• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2018

21:32

PRIZNANJE ZA RAZVOJ SRBIJE: Predsednik ​Vučić počasni građanin Loznice!

Politika

PRIZNANJE ZA RAZVOJ SRBIJE: Predsednik ​Vučić počasni građanin Loznice!

Podeli vest

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je dodeljeno priznanje počasnog građanina Loznice 

To najveće gradsko priznanje dodeljeno je na Svečanoj akademiji povodom 16. juna - Dana Grada Loznice, a u Vučićevo ime ga je primio Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike.
Vučić je, kako se ističe obrazloženju, "svojom izvanrednom borbenošću i upornošću u otpočinjanju sveobuhvatnih reformi i promena, svojim znanjem i energijom, suštinski doprineo razvoju Srbije, zemlje sa šansom, države zasnovane na najvišim standardima razvijenog sveta", objavljeno je na veb stranici Grada.

Pored toga, navodi se da je Vučih, kao predsednik Srbije, preuzeo odgovornost za rešavanje najvažnijih i najtežih problema koji vekovima i decenijama opterećuju i koče Srbiju na njenom civilizacijskom i evropskom putu. 

Svet i svetski državnici prepoznali su misiju predsednika Srbije da svoju zemlju uzdigne i izdigne iz šablona problematične, u primer Srbije kao odlučujućeg faktora stabilnosti čitavog Balkana i jugoistočne Evrope", dodaje se u obrazloženju.

Selaković, koji je u Vučićevo ime primio priznanje, u izjavi zahvalnosti je rekao da "u vremenu kada imate predsednika koji ne priča i ne bavi se samo lepim stvarima, već rešava teške, mučne, nagomilane i kompleksne probleme, ovakvo priznanje znači više nego mnogo". 

Prema njegovim rečima, Loznica ima važne pojekte, od kojih je istakao tri - brzi put koji će od Koridora 10 doći i do Loznice, a druga dva su ono što je čekala možda i više od 30 godina - dve kompanije automobilske industrije ''''Adient'''', američke, i ''''Mint'''' kineske, koje će u srcu Podrinja zaposliti 3.000 ljudi. 

On je dodao da će za nešto manje od mesec i po dana biti potpisana oba ugovora i ozvaničen dolazak ovih investitora u Loznicu. 

- Loznica je grad u kojem možete osetiti da je sve što njegovo rukovodstvo radi na prvom mestu prožeto ljubavlju, a uspeli ste da je prenesete i na one koji vode Srbiju. To je uspeh koji će biti krunisan budućnošću koju Loznica ne čeka, nego joj hrli, budućnost koja treba da bude mirna, sigurna luka svakom detetu koje će se ovde roditi i poželeti ovde da živi - poručio je Selaković.

Tom događaju prethodila je praznična beseda gradonačelnika Vidoja Petrovića, koji je uputio dobrodošlicu svim gostima među kojima je bio ambasador Ruske federacije Čepurin, a po tradiciji već duži niz godina i diplomate iz indonežanske ambasade, Stalne konferencije gradova i opština, čelnici dvadesetak gradova i opština Srbije i BiH, Vukove zadužbine, privrednici iz lozničkog kraja. 

Za posebna ostvarenja i stvaralaštvo gradonačelnik Petrović i predsednica Skupštine grada Milena Manojlović Knežević uručili su tri gradske povelje i 10 plaketa, objavljeno je na veb stranici Grada.

(FOTO) VUČIĆ U KRUŠEVCU PRED 6.000 LJUDI: Da budete bogatiji, da vam deca budu zdrava i da ih bude što više!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 5 godina

Covek koji pokusava da Srbiju u vede u evropsu porodicu da konacno i mi zivimo kao sav normalan svet. Naravno da zasluzuje svako priznanje!

Ema

pre 5 godina

To najveće gradsko priznanje dodeljeno je na Svečanoj akademiji povodom 16. juna - Dana Grada Loznice

Dana

pre 5 godina

Naš predsednik zaslužuje svako priznanje! On se mnogo trudi i radi kako bi unapredio celu Srbiju !

Nenad

pre 5 godina

Čestitamo predsedniku i mogli bi neki gradovi ovo priznanje da uzmu za primer.

Veseljko

pre 5 godina

Lepo priznanje, svakako zasuženo kao rezultat ozbiljnog zalaganja za dobrobit tog kraja.

Cic

pre 5 godina

Predsednik Vucic odgovorno, posteno i vredno radi svoj posao, zato i ima ogromnu podrsku naroda.

Katarina Bojic Pavlicic

pre 5 godina

Nije nezasluzno, iskrene cestitke.

Mile

pre 5 godina

I treba, posle ovoliko novih radnih mesta i otvorenih mostova, kilometara puteva, zasluzio je covek,

provincijalka

pre 5 godina

Vučić je zaslužio svako priznanje za svu pozitivnu energiju koju je uneo u ovo naše trulo društvo.

Planinar s Avale

pre 5 godina

Vučić je mnogo učinio za sve građane Srbije i zasluženo dobija ovo priznanje građana Loznice!

Petar

pre 5 godina

To je za svaku pohvalu, toliko truda, bravo i za Vucica i za Loznicu

Miki

pre 5 godina

Zasluzio je da bude pocasni gradjanin ,kako Loznice tako i drugih gradova

provincijalka

pre 5 godina

Razvoj Srbije je očigledan. Sa mrtve tačke naas je pokrenuo Vučić i njgovi saradnici.

aleksa

pre 5 godina

Jako puno je učinio za njih. Priznanje ide u prave ruke, u znak zahvalnosti za sve.

Mia

pre 5 godina

Mislim da je ovo priznanje uruceno u pravo vreme ,pravom coveku!Cestitam!

OnyxxBG

pre 5 godina

Lepo je kada se rad i zalaganje prepoznaju. Simboličan gest za sve ono što je on uradio

Milorad

pre 5 godina

Ovo je lep gest od strane gradjana Loznice.Aleksandrar Vucic je ovo i zasluzio!

Dobrila

pre 5 godina

Svaka cast za gradjane Loznice sto su ovim gestom potvrdili da su uslovi za zivot u Srbiji ipak bolji i da idemo ka lepsoj buducnosti.

Marija

pre 5 godina

Ogromne su zasluge predsednika Vucica za preporod Srbije.

Marija

pre 5 godina

Predsednik Vucic je covek koji stvarno zeli najbolje Srbiji i svojim radom to i dokazuje a Srbija svakim danom sve bolje napredjuje.

Sasa

pre 5 godina

Svaka cast Loznici na ovakvoj odluci ,oni su primer koji pokazuje kako se vrednije rad i red .tj.ko to cini na licu mesta nema uvlacenja.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17