• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

12.06.2018

20:57

HOĆE KRVAVI SCENARIO U SRBIJI:  Dosovska opozicija po ukrajinskom receptu priprema nerede!

Politika

HOĆE KRVAVI SCENARIO U SRBIJI: Dosovska opozicija po ukrajinskom receptu priprema nerede!

Podeli vest

Žuta opozicija po 'ukrajinskom receptu' blokira puteve i pravi nerede koji bi bili okidač za nasilno rušenje vlasti. Saobraćaj bio zaustavljen u Beogradu, Novom Sadu, kod Kragujevca, Smedereva, Šapca, Velike Plane...

Vođe žute dosovske opozicije, koje stoje iza blokada puteva, mostova i raskrsnica pokušavaju da izazovu haos i krvave ulične nerede širom Srbije i tako nasilno sruše vlast.

Opozicioni liderčići podržani pojedinim tajkunima hoće da, po "ukrajinskom receptu" nasilnim protestima i paralisanjem normalnog života u Srbiji isprovociraju neodmerenu reakciju države i iznerviranih građana. Te incidente onda bi iskoristili kao povod za pokretanje koordinisanih nasilnih akcija širom zemlje i, na kraju, krvavu revoluciju! U tom cilju juče su opozicioni aktivisti sa osam automobila blokirali most Gazela na autoputu kroz Beograd, a saobraćaj je u nekom trenutku bio obustavljen i u Novom Sadu, Velikoj Plani, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Smederevu, Mladenovcu... (vidite okvir).

Svi će za Beograd?!

Postojanje paklenog plana najbolje dokazuju reči Dragana Murara iz Obrenovca, osnivača pokreta "Alternativa za Srbiju" i bliskog prijatelja tajkuna Miroslava Miškovića, koji je juče javno pozvao na krvave sukobe!

"Koliko god da sam bio skeptik, sad znam da ste uradili pravi posao sa blokadama. Niko nije uzdrmao Vučića kao ovi protesti. Zato represija i nasilje u najavi. Ako padne kap krvi, gotov je. Samo strpljivo... Ok. Nekoliko nas su pokušali da privedu na informativni razgovor. Odazvaćemo se danas. U svakom slučaju, Vučiću, pokušavaš da represijom i nasiljem sprečiš legitiman protest. Znaš šta će se desiti na jesen? Svi ćemo doći u Beograd. A onda kom opanci kom obojci", zapretio je Murar na Tviteru.

Njemu se, očekivano, pridružio i zgrčeni Saša Janković, kome se sada priviđa da bi policija mogla da otkaže poslušnost državi i stane na stranu bahatih pojedinaca koji bi da

Šta su sve blokirali

* Most Gazela u Beogradu
* Zrenjaninski put, skretanje ka Borči
* Bela Crkva - Kovin
* Smederevo - Kovin, kod Ličke rampe
* Kragujevac - Kraljevo, u mestu Gruža
* Topola - Kragujevac, u mestu Cerovac * Mali Zvornik - Rogačica, u Ljuboviji
* Velika Plana
* Sremska Mitrovica - Šabac
* Sremska Mitrovica - Drenovac
* Ruma - Šabac
* Novi Sad, raskrsnica kod Futoške pijace

prave ulične nemire po čitavoj zemlji!?!

"Želim da verujem da dizanje interventnih jedinica policije u stanje pripravnosti nema veze sa protestima. Nadam se da taj čovek ne potcenjuje baš toliko ovaj narod i ne zaboravlja da su i policajci njegov deo. Nadam se. Pojasniću, 'pripravnost' znači spremnost na akciju, ali bez izlaska na beogradske ulice, sem 'ako se ugrozi javni red i mir', u kom slučaju sledi 'aktivna intervencija prema subjektima koji ugrožavaju bezbednost'. Jedini ko ugrožava bezbednost građana su ljudi koji su oteli državu", objavio je propali lider PSG, dok se njegov koalicioni partner sa beogradskih izbora Dragan Đilas na društvenim mrežama pretećim tonom obratio lično predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću:

"Vučiću, smanji akcize i zaustavi dalju pljačku umesto što blatiš svakoga ko se usudi da protestuje protiv tvoje politike. I prestani da vređaš ljude. Tako se ne ponaša predsednik države. Sramotiš i državu i nas."

Reagujući na ove i slične pretnje, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije da je Vlada Srbije uvek spremna da razgovara o svim temama sa svima, ali ne pod pritiskom sa ulice.

- Niko sa ulice neće diktirati kako će se Vlada ponašati. Uvek želimo da razgovaramo, ali ne pod pritiskom sa ulice i ne sa tri, četiri ili osam opozicionih demonstranata koji misle da su važniji od svih. Reč je o ponašanju neodgovorne grupe ljudi, koja ugrožava prava stotina hiljada građana. Uz to, jasno je da su visoki funkcioneri opozicije organizatori ovih protesta. Đilas, Jeremić i ostali tako pokušavaju da utiču na građane koji nisu politički angažovani. Vidi se jasna pozadina, oni se i ne kriju već, naprotiv, ljude pozivaju na pobunu preko društvenih mreža i stranačkih saopštenja - rekao je Stefanović i najavio da će policija ubuduće pisati prekršajne prijave svim vozačima koji blokiraju puteve.

I narodne kuhinje bile ugrožene zbog protesta

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je juče da zbog blokade puta od Malog Požarevca ka Mladenovcu vozila za dostavljanje besplatnih obroka nisu mogla da stignu na punktove narodnih kuhinja.

- Šleperi su blokirali put od Vlaškog polja ka Beogradu, što je onemogućilo vozilu sa hranom da prođe na vreme i dostavi 216 obroka na dva punkta na teritoriji GO Sopot. Oni socijalno najugroženiji su više od sat vremena po suncu čekali svoj obrok, skoro do 11 sati, kad je vozilo uspelo da se probije do punktova - naveo je Vesić.

Teror manjine

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da su ovi protesti teror manjine nad većinom i da ih organizuju Đilas, Janković, Jeremić i "Dveri".

- Za par dana se više niko neće sećati goriva, a imaćete zahteve za ostavku Vlade i predsednika Srbije... Isto je bilo i u Ukrajini 2013. Ovi koriste potpuno iste metode, videćete kad se narednih dana pojavi fotografija na kojoj će vozaču kamiona ili Hitne pomoći koji se naginje kroz prozor lepa draga devojka ponuditi cvet, što će biti simbol protesta. To smo imali u Ukrajini, Rumuniji, Slovačkoj, gde ste imali i kordone policije. Na svu sreću naša policija neće praviti nikakve kordone, vodiće računa o poštovanju zakona, ali neće nikoga da ugrožava i pokazaće maksimalno strpljenje i pribranost - istakao je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17