić je rekao da je važan, pre svega, tim i da će u njemu ostati ljudi koji su već vodili Beograd, ali da će tu biti i novih ljudi koji će zajedno voditi Beograd u narednom periodu.

- Radujem se novom početku i novim rezultatima - poručio je on.

SNS, koja u gradskom parlamentu ima većinu - 64 odbornika, donela je na sednici proširenog sastava Gradskog odbora u ponedeljak, 4. juna, odluku da njihov kandidat za gradonačelnika bude direktor Dečje bolnice u Tiršovoj.

Radojičić je na toj sednici dobio jednoglasnu podršku, a šef beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović rekao je da je Radojičić čovek koji je bio prvi na listi i koji je čitav svoj život posvetio onome što je za SNS najvažnije, a to je briga o ljudima.
Ta odluka je, dodao je, pokazala ono što su naprednjaci i obećali građanima - odgovornost prema njima.

Dodao je da je za SNS veoma važna budućnost Beograda i da će u skladu sa tim svi nosioci gradskih funkcija morati da pokažu oppljive, konkretne i merljive rezultate.

- Doktor Radojičić je čovek u kojeg imamo veliko poverenje i on je to pokazao u svom dosadašnje profesionalnom životu. Radi se o čoveku koji je ceo svoj život posvetio lekarskoj karijeri, ali i neko ko je bio direktor zdravstvenog centra, Tiršove, međutim i o čoveku koji ima jasnu viziju šta je to što moramo da uradimo, čoveku koji ima energiju da se bori da Beograđani u svih 17 opština imaju priliku da vide boljitak - naveo je Stefanović.

MUP

Na današnjoj sednici će, najpre, biti zamenjeni mandati odbornika koji su između dve sednice podneli ostavke i potvrđeni mandati novim odbornicima.

Ostavke su, tako, podneli bivši gradonačelnik Siniša Mali, koji je izabran za ministra finansija, kao i šef odborničke grupe SPS Aleksandar Antić, koji je i ministar rudarstva i energetike, zbog nespojivosti funkcija ministra i odbornika.
O gradonačelniku, njegovom zameniku i članovima Veća vodi se objedinjena rasprava i glasa se "u paketu", tajnim glasanjem, zaokruživanjem za ili protiv predloga na listiću, iza paravana. 

- Očekujem da sednica prođe u najboljem redu i da Beograđani od 7. juna, kao što smo i obećali, u zakonskom roku, dobiju novog gradonačelnika i novi tim koji će u naredne četiri godine voditi grad - rekao je ranije za Tanjug predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

VESIĆ: Ponosan sam na jednoglasnu podršku GO SNS!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar Minic

pre 5 godina

Osoba koja je na pravom mestu, najbitnije je da se timski igra

Filip

pre 5 godina

Đilas je i zaslužio zvižduke jer ništa dobro nije uradio za Beograd.

Alhemičar

pre 5 godina

Radojičić je zaslužio ovacije jer je pre svega dobar čovek i doktor, želim mu puno uspeha u vođenju Beograda.

Kaktus

pre 5 godina

Po zasluzi ,zvizduci za nezadovoljstvo ovacije za dobrodoslicu

Anja

pre 5 godina

Narod je svoje rekao na izborima samo još da se ispoštuje protokol i da skupština usvoji odluku naroda.

mane

pre 5 godina

Svaki trud i rad se isplate. Samo predan i kvalitetan profesionalac može upravljati prestoničkim gradom.

igor

pre 5 godina

Odlično je kada se trud i rad cene u našoj zemlji. Samo tada će na odgovorne pozicije doći profesionalci.

buba

pre 5 godina

Svako dobro sreca I uspeh novom gradonacelniku zelim od srca.

mima

pre 5 godina

Verujemo u novog gradonacelnika jer je vredan radn posten I dobio je veliko poverenje .

Kalina

pre 5 godina

Osoba sa integritetom, stranka sa ogrmnom podrškom, tim sačinjen od iskusnih radilica, nema 1% šanse da ne budu veoma uspešni u vođenju Beograda.

Marijana

pre 5 godina

Samo nastavi kako si radio u Tiršovoj i nema zime.

Dragan

pre 5 godina

Pravi covek na mestu gradonacelnika,ne sumnjam da ce okupiti super tim.A gospodin Vesic je covek sa puno iskustva,i sigurno ce puno pomoci Radoicicu u radu. A sto se tice Djilasa nije ni cudo sto ga je narod izvizdao,kako je radio tako ga narod i docekuje.

Zlatko

pre 5 godina

Izabran je gradonačelnik kakav dolikuje našoj prestonici.

Damir

pre 5 godina

Naša prestonica zaslužuje da nas vodi častan i pošten čovek dr. Radojčić.

Damir

pre 5 godina

Najbolje moguće rešenje je izabrano za gradonačelnika Beograda.

Anja

pre 5 godina

Ovakav tim za Beograd pobedjuje! Sve pohvale i samo napred!

marko

pre 5 godina

Radojcic je odlican izbor.. Vesic je dostojuan da bude zamenik Gradonacelnika.Beograd sigurnim koracima ide napred.

zvezdica

pre 5 godina

Uceni i pametni ljudi, reprezentativni i bez mrlje u biografiji! To su pravi ljudi za ovaj grad!

Dana

pre 5 godina

Djilas nastavlja sa svojim nedolicnim ponasanjem,dok se vode bitne odluke za buducnost Beograda.

dominus etics

pre 5 godina

Uceni i pametni ljudi, reprezentativni i bez mrlje u biografiji! To su pravi ljudi za ovaj grad!

Ksenija

pre 5 godina

Sve čestitke od srca! Mislim da je ovo pravi i najbolji izbor

Nikola

pre 5 godina

Radojičić je izabrao svoj tim sa kojim će uspešno da vodi Beograd. Građani znaju kome mogu da veruju i izabrali su najbolje ljude da vode Beograd.

red

pre 5 godina

Bravo za odlucnost i odlican izbor za bolji i lepsi grad.

Marko

pre 5 godina

Ovi iz NS će nekome nešto da kažu, pa neka prvo objasne odakle mu toliki sumnjiv novac na računu.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Opozicija opet negoduje bez činjenica i razloga , samo da bi nešto rekli.

buba

pre 5 godina

Odlicna kombinacija gradonacelnika I zamenika Radojicic I Vesic tim koji je pouzdan vredan posten I ukazuje poverenje.

mima

pre 5 godina

Vesic I Radojicic dva izuzetna politicara odana postena koji ce stajati na celu Beograda .

Nada

pre 5 godina

Konacno je i opozicija potvrdila da je dr Radojicic dobar kandidat za gradonacelnika !Mislim da smo svi prezadovoljni izborom gradonacelnika Beograda i njegovog zamenika ,koji ce zajednickim snagama postici odlicne rezultate u borbi za bolji i lepsi Beograd!

Dragana

pre 5 godina

Ne sumnjam da ce opravdati poverenje SNSa i naroda! Zelim mu uspeh na novoj funkciji!

Miloš

pre 5 godina

Dr Radojičić je pravi izbor za gradonačelnika Beograda, siguran sam da će glavni grad sa njim na čelu nastaviti dalji rast i razvoj!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set