• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2018

13:50

AMERI ĆE NA KOSOVU VIDETI STVARNU MOĆ RUSIJE: Direktno učešće SAD u dijalogu Beograda i Prištine znači i reakciju Moskve!

Politika

AMERI ĆE NA KOSOVU VIDETI STVARNU MOĆ RUSIJE: Direktno učešće SAD u dijalogu Beograda i Prištine znači i reakciju Moskve!

Podeli vest

Ako se Amerika direktno uključi u pregovore između Beograda i Prištine, mada je ona i do sada bila jedan od ključnih aktera u tom dijalogu, samo što je "govorila kroz usta kosovskih zvaničnika", videćemo kolika je stvarna moć Rusije i da li će ona moći da izdejstvuje svoje učešće u tom dijalogu, smatra sociolog Vladimir Vuletić

- Amerika u poslednjih nekoliko decenija kroji sudbinu Balkana i to nije ništa novo - rekao je on gostujući na tv Prva.

Vuletić je ocenio da bi uključenje Amerike u dijalog bio dodatni pritisak na Srbiju i pokušaj da se naša zemlja na neki način stavi pred svršen čin.

Srbija je sprovela svoje obaveze preuzete Briselskim sporazumom, a Priština ne, naročito kad je reč o formiranju Zajednice srpskih opština, rekao je Vuletić i podsetio da je u poslednje vreme bilo učestalih napada na Srbe sa Kosova i Metohije.

PREDSEDNIK VUČIĆ O KOSOVU: Da li mislite da Albanci neće krenuti da zauzmu sever naše pokrajine?!

Govoreći o sporazumu o carinskom ujedinjenju Prištine i Tirane, on je rekao da je to ekonomski savez koji će verovatno prerasti u politički.

PUTIN POBEDIO AMERE U KLJUČNOJ ZEMLJI NATO: Italijani priznaju, KRIM JE RUSKI, STAVIĆE I VETO na nove sankcije Moskvi?

- Da li će se i u kojoj meri to dozvoliti videćemo, ali to jeste tendencija. Živimo u vremenu kada se nacionalni savezi stvaraju. Albanci na Kosovu, Albanci u Albaniji će se truditi da naprave nešto što je i politička unija. To je nesumnjivo - smatra Vuletić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17